29 Mart 2012

Marcelo > Ronaldo + Mesut



Başlık elbette geyik ama videonun içeriğine uygun olsun diye..

Gördüğüm günden beri fikrim değişmemiştir. Aslında Marcelo, herhangi bir Premiere ya da Bundesliga takımının en değerli on numarası da olabilirdi. O Dünyanın en iyi sol bek'i olmayı bilinçli olarak tercih etmiş gibi. Porto'nun misal Leverkusen'in olmadı Fiorentina'nın on numarası pekala olabilirdi lakin dünyanın en iyisi olmak için bek oldu gibi gelir bana.

Onun tekniği videoda da görüldüğü üzere ne Ronaldo'da ne de Mesut'da var.. Madrid takımının bana göre en "teknik" oyuncusudur..

Geçenlerde Twitter'da yazıyordum: Elimde Lahm ve Marcelo varsa kaleci hariç hiçbir oyuncunun yokluğunu hissetmem zira bu ikisini kale hariç nereye koyarsanız koyun ortalama ve bazen ortalama üzeri verim alabilirsiniz. Belki boylarının kısalığından dolayı biraz stoper de olamaz gibi ama çok yönlülüğüne zarar getirmez bu.

Bana göre şu an için dünyanın en güzel ve teknik sol beki Marcelo'dur. Dani Alves ondan daha fazla hücumlara katılır belki ama "kalite" olarak Marcelo daha iyidir derim. Bazen onu o bölgeye sıkışmış vaziyette görmek insanın canını acıtıyor zira aslında saha içerisinde çok daha fazlasını yapabilir gibi..

3 yorum:

42 dedi ki...

Bence Real sol tarafını Marcelo-Coentrao ikilisine bıraksınlar o ikisi takılsın öyle arkalı önlü.Bi biri çıksın hücuma bi diğeri.

raul #7 dedi ki...

apoel maçında kakayla sonradan oyuna girip maçı 3-0a getirdi. 2.gol tek başına onun. o maça h2oynayıp bir de kazanınca marcelo bana daha bi sempatik gelmeye başladı

erkam dedi ki...

en iyi sol bek denebilir elbette. ki benim de aklıma daha iyisi gelmiyor. ama teknik konusunda buraya nasıl gelindi, ilginç.. hele de mesutla kıyas? (tekniği kabaca topu istediğin yere atabilme yeteneği olarak kabul ediyorum). benim şahsen mesut'an daha fazla keyif aldığım bir oyuncu yok. en azından madrid için bu böyle...