23 Şubat 2012

El Sıkma Meselesi!



Bayern Münih önemli oyuncusu Schweinsteiger olmadan kazanamamaya devam ediyor. Basel'de bana göre çok tehlikeli bir skorla ayrıldılar ve Man U'ya çıkardığı zorluğu düşünürsek Bayern Münih'in an itibari ile Basel'e elenme ihtimali bir hayli fazla. Herkes gergin ve elbette konu daha çok Ribery'nin çıkarken teknik direktör Heynckes'in elini sıkmama meslesine gelince adamımız deliriyor..

"Bırakın artık bu el sıkma meslelesini.. sıktınız artık" diyor. "Oyuncu bu, her şey kötü gittiğinde elbette o da bir tepki verecek.. çok da önemli değil teknik adamın elini sıkıp sıkmaması.." ya da genel olarak asıl mesele bu değil diyor.

Futbolcu robot mudur ki? Sinirlenecek, kızacak ve belki tepki de verecek sonrasında kendisinin de bakıp çok da onaylamayacağı..

Ben şunu hiç anlamam bak kısaca anlatayım.

Hem futbolcuları gaza getirecek, neredeyse bir savaş ortamı yaratacaksın.. Kazanmayı, oynamayı ve galibiyeti "zafer" ile eş değer tutup adrenali yukarı çıkaracaksın ve aynı zamanda bunların doğal sonucu bu gibi tepkileri de "olağan dışı" "çok kötü" olarak yorumlayacaksın. Çok daha kısa bir şekilde Höness cevap vermiş "bırakın olm artık şu geyikleri" diyor kısaca. futbolcu bu insan, tepki verecek bir şekilde diyor ki çok çok çok çok doğru..

Hiç yorum yok: