24 Şubat 2011

Mitchell Langerak.!



Bakın bu şampiyonluğa giden yolun olmazsa olmazıdır. Mitchell Langerak..

Bir takım oluşturuyorsunuz ve fakat eninde sonunda yarışın galibini belirleyecek olan genelde üç ya da bilemedin beş puan oluyor. O kadar değerlidir aslında alınan bir galibiyet ya da beraberlik sonucu topladığınız puan..

Çok iyi bir onbir var elinizde..Her an ve her an bunlardan herhangi birisi eksik kalabilir. Lincoln'lü Schalke o sezon Slomka ile beraber şampiyonluğun bir numaralı favorisiydi. Ne oldu ? Bir kırmızı kart ve beş maç oynamayan Lincoln yerini Mesut Özil'e bıraktı. Mesut o günlerde ilk defa forma giydi.. Oysa o hazırlanmış ve hazır bir şekilde kenarda bekletiliyor olsaydı belki bugün Schalke elli yılı aşkın bir süredir şampiyon olamayan takım olmayacaktı...

Ya da kaleciler.. Çokça düşünülür ki takımın as kalecisi varsa gerisi önemsiz. Mourinho neden sürekli kazanır ? Bırakın yedek kalecisinin bir gün takımın kalesine geçme zorunluluğunun bilincinde olmasını.. Adam kalecisiz kalsa hangi oyuncusunun o an itibari ile kaleye geçmesi gerektiğini bugünden belirliyor ve ona uygun futbolculara çalışma yaptırıyor..

Dortmund muhteşem gidiyor ve bu mucizenin çok önemli bir parçası da kalecisi ve kaptanı Weidenfeller idi. Bayern karşısında bir ihtimal oynayabilir ama aynı şekilde altı hafta sahalara da dönemeyebilir.. Kesin olmasa da ilk etapta söylenilen budur. Peki kaleye kim geçecek ?

Tek bir Bundesliga maçı oynamamış ve sezon başında Avustralya'nın Melbourne takımından alınmış genç yetenek.. Buraya harcadığınız enerji sizi şampiyon yapacak.. Langerak geçen sene ülkesinin en iyi genç futbolcusu ödülünü almıştı. Bakalım Bayern karşısında ne yapacak ?

İkinci takımla dahi maça çıkmamış olması bir kaleci için çok büyük eksiklik.. Yalan yok, bu sezonun şampiyon olması gereken takımı bana göre Dortmund'dur. Nuri'nin kaptan olarak çıkacağı o karşılaşmada ben Langerak'a bol şans diliyorum.. Şampiyonluğu da bu ayrıntıların her zaman belirlediğini de hatırlatarak..

Hiç yorum yok: