29 Kasım 2012

Zdenak Zeman


İki kelimeyle özetleyeyim durumu: Hastasıyım..

Çok gol yiyor, dengesiz oyun anlayışı vesaire.

İlgilendirmiyor.

Roma'nın maçı varsa misal Pescara ile.. Juve-Milan maçını bırakırım gerekirse. 

Galatasaray o büyük başarıyı elde etmeden önce nasıl oynuyordu hatırlıyor musunuz? Sürekli ileride oyunun hakimi olmasına rağmen sık sık  kontralardan yediği gollerle kötü sonuçlar alıyordu. Oturması zaman aldı.. Bugünkü sonuç futbolunu oynayan Galatasaray'dan "kötü zamanı" dahi daha çekiciydi.. zira bu futbol umut vaadediyor, geleceğe daha güzel baktırıyor. Roma'da da aynı şekilde. Kolay mı bir takıma imza atmak?

Zeman her takıma imzasını atıyor. Pescara ile 42 maçta 90 gol atıp Serie A'ya çıkardı. Daha da önemlisi o Pescara'dan İtalya u21'e beş oyuncu gönderdi.

Van Gaal ile yine misal başarılı olsa dahi Huub Stevens'ı aynı pota içerisinde eritmem. Van Gaal tarzı hocalar bir ülkenin futbol kaderini baştan aşağı değiştirebilir. 

Keza Zeman..

36 yaşındaki Totti'yi diriltiiği gibi 8 maç üst üste gol atarak rekor kıran 20 yaşındaki Erik Lamela..  21 yaşındaki Allessandro Florenzi..

Üstelik çok ama gerçekten çok talihsiz maçlar kaybetti. Yağmur, oynayan takımı vurdu her seferinde. Parma ya da Roma derbisi.. Keza Genoa'da hakem..

Şimdi iki maçtır kazanıyor ve gol yemeden.. Ben onun lige başladığı gibi devam etmesini isterim. Totti-Osvaldo-Lamela hücum seti üretmeye devam etsin, ne kadar yediği ancak bir yıl sonra sorun edilsin.. Mümkünse..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Pendik'e elenmenin sebebi ''Zeman'ın antrenmanlarda futbolcuların pestilini çıkarması'' dendiği için mi bu yazı

MaX CadY dedi ki...

Abi "Hastasıyım" tek kelime :).