19 Şubat 2011

Mirkan Aydın.!



Bazen böyle de olur.. Çok geç çıktı piyasaya ve genç de değil.. 1987 doğumlu forvet oyuncusu ve fakat daha bu dönem tam anlamıyla bir çıkışın eşiğinde.. İki maçtır seyrediyorum ve gayet de yetenekli.. Geçen hafta iki güzel gol atar iken bugünkü maçta ise müthiş bir çalım sonrası penaltı kazandırdı takımına.. 2010'un başında profesyonel sözleşmesine imza attı ve bu yılın 18.Haftasında 1860 München karşılaşmasında maç berabere gider iken sonradan girip galibiyet golünü atarak dikkatleri üzerine çekti ve bugün ilk on bir oyuncusu.

Aslında her şey var. Boy, fizik, teknik, kafa hakimiyeti ve bu yüzden 300 dakikaya üç gol iki asist sığdırmış durumda. Her iki tarafın vatandaşı konumunda olmasına rağmen ne Almanya ne de Türkiye tarafı onunla ilgilenmiyor zira daha işte bu 300 dakikası onun her şeyi.. Eren Derdiyok, Deniz Naki gibi o da Kürt..

Milli takıma bana göre Halil Altıntop'dan çok çok daha öncelikli olması gereken oyuncudur. Biz hep defansımızın sorunlu olduğunu düşünüyorduk ama söyler misiniz bugün A Milli takımının forveti kimdir ? Ben bilmiyorum. Bazen Umut bazen Semih bazen Kazım.. Ya da Mevlüt mü ? Bana kalırsa Umut Bulut "Merkez Forvet" olarak her maç ilk onbir olması gerekir ama olmuyor. Hepsi çok yetenekli ve değerli ama şu kesin ki hiçbirisi oturmadı.. En son Almanya maçına Halil ile çıkınca ben az daha maçı izlemeyi bırakıyordum.. Halil'in çağrıldığı yere şu çocuk hayli hayli..

Çok erken konuşuyorum farkındayım ama bugün o geçişi gördükten sonra.. Üst üste iki doksan dakikada kendisine beni hayran bıraktıracak eylemlerinden sonra bu post kendi kendisini yazdırıyor artık..

Çok yok öyle aslında.. Boyu, posu, tekniği ve gol vuruşu ortalamanın üzerinde olan.. An itibari ile Bochum'da gayet de iyi performans sergilemiş ve 20 maçta 9 gol atmış Chong Tese'yi kesmiş bulunuyor 300 bin avroluk değeri olan bu Türk golcümüz..

4 yorum:

deniz dedi ki...

"Türk golcümüz" mü yoksa "o da Kürt" mü? Hadi bakalım :)

Borges dedi ki...

Türkiyeli Kürt. Nasıl ? O kendisini nasıl hissediyorsa gerçek odur benim için.

deniz dedi ki...

Sataşmak için yazmadım. Türkiyelilik kavramı bu kavramı savunanların bile diline tam olarak yerleşemedi, ona dikkat çekmek istemiştim.

Borges dedi ki...

Deniz: Bunun net bir tanımı yok zaten. Sataşma olarak algılamadım, cümleleriniz şiddet içermiyor zaten. Resmi olarak bugün iki vatandaşlığı var. Türk ve Alman.

Dediğim gibi o nasıl hissediyorsa odur gerçek benim için..