21 Ekim 2011

Antrenmanlar her yerde aynı mıdır ?



değildir.

Lars Leese Oberliga antrenörü iken oyuncusunun sayesinde Ranieri ile beraber önce Barça sonra da Valencia'da staj yapabilme şansını elde eder. Haliyle bir antrenman kıyası yapabilecek konuma gelir. Sonuç: Bu şekilde almanlar asla antrenman edemez olur.. fark?

" inancım odur ki Valencia'daki gibi antrenmanı Bundesligada yaptıramazsınız, oyuncular itiraz eder. Oradaki teknik adam Unai Emery inanılmaz taktik ağırlıklı bir antrenman metodu uyguluyor. Bir hafta içerisinde pek çok kez minumum bir buçuk saat boyunca plastik oyunculara karşı aynı stratejiyi takıma uygulatıyor. Her beş saniyede bir "stop" duyuyorsunuz zira ya bir oyuncu fazladan öne çıkmış ya da diğeri geç kalmış v.s. "

Barça ve Valencia'da antrenmanları sıklıkla dar alanlarda yapılan çalışmalardan oluşuyor diyor. özellikle Barça'nın başarısı bu metodu ispanya'da yaygınlaştırdı diyor. Valencia'nın farkı ise o bir buçuk saatlik antrenman öncesi bir saat güç çalışması yapması.

Valencia topa sahip olur olmaz Barça'dan farklı olarak diklemesine karşı sahaya hızlı bir şekilde geçme çabası içerisinde.. Ki bunu Bayern'den özbekistan'a karşı her takımın uyguladığından da bahsediyor. Lakin İspanya'da bu hızlı ve dikine hücum etme girişimini en iyi Valencia'nın yaptığından bahsediyor.

Dahası Emery'i analtırken benim aklıma Tuchel geliyor. Şehirde pek sevilmiyor zira rakibe göre her hafta farklı on bir çıkarmasından bahsediyor. Haliyle kemikleşmiş bir onbir göremeyen halk bu hafta iyi oynasa dahi taktik gereği diğer hafta dışarıda kalan oyuncudan dolayı sürekli eleştiriliyor.

Geçenlerde K'lautern'in israilli oyuncularının röportajını okumuştum Kicker'de.. Bizim antrenman dediğimiz şey buradaki ısınma turları gibi diyerek farkı ortaya koyuyor ki İsrail'de 75 dakika olan antrenman burada 2.5 saat.. Haliyle antrenmanlar her yerde aynı geyiği artık olmasın lütfen. Magath ile Heynckes arasında dahi çok ciddi antrenman metotları farklılıkları mevcut.. Değil iki başka ligin ve ülkenin farkı olmasın.

2 yorum:

raul dedi ki...

antremanlar her yerde aynı artık güntekin... rıdavan dilmen bu cümleyi her sezon en az 1 kez kuruyor

Feridun Bitir dedi ki...

Ve o valencia'da oynayan oyuncumuz selcuk sahin,sabri gibi adamlari kesemiyor milli takimda, nasil oluyorsa artik