19 Şubat 2011

Nürnberg Çıkışı.!



Yaklaşık dört haftadır bu takımın karşısındaki takımların yeneceğine ya da Nürnberg'in yenemeyeceği üzerine yorum yapıyorum Misli.Com'da.. Tek başına sağolsun kovduracak bizi. Dört haftadır bana inat birbirinden zorlu takımları yendi. Bakın bunların arasında Leverkusen vardır ki bu takımın yenilgi sayısı ortadadır.. Hamburg var.. Ligin ikinci devre galibiyet yüzü görmemiş Skibbe'min Frankfurt'u var.. Hepsini devirdi. Bugün umutluydum ve golü unutan Frankfurt'u son on beş dakikada üçlediler sağolsun.

Cuma maçları özeldir benim için zira doksan dakika konsantre bir şekilde izleyebiliyorum ve bu Hecking'in yeni Nürnberg'in sırrını keşfetmek için ekranın başına oturduk bugün.. Hocasını ben çok severim.. Özellikle çok fazla bahis oynadığım dönemde ikinci Bundesliga'da Aachen'ın başındaydı ve seri galibiyetler alarak takımı birinci lige çıkarmıştı. Akabinde Bayern'i yenip çok iyi gider iken daha ligin başında Hannover'e geçiş yaptı.. Sonrası ise buraya kadar gelir. Çok başarılı ve iyi bir hocadır Hecking..

Yetenekli oyunculardan kurulu. Kendi malı değil ama yetenekli yıldızları bir dönem Schuster'in Getafe'de yaptığı gibi kiralamışlar. Misal Bayern'den Mehmet Ekici ve Stuttgart'dan Julian Schieber inanılmaz.. Keza Hegeler ve elbette yaşlı olmasa hemen alın diyeceğim Simons.. ve fakat işin sırrı bugün gördük ki mücadelede.. Frankfurt gibi yense de yenilse de her daim dominant bir karakter ile topa sahip olan takım bugün çok zorlandı. Her yerde birden fazlda topa doğru kayan oyuncu grubu görüyordunuz.. Fizik üst düzeyde ve elbette Mehmet Ekici. Alex gibi sadece korner kullanması için bile takımda bulundurulması gereken yetenek en az diğer defansif orta sahalar kadar koşuyor ve onların aksine Emre-Nuri gibi tekniği de bir hayli iyi. O mevkisi açısından rahatlıkla Bayern'in as oyuncusu olabilir zira 15 milyona alınan Gustavo yeteri kadar ofansif olmadığı için Van Gaal tarafından o bölgede kullanılmak istenmiyor, geleceği çok parlak yeni milli olmuş Türk futbolcunun..

Hecking bu malzemeden bu skorları üretebildiğinden dolayı yine kendisini kanıtlamıştır. Asıl mesele şudur: Son dört maçında dört tane güçlü rakibi içeride dışarıda devirmiş Nürnberg dört maçtır oynamayan ve Hamburg'un 6 milyonu gözden çıkardığı genç yıldızı İlkay'ı nereye ve nasıl yerleştirecek.. Bugün gördük ki o mücadele inanılmaz ve şimdi kadroya yeniden monte edilmesi gereken İlkay ve onun neredeyse hiç olmayan mücadelesi.. Nürnberg 4-1-4-1 ile sahada yer alıyor ve öndeli dörtlünün ve hatta forvetinin iki yönlü oyunu sonucu oluşan mücadele gücü takımın en büyük artısı.. bir oyun kurucuya da aslında Mehmet Ekici'nin olduğu yerde takımın ihtiyacı yok ve bu önemli bir sorun bugün İlkay'ın iyileştiğini de düşündüğümüzde..

Başarılarının devamını elbette.. Memleketimiz gibidir Nürnberg.. Buradaki hayat Nürnberg-Augsburg-München arası geçti desek yeridir. E Hadi bakalım..

12 yorum:

joeyknish dedi ki...

Şahsen takımın çıkış yapma sebebinin İlkay'ın yokluğu olabilir diye düşüncesindeyim...

İlkay varken Simons sabitliğinde aynı anda İlkay-MEkici-Hegeler-Eigler dörtlüsünü kullanıyordu ve takdir edersiniz ki bu dörtlü, şimdiki mücadele gücünü sahaya yansıtamayıp bir nevi 5-5 düzeniyle zorlanıyordu..

Ne zaman İlkay yokluğu Cohen dinamizmi ile dolduruldu, Nürnberg hücum-defans dengesini buluverdi gibi...
İdeal bir sol açığı olmadan (Eigler ve arada Franz hatta Mak tercihleri) ideal bir sağ açığı olmadan (Bu maçta da Ekici-Hegeler-Eigler sağ açıkta 10'ar dakika nöbetleşe oynadılar.)takımın bu raddeye gelmesi; Simons-Ekici-Schebier iskeletine Cohen'in de eklenmesi gibime gelmekte...

(İlk yarıda Schwegler'in dudağını patlattığı pozisyonda Franz'ın sprint ile Cohen'in üzerine gelirken Cohen'in ellerini iki yana açıp ''Ne var lan, kime dayılanıyorsun'' dercesine diklenip sonra o boyuyla dağ gibi Franz'ı itmeye yeltenmesi, Franz'ın da olası bir kırmızı kart için düşmeye çalışıp bir türlü kendini yere bırakamaması maçın komik sekansıydı zannımca...Franz sen bizim manyağımızsın..)

Borges dedi ki...

joeyknish: Aynı fikirdeyim. Hele ki Cohen'in mücadelesi üst düzeydeydi. Bu dörtlüden kim çıkarsa çıksın İlkay'ın varlığı bu gücü azaltacaktır.

Maik Franz başkadır, farklı bir manyak. acaip de severim ben tüm çirkefliğine rağmen. Ama bugün Jung'un yokluğunda bek pozisyonunda kötüydü.

outlaw dedi ki...

bir mac izlemeyelim, sen de onu yaz... :)

neyse bu sene daha cok mac kazanacagiz gibi duruyor. gerci nürnberg bu... bir ara yine kesin tepetaklak oluruz, seneye cikisa devam, ondan sonra yine ver elini ikinci lig...

Borges dedi ki...

outlaw ;))

Unknown dedi ki...

Alakasiz ama Bremen'e noluyor. O forma lanetli benden soylemesi. Ayni formayi GS 91-92 sezonunda giymisti, felaketti o sezon da

Celal Abbas dedi ki...

Bende Senin Gibiyim. Kaç Haftadır Nürnberg yenilecek yenilecek diyorum. her seferinde yanıldım. Güvenmeye başlarız bu seferde tepe taklak giderler gibime geliyor.

önceki maçlarını canlı izlememşşdim Ama Frankfurt maçaında gördümki gerçekten iyi oynuyorlar.

menderes mete dedi ki...

konuyla ilgisi olmayan bir sorum olacak size.thomas tuchel beşiktaşın başına geçse mevcut kadro ile başarılı olma şansı var mıdır??

Borges dedi ki...

menderes mete: Bugünden çok daha başarılı olacağı kesindir ama Türkiye'de bu biraz da yeni model teknik adam taktik dehasını konuşturabilir mi sorusu önemlidir.

Bu çok uzun bir postun içeriğidir ama bu ülkeden kimse Tuchel'i düşünmez usta.. Onu keşfetmek an itibari ile zordur.

O hem taktik hem de motivasyon açısından çok başarılı bir hocadır ve fakat bu oyuncu yapısı ile ne kadar taktisyen ne kadar motivatör olabilir bilemiyorum.. Yabancıların fazlalıkta olduğu yerde biraz da taktiksel açıdan yurt dışında eğitilmiş futbolcuların fazlalıkta olduğu yerde bir ihtimal... Demek istediğim elinizde bulundurduğunuz oyuncu yapısının içeriği önemlidir.

Lakin Magath ya da Van Gaal gibi hocalar olur lakin Tuchel gibilerin Türkiye'ye gelme şansı şimdilik yok denecek kadar azdır bana göre.

menderes mete dedi ki...

gelmeme şansını sanırım yönetimlerin onu keşfedecek yeteneği olmamasına bağlıyorsun sanırım.

Feridun Bitir dedi ki...

ekici alex gibi korner kullaniyor ama milli takimda ise hala sabri pasa kullaniyor kornerleri. Zaten o andan sonra maci seyretmeyi birakmistim.

Bu arada kore macinda spiker mactan önce oguz ile konusmus, ilkay yaz sonunda milli takimi sececem demis, ne derece dogru?bir bilginiz var mi acaba?

Feridun Bitir dedi ki...

tuchel yada kopp gibi adamlari 10 günde paketler bizim basin, malesef aci ama gercek. Türkiyede olmaz o hocalar!

Borges dedi ki...

Feridun Bitir: O muhabbetin içeriğini Frankfurt maçı öncesi İlkay'a sordu alman spiker ve şu an için Almanya'nın bana bakışı değişmediği ölçüde ben kararımı Almanya'dan yana kullanacağım dedi.. Yani bir aksilik olmazsa Alman milli takımında oynayacak İlkay..