27 Nisan 2011

' Well Done '



Koşa koşa Neuer'in arkasından gelip ' Well Done' deyip çekip gitti. Arkasından 25 yıldır Man U'da teknik adamlık yapıp onca yıldır zirve futbolunun tepesinde maçlar çıkaran adam şunları dile getirdi:

'Bugüne kadar bize karşı oynanılan maçların içerisinde benim gördüğüm en iyi kaleci performansıydı. İnanılmazdı Neuer..'

Maç öncesi de Alman basını çok iyi bildiği Bayern'e gidişini onaylamak ve aradaki Manchester bağlantısını da sona erdirmek için Neuer'i alacak mısınız gibi soru yönetlmiş ve Ferguson hayır demişti.. İlgi alaka hep kalecinin üzerindeydi ve o da bu maçta hakkını verdi..

Pek çokları -Loddar gibi misal- dünyanın en iyisi diyorlar.. Ben Casillas derim ve daha çok yaşına göre değerlendirildiğinde dünya çapında bir kaleci diyorum.. Eskiden muazzam kurtarışlar yaptığı ölçüde inanılmaz basit hatalar yapardı ve fakat kendisini inanılmaz geliştirdi. Dahası onu sadece kurtarışlarıyla değerlendirirseniz tüm Almanya'nın ona olan ilgisini algılayamayabilirsiniz.. Sadece refklekslerine göre bakarsanız taraftarın onca tepkisine rağmen Bayern'in onu neden almak istediğini yine anlayamazsınız.. Savunmanın en gerisinde duran adam hücumun niteliğini belirleyecek ölçüde oyunun içerisinde iken tüm takımı etkileyen karakteri ise Bayern'in çıldırtan sevdaya tutulmasına neden olmuştur. Yeni Kahn'larını bulmuşlardır bir bakıma...

Hemen herkesin hem fikir olduğu konu şudur ki Schalke ona bir numara küçük..

1 yorum:

tofi dedi ki...

ben bu yaşta da olsa edwin van der sar diyorum, her yonden. 40 yaşına geldi, kaleciliğini gectim, bi adam geri paslarda bi sefer mi sacma salak yerlere vurmaz.