4 Eylül 2011

Yardım edin.. Reklamını da yapın!



Per Mertesacker sadece faulsüz oynayıp oyunu çok iyi okuyan yetenekli bir defans oyuncusu değil aynı zamanda yardımsever güzel bir insan. Eski okulundan eski kulubüne kadar yardıma ihtiyacı olan hemen herkese elini uzatıyor.

Pek çok futbolcunun vakfı vardır ama Mertesacker'i tanıyanlar onun samimiyeti konusunda şüphe duymuyor.

Yılda 30 bin avro vererek finanse ettiği "spor bir fırsattır" yardım kuruluşu ile yüzde 85'i göçmen çocukları olan kesime yardım ediyor. Bu çocuklar haftada iki kez pedagoji eğitimi almış antrenörler tarafından çalıştırılıyor. Eski okuluna oraya buraya sürekli.. Biz onu bu ülkeye kazandırdık ama o da bize bunu fazlasıyla geri ödedi diyor çocukluğunu geçirdiği her bir kurum..

Mesele şu ki ülkemizde de pek çok futbolcu yardım ediyor bir yerlere. Pek çoğu bunu açıklamıyor zira buradan bir reklam elde etme düşüncesi nedeniyle rahatsız edilmek istenmiyor ki hak veriyorum hepsine ama ben bunun da reklamının yapılması taraftarıyım. Diğerlerine örnek olsun, en kötü reklamınız da bu olsun. Sizin bu yardımlarınızı görerek büyüyecek genç kitle var. Onlar da böyle böyle kendisinin dışında kalan kitleye yardım eli uzatması gerketiğini algılayacak. Bence sorun yok en çok hanginiz yardım ediyor yarışması dahi açılabilir.. Kazananın hem reklamını yaparım hem de takdir etmekten geri durmam.. Yapın, yeter ki bir yerlere bir şekilde uzatın elinizi..

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

yardımları ben ikiye ayırıyorum birincisi yardıma muhtaç insanlara yardım. bu yardımda kimsenin bilmesi gerekmiyor. çünkü bu gönül işi isteyen yapar zaten istemeyenide mecbur bırakmak çokda doğru değil. 2.si ise kurumsal şeyler. şöyleki bir akademi kurarsın yada eğitimle ilgili bişiler yaparsın bence bunun reklamı yapılmalıdır. hem daha çok kişiye ulaşırsın hemde yapılan eğitim maddi ve manevi yönden daha fazla destek göreceğinden daha fazla kişşye ulaşacaktır.

kısaca ihtiyacı olana balık vermeyeceksin balık tutmasını öğreteceksin.