15 Şubat 2011

Buffon ve Thomas N'Kono.!



Buffon'u Almanya maçında daha da çok sevdim. Başlama vuruşundan itibaren o sempatik tavırları inanılmazdı. Neuer ile maç sonu sarmaş dolaş olmaları ve buna rağmen formasını Neuer alamadı zira çok önce Podolski işi ayarlmış filan.. Yeteneğine bu dünya üzerinde inanmayanı yok zaten.. Ki 4 kez yılın en iyi kalecisi ödülünü alan başka bir kaleci de yok.. Benim için uzunca bir süre dünyanın en iyi kalecisiydi ve fakat sakatlıklar son dönemde etkiledi filan..

Röportajını okudum. Çok keyifliydi.

Eldivenlerinin üzerinde C.U.İ.T'i görürsünüz.. Commando Ultra Indian Trips.! Memleketinin takımının zamanında Ultra grubunda yer almış ve tam da bir tribün adamıymış zamanında.. Bu yüzden diyor ben tribününün isteklerini diğerlerinden daha iyi algılayabiliyorum zira daha dün ben oradaydım diye devam ediyor.. Ve ben de tam da bu yüzden herkesin çekip gittiği dönemde en çok teklifi alanların başında yer almasına rağmen Juventus'u terk etmeyişini de buraya bağlıyorum..

Ailesindeki hemen herkes farklı dallarda da olsa sporcu ve en yüksek klasmanda oynamış, oynuyor. Voleybolcu mu ararsın basketbolcu mu.. Hepsi var. Aileden sporcu kendisi. Amma velakin hayatını etkileyen kararı alması ve örnek aldığı insan ailesinin içerisinden değil.. Çok başka bir ülkeden çok başka bir insan onun hayatını değiştiren kararı almasına neden oluyor.



Thomas N'Kono'yu hatırlar mısınız ? Belki 1982 Dünya Kupası Kamerun performansı uzak gelir ama 90 DK açılış maçında Arjantin'i yenen o muhteşem Kamerun'u bilirsiniz.. Bir üst tura çıkması bir yana çeyrek finalde İngiltere karşısındaki Lineker'in durumu 3-2'ye getiren penaltısı da unutulmazdır. Bugün hala ben dokunmadım Lineker'a der.. O Kamerun efsanesidir.. Espanyol ile UEFA finaline ulaşmışlığı da mevcut. Peki Buffon'un hayatını nasıl etkiliyor ?

Buffon aslında kaleci değil oyuncuydu.. Kendisinin deyimiyle oldukça da yetenekliydi. O dönem yerel takımında oynaması ve o bölgenin iyilerine seçilmesi.. Mevki değiştirip kaleye geçmem için tek bir neden yoktu diyor.. Babası ile 1990 Dünya Kupası fotoğraflarına bakarken Thomas N'Kono'yu görüyor.. Tam da o anda bu kaleciden feyz alıp sadece değişiklik olsun, keyif alayım diye pozisyon değiştirip kaleci olmaya karar veriyor. Parma'nın onu transfer etmeden neredeyse altı ay önce bu kararı veriyor. 17 yaşında ilk maçında Milan ile golsüz berabere kalır iken Parma kalesinde bir dev ortaya çıkıyor başta da söylediğimiz gibi tam 4 kez yılın en iyi kalecisi seçilecek olan bir dev.. Her şeyin nedeni de bir bakıma o Thomas N'Kono fotoğrafı.! Bu yüzden kader diyor zira olağan bir açıklaması yok diye de belirtiyor..

Bir fotoğraf ve bir karar.. Gianluigi Buffon.!

4 yorum:

Dahke dedi ki...

Buffon gercekten de baska bir "adam", örnek alinmasi gereken. Dünya üzerinde parmakla gösterilecek cinsten. Juve'yi değil ama Buffon'u cok sevdim. Buffon'un ve dünyada az sayida kalmis kulübüne "bagli" adamlarin hastasiyim...

Adsız dedi ki...

17 yaşında o kaledeki devin karşısındaki devlerden birisi de George Weah idi sanırım. Şutunu çizgiden çıkarıyor falan hatta, yanlışım yoksa.

Gigi candır. "Futbolda romantizm öldü" diyen Fernando Torres ve aynı kafadaki binlerce futbol"sever"i utandıracak nadir adamlardandır.

gerisi önemli değil... dedi ki...

arjantin kamerun açılış maçı 90 dünya kupasıydı :)

Borges dedi ki...

elbette 90-- Lineker da keza. Orada belirtmemişim biraz yanlış anlaşılıyor sanırım. Düzelteyim.