29 Ocak 2012

Durdurulamıyor!



Gladbach kazanmaya devam ediyor. Bayern Münih'ten sonra Stuttgart'ı da deplasmanda 3-0 yenerek zirvede bu sene kalıcı olduklarını gösterdiler. Onları kimse durduramıyor. İşin belki de bu takım özelinde en can alıcı noktası kadrosunu güçlendirmeden sadece "teknik direktör" değişimi ile ligin dibinden zirvesine yolculuk yapmış olmalarıdır. Lucien Favre hali hazırda benzer başarıyı Hertha Berlin ile yakalamıştı ama önemli ayrıntı teknik adamın bulduğu her fırsatta kurslara katılması,yenilik arayışı ve kendisini geliştirme isteği..

Marco Reus ligin en fazla verkaça giren oyuncusudur. Bu takımın hücumlarını elbette Reus gibi bireysel yeteneğin şekillendirdiği vakitler de oluyor ama toplamda çalışılmış, teknik adam hamleleridir. Set hücumları çoğunluktadır.

Yakın zaman içerisinde ben Favre'nin Gladbach başarısı sonrası bir üst aşamaya geçeceğine inanıyorum yani Bayern Münih teknik direktörlüğüne..

Reus sonrası ise Favre bir yıl daha kalırsa Patrick Hermann'ın da yıldızlığa oynayacağını öngörmek çok da zor olmasa gerek..

Hülasa yürü be Gladbach..

3 yorum:

Ice-Man dedi ki...

muazzam bir savunmaları var ve çok iyi bir takımlar fakat çok da iyi kontra yapmalarına rağmen yeterince bitirici değiller. skorerleri yetersiz. mesela dün, çok daha erken kopması gereken maç son bölüme taşındı. bir stutgart golü 2 puana mal olabilirdi. umarım reus sonrası gerekli hamleleri yapar ve önümüzdeki sezon da bu pozisyonlarını korurlar.

Borges dedi ki...

Misal Mike Hanke bitirici değildir ama gel gör ki onun yaptığı defans da defansif açıdan daha iyi olmalarını sağlıyor. Daha bitirici ve yetenekli oyuncular takıma girerse bu muazzam savunma olur mu ki? Mesele de bu zaten..

Devil dedi ki...

Reus'u dortmund formasıyla görmeyi dört gözle bekliyorum