19 Eylül 2012

Nereye bakıyorsunuz arkadaş siz?



Podolski-Hummels-Rensig..

Üçünün gözleri de başka bir yeri işaret ediyor. Var bir gariplik..

Podolski buraya Köln'den gelmişti.. Tek bir başarısızlık dönemi olan Bayern kısmına gereğinden fazla anlam yüklenildi. Yok Podolski dışarıda yapamaz, yok şu yok bu.. Oysa bu adam buradayken Toni ve Klose gibi formda, tecrübeli ve o dönem fazla sakatlanmayan iki önemli forvete sahipti Bayern.. Ki sonrasında Klinsmann ile felaket bir yıl geçirdiğinde onun da yapabileceği bir şey yoktu.

Bu yaşında 100'e yakın Alman milli formasını giymiş oyuncuya azıcık saygı..

Hummels'in ise bugün Basel'in başında olan ve 8 yıl Bayern altyapısınıda çalışmış Heiko Vogel'in sözleri neden buradan gittğini yeterince iyi anlatıyor.

" Biz onu forvet oynatıyorduk, çok yönlü bir oyuncuydu ama biz biraz abarttık bu işi, büyük hataydı.."

Michael Rensig ise benim en fazla güvendiğim "yetenekli" kalecilerin arasında yer alıyordu ve çıkışını bekliyorduk bu kalecinin. Şimdi derim ki; Kalecide yetenekten dahi daha önemli olan sanırım mental yeterlilik.. Neuer, Kahn, Buffon ve hele ki Casillas gibi örneklere baktığınızda gördüğümüz muhteşem yetenek değil o baskı karşısında dağılmayan mental olgunluk. Bunu Casillas abartmış durumda, hayranlıkla izliyoruz.. Rensing de eksik olan sanırım buydu yoksa yeteneğine bugün dahi sözümüz yok..

Hülasa bir zamanlar Bayern'de forma giyen Podolski-Hummels ve Rensing bugün yok.. Ve Bayern'in sanırım en büyük hatası Hummels'i kaybetmek zira hala onun gibi bir stoper arayışı içerisindeler..

Hiç yorum yok: