20 Mayıs 2012

En büyük Chelsea!



Chelsea Avrupa'nın en büyüğü oldu. 2003'den bu yana en kötü sezonunu yaşadığı dönemde Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Bu onların "barça" dan kalan hakkıdır ama asıl hikaye diğer tarafta. Üç finali de kaybederek Bayern Münih 2002 Leverkusen'e rakip oldu. Hayal kırıklığını ifade etmek dahi çok zor. Tam da burada Tutunamayanlar'In yazarından bir cümle yerinde olur sanırım:

"Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.."

8 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

O değilde dünya futbolu yeniden defansa dönüyor. Avrupa şampiyonasınında bundan etkilenmesinden korkuyorum. chelseanin başarısı bu çağrışımı yapacak zihinlerde.

g7mor dedi ki...

futbol oynamadan, defansa yatarak kazandılar diyerek çıkıntılık yapmak istiyorum üzüntüden, bayern münih takımını takip etmeye başladığım 13 sene öncesi bu günleri hatırladım, hep o robben'in yüzünden:)
burayı ağlama duvarına çevirdiğim için kusura bakma.
robben'i artık "okutsunlar".

Del Piero dedi ki...

Robben maç boyu o mallığını tekrarlamasaydı farklı şey konuşurduk muhtemelen. Bi adam ancak bu kadar bencil olur. Topu sola çek ve şut at aq. Chelsea otobüsü çekmişken ısrarla onu denedi, üstelik müsait oyuncular varken de pas vermedi. Sonra mal gibi penaltıyı da kaçırdı, orda da kesin bi bencillik yapıp "ben çekerim amuna koyim" demiştir.
Çirkin takım çirkin futbol kazandı sonunda.
Bu arada Chelsea'nin oynadığı bi oyunda bol gol beklemek de hayal, gerçi ben biraz senden etkilenip çok gol beklentisine girdim Borges :)

Berkay Tetik dedi ki...

Bundan 10 sene sonra kimse oynatılan futbolu konuşmayacak. Kupayı kimin kazandığını konuşacak.

Chelsea defans yaptı vs. sonuçta o kupayı aldı. Bence büyük başarı.

Bayern'e ise üzüldüm. Finalde yok adamlar. Kendi stadlarında kaldırabilirlerdi o kupayı ama olmadı.

"Futbol 90 dakika süren ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur"

lafıda mazi oldu sanırım artık :)

Borges dedi ki...

Berkay bir bakıma haklı.

Ben Chelsea neden defans yaptı demiyorum. Bu sezon altıncı bitirdi ligi ve çok kötü, güçsüz. Real Madrid bunu yaparsa "belki" eleştirilebilir.

Bayern pozisyonları yakaladı ama "taşaklı" oyuncu az olduğundan son vuruşlarda saçmaladı. Elleri ayakları titremeyen lider ruhlu iş bitirici oyuncu ve lider eksikliği söz konusu. Sadece Neuer ile olmaz bu iş.

Chelsea kendisinden beklenileni gerçekleştirdi ki maçın başında başa baş oynama hevesi içerisinde de girdi. Mesele Bayern, Barça neden daha iyi değil

Sarp Dirican dedi ki...

2004 Yunanistan, 2012 Chelsea... Futbol dünyası bazen böyle kazalar yaşayabilir. Bugün bütün Avrupa bu kupanın nasıl geldiğinin farkında. 2004'ün Yunanistan'ı ne kadar hayırla yadediliyorsa Chelsea da o kadar edilecek :)

Asozial dedi ki...

Alman spiker bayernin golunden sonra ,abramovic icin "Erfolg kann man nicht kaufen " demisti, demek ki aliniyormus :)

No:7 dedi ki...

Dünya futbolu defansa felan dönmez. Barcelona 5 senedir mükemmel top çeviriyor herkes Barcelona mı oldu? Olamadı, herkes chelsea olabilirmi tabiki olamaz. Bayern maça hakimdi kaç tane net pozisyonu var? Herşey topu tutmakla olmuyor. Futbolda iyi olduğunu iddia ediyorsan yediğinden fazla gol atıcaksın, nasıl attığının çok önemi yok. Penaltıyı atamayıp sonra maç benim hakkımdı diye mız mızlanmak çok saçma. Lampardın, Drogbanın mücadelesine haksızlık yapılmamalı bence. Ki bu adamlar 4-5 sene önce dünyanın en iyileriydi, kurt kocadı ama kendini köpeğe maskara etmedi. Helal olsun adamlara gençken yardıra yardıra saldırıyorlardı, yaşlandılar yine kazanmanın yolunu biliyorlar.

Dün Bayern ile Chelsea arasındaki fark, Lampard ile Mata arasındaki fark gibiydi, buda anlayana...