23 Mart 2012

Para Para Para: Barrios Çin'de!



Şampiyon takımın en önemli parçası yedeklerinin kalitesidir.

Quaresma yedek kalabilir mi? Ya da misal Melo? Olmadı Servet'i yedekte en fazla ne kadar süre ve ne kadar moralli bir şekilde bekletebilirsiniz? Orta yaşlı kalite bir adam bekler mi yedekte? Genç yeteneğe Real Madrid'in de Bayern München'in de her zaman ihtiyacı vardır. Olic'i yedekte tutamııyor işte Bayern.. Gitti gideceğim derken bir şekilde yine ikna etti ama Dortmund edemedi. Dahası para çok tatlı geldi her ikisine de..

Daha önceden burada da belirtmiştim, Dortmund'un işi yıldızlaşan oyuncuları hem maddi hem de manevi yönden tatmin etme konusunda zordur. Bayern hep bu avantajını kullanır. Hoffenheim da yıldızsız kadrosuyla coşmuştu ama biraz başklalaşınca o insanları idare etmek zor. Lewandowski yeni sözleşmeyi imzalamıyor ve Barrios da yedek kalmayı hazmedemiyordu. Devre arasında transfer olmaması sadece bir talihsizlikti aslında ve bakın o küçük aksaklık durumu nereye getirdi. Premiere Lig derken Çin'e gitti adam..

Takımın adını yazamıyorum, bi sn bekleyim bakmam gerekecek. Guang-Zhou'ya baktım şimdi de devamını getireceğim.Evergrande FC.. Peki kaç para alacak? Yaklaşık yıllık 6.7 milyon avro. Burada kaç alıyordu? 2.5 ki %45 vergisinin kesilmemiş hali bu. Dahası Dortmund 12 milyon avro bonservis alacak... Bu çok gibi duruyor ama sadece bir yıl önceye gidin.

20 milyon avro verdiler gitmedi ki Real Madrid'in de ilgilendiğini biliyoruz Higuain sakatlığı sonrasında..Watzke gururla anlatıyordu 20 milyon verdiler ama kabul etmedik.. peh peh.. E şimdi? Ki bu Çin'den gelen rakam piyango.. Bunu dahi bulamazdılar eğer devre arası gitseydi Barrios..

Hikaye klasik aslında. Çin'de milyarderin birisi kulube yatırım yapıyor. 75 milyon veriyor. Asya'nın Chelsea'si oluyor anında.Barrios da sezon sonu kapağı buraya atacak. Şöyle baktığınız vakit Dortmund karlı çıkıyor Barrios zengin oluyor ve aslında kaybeden yok gibi..

Başka açı: Tek forvetli sistemlerin kaliteli bir yedek oyuncusu ancak "genç yetenek" olabilir. Madrid dahi Higuain ve Benzema arasında gidip gelerek böyle bir sorun yaşıyorsa herkes yaşayacak.Altyapısını çalıştırmayanın işi gerçekten zor zira 11 değil 18 kişilik kadronun kalitesi başarıyı getiriyor..

4 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Şunu da yazmalı aslında. Şimdi neden Barrios'u bizim takımlar düşünmedi, almadı gibi şeyler mutlaka yazılır ama benim bu konulardaki fikrim hep nettir. 26-27 yaşında Çin'e ya da para diyarına gitmeyi kabul eden adam bırakın gitsin modundadır, hiç üzülmem neden gitti misali. Bizim Keita da buna bir örnekti mesela ya da Jaja.

Borges dedi ki...

Burada iş yapardı. Lakin şu es geçilmemlidir: 12 milyon bonservis yıllığına 7 milyon para. Bunu şahsen hiçbir kulubün vermesini istemezdim. Lakin bonservisi ile beraber alacağı edeceği 5 milyonu bularak şekilde transfer edilseydi olurdu ama böyle olduğu vakit Premiere Kuluplerinin önceliği olurdu ki oldu da..

Bu tercih şaşırtıcı oldu herkes için. yıllık 7 milyon ve 4 yıllık anlaşma. Servet..

Burak Eren dedi ki...

Barrios'a da mutlaka teklifler gelmiştir, önemli yerlerden dahi almıştır bu teklifleri. Burada da mutlaka iş yapardı ama Dortmund bir yana Barrios kafayı paraya yormuş 27 yaşında, bu adam gider yani, tutamazsın ya da neden biz almadık diye üzülmem bile :)

barış dedi ki...

bu yedek kulubesini zengin tutmak olayi hep aklimi karistirmistir. hep ilk 11de oynayan adamlarin kalitesinde olsun denilir ama adam o kaliteyle niye otursun yedek kulubesinde. bazen dusunuyorum da basarili takimlar genelde kadro derinligi dar gozuken ama ilk 11i istikrarli takimlardan mi cikiyor diye? tabi yedekten gelip beklenmedik katki veren adam da olacak 1-2 tane. sanirim galatasarayin son 10 senede sampiyonlugu hep boyle kadrolarla geldi ve bu sene de olursa yine ayni senaryo.