7 Temmuz 2011

15'i tutuklandı.!



İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Ümit Karan, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Şekip Mosturoğlu ve Korcan Çelikay.. 20'sinden 15'i tutuklandı.

Adli tatil de araya gireceği için en kısa tutukluluk hali 4 ay gibi gözüküyor.

Bir yargı koyamıyoruz ama şunu futbolsever olarak talep ediyoruz: Kanıt.. Ben henüz tatmin olmadım ve fakat mutlaka ki kanıtlar vardır savcılığın elinde ve mümkün mertebe karar aşaması öncesi bunu halka sunup eylemlerinin onanmasını gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde işleri çok zor zira adalete güven bir önceki soruşturmada yitirilmiştir.

Destek vererek başladığım Ergenokona lanet ederek sonlandırdım misal..

Bunun dışında Fenerbahçe'nin bu tutuklamalar sonrası şampiyonluğunun alınmaması ve küme düşmemesi çok zor. Bu operasyonu kanıtları olduğu takdirde sonuna kadar destekliyorum ama Fenerbahçe derbisi ve rekabeti olmayan bir ligin ve Galatasaray'ın da tadı eskisi gibi güzel olmayacak. Bunun farkındayım.

Şunu hatırlatalım: Bayern Münih başkanı Höness şehir derbisi 1860 Münih'in güçlenmesi ve eyalet derbisi Nürnberg'in yaşaması ve kümede kalması adına her şeyi yaptı. Belki de ilk defa bu bayern fanatiği ve yaşamı bayern olan adam taraftarlarınca bu yıl 1860'a yardım ettiği gerekçesi ile çok sert eleştirildi.

Höness bu futbol dünyasının en kurnaz en zeki adamlarındandır. Çokça kez 'olmaz olsun böyle derbi takımı 1860' diyerek rekabetin diğer ucunun sürekli ikinci ligde gezinmesine olan kızgınlığını da dile getirdi zira Barça'nın öyle veya böyle Madrid'i, İnter'in Milan'ı Galatasaray'ın Fenerbahçe'si var iken Bayern'in bu konuda eşi olamadı uzunca bir süre.

Benim hayalim Fenerbahçe küme düşsün olmadı hiçbir zaman. Çokca zaman Galatasaray'daki sportif başarısızlığa gelen tepkisizliği dahi aynı dönem içerisinde Fenerbahçe'nin de zirveden kopuk olmasına bağladım. Fenerbahçe ileriye doğru bir adım atarsa Galatasaray'ın da kısa bir süre sonra iki adım attırılacağının farkındaydım da. Bugün Fenerbahçe düşerse taraftar sevinir belki ama Galatasaray'ın da bir yarısı alt lige doğru gider.

Şunu derim: Şike yapan kim olursa olsun düşürülsün. Ama buna seviniyor muyum? İki taraftar atışmasına iki geyik çevireceğim diye iki tane çok özel derbi maçından olmaya pek sevinmiyorum.

5 yorum:

illimitatovaggio dedi ki...

hangi derbi abi? her zaman her şekilde elimize veriyorlar bu ülke sınırları içinde. adamların söylemlerinin piskolojilerinin herşeylerinin tek dayanağı türkiye içinde yendikleri üstün oldukları galatasaray. umarım küme düşerler ve şöyle 5-10 yıl kendilerine gelemezler. fenerbahçe zoruyla benim takımım gelişiyorsa hiç gelişmesin zaten. yemişim rekabeti, haksız olduktan sonra ne halta yarar. yıllardır kadıköy'de hakemlerle bir olup eziyorlar. bir kere de hak yerini bulsun defolsun gitsinler. umurumda değil bizimkiler fener hamle yapıyor diye hamle yapıyorsa -ki biraz öyle- hiç yapmasın. ve düşecekse düşşün fener de.

Unknown dedi ki...

Fener kumse dussun biz de Gokhan Gonul'u alalim...

thetitans dedi ki...

@ asvalttaicenler kasap et derdinde koyun can...

thetitans dedi ki...

@asvalttaicenler koyun can derdinde kasap et...

Del Piero dedi ki...

Galatasaray şampiyonluk yarışında olmadığı için dua etsin. Yoksa bugün en az fener kadar onlar da konuşuluyor olacaktı. Şike hep olmuştur. Alttan alta 4 büyüğün tüm yöneticileri teşfik primidir, hakem ayartmalarıdır vs.vs. yapmıştır. En güçlüsü en fazlasını yapmıştır. Zaman zaman GS, zaman zaman da FB bu alanda da lider olmuştur. Kabak bu sene fenere patladı. GS her zamanki gibi yine şanslıydı. Şimdi bu gerçeğe rağmen kendileri ak sütten çıkmış kaşık misali yorum yapmaya diyecek laf bulamıyorum. Bir daha bu tür şeyler yaşanmaması adına, temiz ve şüphesiz bir lig adına gereken neyse o yapılmalı, fener düşürülecekse de düşürülsün. Ama biz taraftara, futbolseverlere gerçekten yazık. Biz futbolun futbol yüzünü sevdik. Alın terini, mücadeleyi ve bu mücadele sonunda elde edilen zaferleri sevdik. Şerefsizlerin el altından yaptıkları çirkin işlerden habersiz ya da bunlara inanmayarak sevdik. Fener ligden düşsün, milyonlarca taraftar suçsuz yere(evet taraftar suçsuzdur) hüsrana uğrasın. Siz cimbomlulara da liginizde bol eğlenceler.