12 Şubat 2011

Harun Arslan.!



Jogi Löw'ün gözü kapalı güvendiği Türk Menajer Harun Aslan'ı Welt tanıttı sonunda.

Harun Arslan Almanya futbolunun önemli bir ismidir aslında.

40 yıl önce 15 yaşında geliyor Almanya'ya.. İstanbul'dan Hannover'in Misburg kasabasına. Çok zor be abi o dönemin içerisine on beş yaşında dalmak.. Ki o dönem bugüne göre çok daha zor aslında. Benzinlikte çalışıyor, onu yapıyor bunu yapıyor ama futbol da oynuyor. Söylenilene göre çok da iyi bir on numaraymış..

1971'de gelişinin üzerine 1998'de ARP Marketing'i kuruyor. Futbolcu ve teknik adam danışmanlığı.. ve fakat neden bu fikir ? Bosman kuralı açıklandıktan 3 yıl sonra FİFA nezdinde lisanslı ilk Türk menajer... Oradaki madeni görüyor ve 200 bin Frank da bankaya garanti yatıracak kadar bu mesleğin iş yapacağına güveniyor.

Stuttgart'dan Löw'ün kovuluşunun üzerine Harun Arslan çıkıyor ve o dönem kendisine teknik adam arayan Fenerbahçe ile anlaşmasına kapı aralıyor. Bu kulübe Löw'ü çekici kılması onun ilk ve belki de en önemli başarısıdır.




Tam bu noktada yeni bir kültüre alışma sürecinde Harun Arslan'ın tavrı ve tarzı çok hoşuna gidiyor.. Orada başlayan birliktelik bugüne kadar sürüyor. Danışmanlığının dışında Löw'ün en yakın arkadaş grubunun içerisindedir Harun Arslan.. Löw, içinden çıkmakta zorlandığım pek çok anda o beni güçlü kılmıştır, ona çok şey borçluyum diyerek anlatıyor dostluğunu.

Sonrasında bu Türk menajer Tayfun Korkut ve Apay Özalan'ın İngiltere ve ispanya'ya transfer olmasını sağlıyor. Bugün Hannover'in defans dörtlüsünün danışmanı olması bir yana teknik adamı Mirko Slomka'nın, Erik Gerets'in, Ümit Karan , Necati Ateş ve Sabri Sarıoğlu'nun da artık menajeri ama hemen herkes onu "Löw Macher" olarak biliyor. O her ne kadar Löw'ün başarısında benim payım "sıfır" dese de almanlar Löw'ü yeniden yaratan adam olarak etiketlemiştir.

Beni etkileyen kısmı daha çok bu adamın yaşam öyküsüdür. Okula gidemiyor, birbiri ardına zor mesleklerde para kazanma derdinde ve fakat çok akıllı bir hamle ile buraya kadar geliyor.. Helal oLsun.!

Hiç yorum yok: