6 Temmuz 2011

Per Ciljan Skjelbred Hamburg'da.!



Per Ciljan Skjelbred'in ilginç bir hikayesi var.

1987 doğumlu oyuncunun çıkışı 15 yaşında iken bir Tv programına katılımı ile başlar. 'proffdomen' (profesyonellikrüyası) adlı program en yetenekli futbolcuyu arıyordur ve eski Norveç milli takım teknik direktörü Age Hareide ve Chelsea-Tottenham forması giymiş eski oyuncu Frode Gros da jüridir.

Per Ciljan Skjelbred ise bu yarışmayı kazanan isim. Ödül olarak bir haftalığına Liverpool takımında deneme antrenmanlarına çıkma hakkını kazanır. Bir hafta sonunda iyi de etki bırakan Skjelbred'e Liverpool eğitiminin devamını sağlayan anlaşmayı önerir ve fakat oyuncu bu teklifi reddedip Rosenborg'un kendisine yaptığı profesyonel sözleşmeye imza atar.

'Trygg/Lade köy takımında oynar iken bir anda Norveç'in her çocuğu beni tanıyordu artık. Rüyalarımı gerçekleştirdim bu yarışma sonunda' diyerek özetler durumu.'

9 Haziran 2004 yılında Rosenborg ile ilk maçına çıkar 1987 doğumlu oyuncu. 2005'de gördüğü kırmızı kart sonrası Norveç liginin kırmızı kart gören en genç oyuncusu olur. Şampiyonlar liginde de oynayan Rosenborg'un içerisinde yükselişi başlar. Öyle ki deplasmandaki Olympiakos maçında golünü atar ve bu maçın rövanşında ise bizzat onun başına adam diker yunan takımı ve bu oyuncunun yaptığı faul sonrası ağır bir sakatlık geçirir.. 6 ay sahalardan uzak kalır.

2008 yazında Newcastle'a gidişi transferin son gününde teklifin geri çevrilmesi ile gerçekleşmez. Uzun zamandır Norveç'in geleceği olarak görülen futbolcu sonunda Hamburg'a imza atmak üzere..

Hamburg yaşları geçkin futbolculardan oluşan orta sahasını tasfiye etti. Şimdi Chelsea'den aldığı dört genç yeteneğin üzerine 24 yaşında ofansif bir orta saha da almak üzere.

Yazdım bunu zira güzel lan.. Bir tv programı sonrası nereden nereye..

2 yorum:

sukullaci dedi ki...

"bu maçın rövanşında ise bizzat onun başına adam diker yunan takımı ve bu oyuncunun yaptığı faul sonrası ağır bir sakatlık geçirir.. 6 ay sahalardan uzak kalır."

Artık nasıl bir başına adam dikme anlayışıysa öldürmüş çocuğu mübarek ayı.

Borges dedi ki...

sukullaci: Faulu yapan oyuncuya sadece sarı kart çıkmış da eksik kalmış bir ayrıntıdır.