14 Mart 2012

Podolski ve Arsenal



Salı günü sağlık kontrolden de geçtiği söyleniyor ve Arsenal transferinin artık resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Öncelikle ben severim Podolski'yi. Neden?

Çünkü skorer. Sen o bütün doksan dakika ne için uğraşıyorsun? Koşmalar, taktiksel varyasyonlar, mücadele ve her şey o top kaleye girsin diye değil mi? Kaçırılan bir pozisyonun altında yatan emek nedir çok çok iyi biliyoruz. Podolski skorer.. Gol atar ya da attırır.

İlk devre içerisinde Bundesligist golcüler arasında büyük şansları değerlendirmede %100 ile oynadı. Tek futbolcuydu bu oranı yakalayan. Geldi mi affetmez kolay kolay. Çok ama çok çok iyi bir şut tekniği, ortalama üzeri gol sezisi ve geride kalan her şey de ortalama olan bir futbolcu. Belki özellikle Arsenal'e uygunluğu açısından o kenar forvet rolünü ezberlemiştir artık milli takımdan ve bu da bir artı onun için.

Ama işte soru şudur: Podolski ve Premiere League..?

Türkiye'ye gelebilir, La Liga'ya gidebilir efendim Serie A misal iyi olurdu onun için ama Premiere Lig ?

Golcüler arasında en az koşanı olduğu kadar saha içerisinde de Prens gibi. Yani demem o ki başarılı olsa dahi bocalama süresi bir hayli fazla uzun olacaktır. O tempoya Podolski'nin bu saatten sonra alışabileceğini çok sanmıyorum ama bakarsın gollerle kendisine vakit kazandırır. Gerçekten ilk karşılaşmalarında o tempoyla nasıl başedeceğini fazlasıyla merak ediyorum. Edin Dzeko misal fazlasıyla zorlanmıştı.

Futbolcular ligleri iyi seçmelidir. Misal Arshavin birbaşka ligin herhangi bir üst düzey kulubünün çok sağlam ve değerli bir on numarası olabilecek iken Arsenal'da iyi de oynasa potansiyelinin altında kalıyor. 18-22 yaş aralığında değilseniz Premiere Lig'e uygun kriterlerde durumunuz nedir bakın derim.

Hülasa Podolski Arsenal'e gitti.. Hayırlı uğurlu olsun.

Hiç yorum yok: