30 Ocak 2012

Selçuk Şahin Röportajı


Selçuk Şahin dokuz yıldır Fenerbahçe'de oynuyor. Ülke insanının olduğu gibi kabul etmekte zorlandığı üç beş isimden birisi. Galatasaray'dan Sabri, Beşiktaş'tan İbrahim Üzülmez gibi tepkilerle, küfürlerle büyüdüler bu ortamın içerisinde. Oysa bu bölgede oynayan en iyisi dahi olsa nedir ki? Bayern'de misal Luis Gustavo, Timoschuk ya da Barça'da bile çok değerli olsa dahi Busquets.. Real'de Lass,Khedira.. Bir kaç istisnai durum hariç bu bölge oyuncusunun kaderi gibi bir şey aslında. Daha fazla tekniğe sahip olan yani on numara ise tam tersi konumda. İki tarafı da az çok becerenler biraz daha şanslı..

Velhasıl severim ben Selçuk'u. Güzel adamdır..

FourFourTwo'ya röportaj vermiş, okurken sevdim buraya aldım. Zira şuraya aldığımız son üç sorunun birbirlerinden farklı içeriği ve geçişler ilginç. Sadece o kısmı şuraya alalım. Son üç sorunun içeriğine biraz dikkatlice bakmak gerekir, şeker bir şey çıkmış ortaya. O nasıl geçiş diyorum sadece..

-Destek görseydin daha iyi bir konumda olacağını düşünüyor musun?

Ayağıma gelen toplardan dokuzunu doğru kullanıp birini yanlış kullansam tepki görüyorum çünkü kredim yok. Bu yüzden rahat edemiyorum.İlk zamanlarda bunun zorluğunu çok yaşadım.

Taraftar futbolcuya neye göre kredi veriyor sence?

İki oyuncu geçip pas verirsen taraftar seni sever ama benim işim bu değil.Ben aldığım topu en uygun gördüğüm arkadaşıma veririm.Benden Alex gibi oynamamı bekliyorlar "Alıp ileri geri atıp başka da bir şey yapmıyor" diyorlar. Ben hocaların verdiği görevi yapıyorum.Adam geçmeye çalışırken top kaybetmiyorum.Benim bölgemde oynayan futbolcuların hiçbiri de bunu yapmaz.Taraftarlık başka bir şey. Onları anlıyorum

Anlam veremediğiniz bir şeyler var mı?

Uzayın sonsuzluğunun nasıl bir şey olduğunu kafam almıyor.İnsan vücudu da çok garip.Beynimle bedenime hükmedişimi anlamakta zorlanıyorum.

Pişman olduğun bir şeyler var mı?

Daha iyi yatırımlar yapabilirdim.

......

7 yorum:

flyingdupe dedi ki...

"anlam veremediginiz seyler" sorusuna verilebilecek en iyi cevabi vermis bana kalirsa,takdir ettim.

Borges dedi ki...

cevaplar bence de mükemmel, keza soruların niyeti bu değildi belki ama ortaya çıkan içerik hoş olmuş:)

M.Cagdas dedi ki...

haha sanirim yanlis anlamis, olaya cok genis bir cerceveden bakmis bir anda. oyunla ilgili, taraftarin tepkisiyle ilgili falan anlam veremedigi seyi sormuslar sanirim.

Celal Abbas dedi ki...

Selçuk ilk piyasaya çıktığında uzaktan güzel golleri vardı. Hep aklımda kalmıştır bu. Fenerdeki futbol hayatı sırasında bu uzaktan şut çekmemesi hep dikkatimi çekmiştir. Sadece Galatasaray maçlarında kullandı bu özelliğini. Uzaktan şut müthiş bir silahtır mesela premier ligdeki oyuncular hayranım çünkü ceza sahasının oralardan bir yerlerden acayip şutlar çıkarırlar. Bziim ligimizde göremeyiz bunu mesela. Bunun liglede alakalı olduğunu hhiç sanmıyorum bence istemekle ilgili.

Selçuk şahini başka değilde bu özelliğini geliştirmemesine anlam veremiyorum ben. Yani buda hocanın oyun planıyla ilgili olmasa gerek hani.

Mesela Kaan Dobrayı hatırlarım Beşiktaşın 100.yılında sıkışan maçlarda çıkar uzaktan bir şut atardı oyunu bir anda çevirridi. Solbek oynuyordu o sezon.

cengo dedi ki...

her şey güzelde "Ben hocaların verdiği görevi yapıyorum.Adam geçmeye çalışırken top kaybetmiyorum" biz başka birisini mi izliyoruz acaba kendisine her saniye sövmemin tek sebebi atamadığı ara paslar değil, çalıma girip kaptırdığı toplardır

sow dedi ki...

Bence cevaplar güzel. Son sorular sporla ilgili olsa röportajı yapan haberci düzelterek soruyu tekrar sorar bu cevapları hiç yayınlamazdı.

muyek dedi ki...

Selcuk 9 senede bir de neden hic kendini gelistiremedigini sorsun, essek olsa at olurdu bunca yilda. Hep taraftar kufrediyor, baski kuruyor ama Selcuk gram kendini gelistirmesin hep yerinde saysin..