20 Mart 2011

Van Gaal eleştirisi.!



Van Gaal diyor ki:

"Magath Schalke'de.. Aynı Magath aynı sene içerisinde Wolfsburg'da. Rangnick Hoffenheim'da ve aynı isim bugün Schalke'de. Bu normal değil, delilik bu. Bu sürekli yapılıyor ama doğru değil "

Bu yarışın ruhuna zarar verir diyor. Oyuncular için bu konuda bir sınırlama var ve teknik adamlar için de olması gerekir diyerek bence haklı olduğu bir konuyu gündeme getiriyor.

"Ben bunu hayatım boyunca hiç yapmadım" diye de devam ediyor.

Bir antrenör takımın galibiyetini ya da mağlubiyetini belirleyen insandır. Küme düşme ve Şampiyonluk yarışlarının olduğu yerde oradan oraya geçişler olağan değil. Bir kaç hafta sonra Wolfsburg Schalke ile oynayacak.. İki gün sonra oynasaydı ne olurdu ? Kabaca gerek FİFA gerekse de Fedarasyonlar şu kuralı getirmelidir:

"Bir teknik adam, bir ülkenin liginde bir yıl içerisinde sadece tek bir takımı çalıştırabilir"

Sonuç itibari ile hemen herkes kovulduğu andan itibaren başka bir yerde çalışamazsa maaşını almaya devam ediyor. Bu kural önemli ve sanırım Serie A'da var. Her ligde her yerde olması gerekir. Başta da bizim ligimizde.. Yeni antrenörler kazanırız ya da kuluplerin bu yoklukta antrenöerlere daha fazla sabır göstermesini..

2 yorum:

adios dedi ki...

Bence Van Gaal çok haklı.Bu duruma en ilginç örneklerden biri olarak Bucaspor'un durumunu gösterebiliriz

M.Cagdas dedi ki...

Yilmaz Vural ismini hic duymamis olsa gerek.