29 Ağustos 2011

Önemli Adam: Raul.!



Sezon başı dedim: Schalke ilk üçe girecek. Rangnick takımları zaman ister.. Konsept sahibi adam bunlar çok uzun ve titiz bir çalışma ortaya koyuyorlar. Sonuç bir bakıma görülüyor. Magath'ın aksine Schalke ofansif bir oyun anlaşını ortaya koydu. Yensin ya da yenilsin hücum aksiyonları tam da Magath'da olmayacak şekilde bilinç işi.

İki Helsinki maçını da izledim.. Deplasmanda oynayıp kaybettiği maçta da yer yer inanılmaz baskılı oynadı Schalke. Üç dakikaya beş net pozisyon düşürecek şekilde yüklendi ama sonucu alamadı. Raul tam bu noktada devreye giriyor işte..

Evinde oynadığı ve 6-1'lik gol fırtınası Raul'un düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyla başlar. Doğru yerde doğru bir şekilde topla buluşmuştur. Sonrasında iki gole de direkt etki edecek şekilde "orta sahadan" Raul yönlendirmesiyle gole gider Schalke..

Teknik direktör olarak çok şeyi başarabilirsiniz ama oyun zekası ve oyuncu yeteneği yine de belirleyicidir. Bu hafta sonu baskıyı yakalasa da yine tam da olması gereken yerde üç kez zorlayarak çok önemli golü ve üç puanı Kral getiriyodu Schalke'ye..

İşlem tamam. Hem Rangnick haklı: Orta sahadan ofansif oyuncu olarak ondan yararlanmak güzel bir şey.. Aynı zamanda Raul da haklıdır ki hem geçmişi hem de bugünü ile o değeri görmek ister.. Zira karşılığını sahada sonuna kadar veriyor.

Magath'da Raul golcüydü. Çok da güzel işler yaptı, sorun yoktu ama bu düzeyde bir "oyun zekasına" daha ihtiyacı vardı onun ve bunu alamamanın, Jurado'da çuvallamasının acısını çekti daha çok.. Bugün dahi Wolfsburg mutlaka ve mutlaka oyun zekası yüksek, teknik bir on numaraya ihtiyacı var yoksa sonu hüsran..

Hiç yorum yok: