31 Aralık 2012

Abdullah Avcı


NTV'de 90 + programına çıktı ve konuştu. Bir anlamda kendisini de savundu. Ben yine Selçuk konusunda tatmin olmadım. Sadece sol ayaklı olduğu için Emre'yi ve sonrasında ise Nuri'yi tercih ettiğini söyledi.

Emre'yi bir kenara koyuyorum zira ulusal takımda Emre'nin kötü maçı yok ki zaten ben daha çok geriye düşülen maçlarda ve Hollanda karşılaşmasında taktik gereği Selçuk'un uzun paslarının önemli olduğunu düşünürdüm ama bu da kalsın bir kenarda.. Topal'ın alanları daha iyi kapadığını düşündüğünü söyledi ki mantıklı bu. 

Hollanda maçı en iyi maçımızdı diyor. Doğrudur. Van Gaal'in pek çok değişikliği yaptığı, pek çok oyuncuyu transfer görüşmesinde olduğu için çağırmadı ve ilk resmi maçı olduğunu gözden kaçırmamalı. Beklentimiz evimizdeki Hollanda maçının da benzer şekilde geçmesi. 

Diğer açıdan.. Bana yeni bir şey söylemiyor. Samet Aybaba'yı misal keyifle dinliyorum zira samimi sohbeti bir yana farklı şeyler söylüyor, Abdullah Avcı ise ezberimi çalıştırıyor sadece.

Dahası..

"Biz sürekliliği olan, takımlarında oynamış oyuncuları seçiyoruz" dediğinde..

Orada bulunan Metin Tekin, Mehmet Demirkol ve Önder Özen de şu soruyu soramadı:

"Öyle de hocam.. Macaristan maçında İlk 11'e koyduğunuz Mehmet Ekici'nin o ana kadar oynanan maçlarda sadece "10" dakika forma giymiş olması burada oynayan Alper'lere ona buna hakaret değil midir. Siz kadroya çağırdığınızdan bir hafta önce Bremen'in ilk 18'ine dahi alınmamıştı bırakın ilk 11'i. Kadroya çağırmak bir yana "sağ" ayaklı Mehmet'i ilk 11 oynattınız.. Ligin ilk devresinin toplamında Mehmet Ekici 28 dakika forma giydi, siz çağırdığınızda 10 dakika giymişti sadece.."

sorulamadı bu soru..

Yine de umutluyum. İletişimi iyi, çalışkanığı vesaire.. Olacaktır mutlaka ama şimdilik en azından beni etkileyecek nedenlere, içeriğe sahip değil. Bir gün kendisiyle de röportaj yapmak umuduyla zira sorular çok aslında.. 

9 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Şöyle bir huyumuz var. Türk milleti Balık hafızalıdır olayın üzerinden bir süre geçince Tarihi istediğin gibi yeniden yazarsın o gün şekillendiremediğin tarihe bugün istediğin gibi yön verirsin. 80 Darbesinde Millet %90 kusurle Anayasa evet diyenler şimdi kalkmış Kendi gibi düşünmeyenleri Darbeci diye suçlarlar. O gün Darbecileri övenler bugün Darbecileri yerden yere vuran yazı yazarlar.

Abdullah Avcının konuşmalarınıda dinleyince hemen bunlar aklıma geldi. Postlardaki yorumlarımız hala duruyor. O gün karşılaştığımız Hollanda tarihimizde bir daha karşılaşıp yada gelecektede karşılaşacağımız Hollandalar içinde içinde en zayıfı en Takım olmayanı en yeniden yapılananı yani yenmesi en kolay takımdıki maç esnasındada gördük. Metin Şentürk Bile Gördüydü(!)

Peki Abdullah Avcıya buradan Soruyorum. Hadi ilkyarı şöyle böyle geçti. Hollanda maçındaki o Berbat 2.yarıyı nasıl açıklıyor. Herkes 2.yarı Hollandayı silip süpürmemizi beklerken rezil ötesi bir milli takım vardı. Üzerinden bir süre geçti herkes unuttu o maçta neler hissettiğini .Tarihi şimdi istediğin gibi şekillendirebilirsin artık Balık Hafızalı Halkımıza.

futbolkolik1 dedi ki...

Mehmet ekicinin ben milli takımda oynayabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum.Kaldı ki ligimizde çok daha yetenekli formda oyuncular var.Neye göre seçmeler yapılıyor anlamış değilim.Almanya çıkışlı olduğu için seçtiklerini düşünüyorum.Ha mesela Ömer Toprak milli takımda olmayı hakeden bir oyuncumuz.

zachpaulsen dedi ki...

Nesinden umutlusunuz anlayamadım. İletişimi iyi, temiz yüzlü, mahallenin Abdullah Abisi, hem de çalışkan. Hem de Türk, öyle yabancı da değil, bizden yani 'bizim cemaatten' yahu!
Futbol mu; boşver şimdi hele bir işi öğrensin 1-2 turnuva kaçıralım canım ne olacak ki. Amaç Abdullah Avcı'ya iyi bir kariyer sağlamak.
Yukarıda sayılan kriterler A milli takım teknik direktörü olmak için yetiyorsa ben 1000 tane adam bulurum o iş için.
Ön yargılı olmayalım diyoruz hadi bundan önceki olmayan CV'sini de hüküm verirken kaale almayalım, milli takım kariyerini konuşalım.
1 yıllık sonuçlara bakıyorsun rezalet! şimdiden 2014 umudu kalmadı. bizden her açıdan aşağıda olan macaristan ve romanyanın altında kaldık. play off bile mucizelere kaldı.
Oynanan, oynatılmaya çalışılan futbolun anlaşılır hiç bir tarafı yok. Taktik, strateji nedir bilen beri gelsin. Futbolcu seçimleri külliyen saçma sapan. Garip ve anlaşılmaz bir şekilde ısrarla takımlarında oynamayan gurbetçi futbolcuları milli takıma çağırma hastalığı var.İşte en kritik maçta Mehmet Ekicinin oynatılmasının izahı yok.
Milli takıma monte edilmiş fark yaratacak +1 futbolcu bile 1 yılda henüz yok.
Futbolcu seçimlerinde bir takım baskı gruplarının tesiri altında kaldığı aşikar.
Oynanan oyuna müdahale olsun maç için özel taktik üretme diye bir şey desen o da yok. İşte Jurgen Klop'u anlatmışşın. İnsan Romanya maçında olsun, hollanda maçında olsun adam gibi müdahele bile edemez mi? birazcık risk almaz mı?
Hala emre belözoğlu gibi sorunlu, girdiği her ortama kavga getiren birini takımın kaptanı ve lideri yapmak gibi bir hataya davetiye çıkartmak bir yana; selçuk, hamit, nuri gibi orta sahada teknik katkı yapacak adam duruken kazma mehmet topal hayranlığı ayrı bir tartışma konusu. alanları kapatıyormuş!!!:)))
alanlar, koşu mesafeleri, ikinci üçüncü yirminci bölgeler kovalasın sizi. yeni nesil, 2.0, süslü püslü ama içi boş konuşan, icraat yoksunu, çapsız ersun yenal&aykut kocaman bozmaları sizi. ancak böyle konuşursunuz. sizi izlerken; temiz türkçesiyle maç sonu beyanat veren mustafa sarp aklıma geliyor. Ama sahtekar ve kazma futboluyla da bir o kadar ağız dolusu küfürler ettiğim mustafa sarp!!! aynısınız. hepiniz overrated sınız. yiyim sizin beyefendiliğinizi ben. 10 tane fatih terim, maurinho hödüklüğünü ve adamlığını size değişmem ben!!!
yani neresinden tutarsan tut Abdullah Avcı seçimi tam bir fiyaskodur. hiçbir halt olmayacağı gibi bundan daha da kötüye gider. Kendisinde biraz karakter olsa Macaristan maçından sonra gevrek gevrek güleceğine istifa eder tırışkadan İBB'nin baçına geçerdi. Ya da cemaat ona mutlaka bir yerde iş bulurdu. milli takım hoca yetiştirme mekanı değildir. kimsenin babasının çiftliği değildir.
Zaten bu ülke halkının milli takımla bağları, sevgisi azaldı; kimse milli maç izlemiyor, maçlara gitmiyor. hatta sevmiyor. mesela ben onlardan biriyim. Abdullah Avcı milli takım gerilimini daha da tırmandırıp üstüne bir de oynattığı rezalet kişiliksiz ne olduğu belli olmayan futbolu ile iyice milli takımı nefret ettirdi.tamam kendimizi kaf dağında görmeyelim. Avrupa’nın belki 6-7 milli takımı seviyesinde veya liginde değiliz ama yerimiz de 40. sıralarda macaristanın romanyanın altı değil olmamalı.
futbola bu kadar önem veren, milyarlarca dolar kaynak ayıran,
avrupanın 6. büyük futbol ekonomnisine sahip olan bir ülkenin de daha iyilerini başarması şart.
Abdullah Avcı gibi çapsızlarla maalesef bunu umut etmek bence saflıktır. Kendisi Türkiyenin en overrated hocalarından biridir.

ubs17 dedi ki...

mehmet topal alanları iyi kapatıyor önündesol ayaklı oldugu için emreyi kullandık diyor, alternatifi nuri o da sol ayaklı diyor. Sonra Selçuk bu takımın temel taşlarından diyor. Avcı'yı aseverim ama orada olsam hadi ordan derdim. Kendi anlattığı ve taptığı istemde selçuk'a yer yok, Emre çolak'ın Selçuk'dan fazla oynadıı bir milli takım düşünün, ve şu söylediklerindeki samimiyete inanın. İnsan bukadar burnunun dikine gitmemeli ben hocanın konuşmalarında agayet başarılıbir milli takım sezdim bir anda baka birmilli takımdanbahsettiğini düşündüö. Bir tane alan hatasından gol yemişizz. Romanya maçında beklenmeen bi pozisyon olmuş ve macaristanda beklemediğimizi dakikada bir gol yemişiz bu kadar. Yani her şey ön görüldüğü üzere gerçekleşmiş de bir iki aksaklık nazar boncuğu olacak okadar

Celal Abbas dedi ki...

TRT de ilginç videolar var. 10 yıl sonra şöyle bir şey yapsalar deselerki Süper oynadığımız ama şanssızca yenildiğimiz ilk 5 maç olsa. şimdi değilde 5 10 yıl sonra Abdullah Avcının Bu Hollanda maçınıda koyarlarsa hiç şaşırmayacağım.

mute dedi ki...

zahcpaulsen'e sonuna kadar katiliyorum. bu adamdan umutlu olmak naiflik Orhan Bey, kusura bakmayin.

CaRtMaNtR dedi ki...

Öncelikle hala Arda'lı, Nuri'li ve Caner'li U17 Milli Takımı ile elde ettiği başarıların kariyerindeki en büyük başarıları olan bir teknik direktör gerek sonuçlar açısından gereksede sahaya yansıyan futbol açısından hiç bir umut vaadeden bir şey ortaya koyamazken ortadam geleceğe dair umutlanmak için ne var bunun biraz daha net bir şekilde ortaya konması lazım sanırım.

Evet yurt içinden yetişen oyuncularda futbolu yurtdışında öğrenen futbolcuların sahip olduğu bazı temel şeyler eksik ama bu kesinlikle formda bir Alper Potuk yerine takımında yüzüne bakılmayan Mehmet Ekici'nin tercih edilmesini mantıklı gösteremez.

Üçlü orta sahanın ön kısmında Nuri, Emre, Mehmet veya Alper gibi oyunun defansif yönünüde de katkı alınabilecek oyuncular varken sahada Mehmet Topal'ın olması biraz gereksizliğe kaçıyor.

İlk resmi maçı Hollanda'dan beri Abdullah Avcı'nın Selçuk İnan'dan faydalanmamasını mantıklı bir şekilde açıklayamaması bence hala çok ciddi bir sorun. Eğer ortada kişisel anlaşmazlıklar varsa bunlar açıkça ortaya konmalı artık. Her basın açıklamasında farklı bir bahane bulunması cidden can sıkıcı bir durum.

Emre Belözoğlu istediği kadar saha içinde faydalı bir isim olsun ülkemiz sınırları dahilinde içinde olduğu her kadroda muhakkak sorun yaratacak bir potansiyeli var. Bu sorun bizzat kendi kaynaklıda olabilir yada basının onun üzerinden üretebileceği bir senaryoda olabilir. Elde onu aratmayacak muadilleri varken bu riske girmeye değecek biri değil bence kendisi.

NTV yorumcularının soramadığı sorulara gelirsek NTV'nin genel yapısı itibari ile özellikle spor yorumcularında sanırım böyle bir sıkıntı var. Bu sorunun zirve yaptığı Aziz Yıldırım'ın katıldığı programdan örnek vermek gerekirse yorumcular neredeyse nefes almak için bile kendisinden izin isteyecek kıvama gelmişti programın son kısmında. Yani özetle NTV'de aman misafiri kırmayalım anlayışı ne yazık ki basın mensubu olma anlayışının biraz önüne geçiyor.

Özetlemek gerekirse; evet istikrarlı şekilde başarılı olacak bir Milli Takım için teknik kadro istikrarı şart. Ama bu istikrar için ısrar edilmesi gereken isim konusunda sıkıntı var. Abdullah Avcı döneminde özellikle resmi maçlarda ortaya konan performans gerek sahada gereksede saha kenarından müdahele konusunda son derece yetersizdi. Daha da kötüsü bu durum orta vadede dahi düzelecek gibi görünmüyor.

Bu durumda istikrar için ısrar ederken başarısızlık konusunda istikrar sağlama hatasına düşülmeden bazı kararlar alınmalı federasyon tarafından.

Bu kararlar illa Avcı'nın kovulması şeklinde olmak zorunda değil elbette ama en azından teknik ekipte onun tecrübe ve oyuna müdahele gibi şu aşamada sırıtan eksiklerini törpüleyebilecek yeterlilikte ve deneyimde bir teknik ekiple desteklenmeside kısa vadede bir çözüm olabilir.

Fakat şu aşamada öyle yada böyle hiç bir tedbir alınmaması bence sadece 2014'ü değil 2016'yı da kaçırmamıza neden olacaktır.

genar dedi ki...

Milli takımlarda hocaların kadro seçiminde hep böyle bir sıkıntı oldu şimdiye kadar, bu sorun sadece Abdullah hocaya has bir durum değil. Bir zamanlar en formda halinde Gökdeniz, Fatih Tekke, en kısıtlı kadro zamanlarında İ. Toraman alınmadı kadroya. Bir dönem H. Şükür ve daha eskilere gidilirse daha kimler var. Bunda teknik taktikten daha çok farklı konulardan kaynaklı bence, en azından bir çoğunda. Kimi hocanın kaprisi, kimi de üstten gelen emirler. Selçuk mevzusu da aynı bence.

M. Ekici'nin veya Tunay'ın veya diğer gurbetçi oyuncuların formda olmadan, düzenli oynamıyorken kendilerinden daha iyileri olmasına rağmen oynaması mevzusu ise farklı. Hoca bir sistem kurmaya çalışıyor ve burda daha iyi tanıdığı oyuncularla bunu yapmak istiyor. Ama hoca burada biraz romantik davranıyor. o tanıdığı oyuncular, hocadan sonra yıllar içinde değişime uğramış, gelişmiş veya gelişememiş ama hoca hep o yıllarda kalmış. O zamanki performanslarına göre karar veriyor. Bunu zamanla daha iyi algılayacak ama bu süreç olması gerekenden daha sancılı geçecek gibi duruyor.

Hocayı harcama konusunda bu kadar acımasız olmamak lazım yine de. Daha iyi kadrolarla ve daha kariyerli hocalarla bile katılamadığımız bir çok turnuva oldu, zaten katıldığımız kaç tane ki. Bir alışkanlığı bozmuyor ama ilk defa bir sistem oturtulmaya çalışılıyor bir yerli hoca tarafından. Biraz sabrı hakediyor bence...

dt.ibo dedi ki...

Benim çok umutlu oldugum bir hocaydı ancak onun notunu Guus Hiddink'in yardımcılığını kabul etmediğinde verdim. Geçmişimizde Derwall-Denizli, Piontek-Terim ornekleri varken ve Avcı bas bas ben milli takımın basına gecmek istiyorum diye cırpınırken, dünya üzerinde basına gecmek istediği hemen hemen her takımın kapısını çalıp "Selamın Aleykum. Sizin takımı bı çalıştırıp kaçıcam" dese, "hocam buyur. Ne demek, dükkan senin" denilecek bir hocanın yardımcılığını " ben birinci adam olumam yeeaaag" diyerek safsaklamasi kariyeri adına affedilmez bir hatadir.
Teklif edilmediyse bile nasıl şimdi takımın basına gecmek için kulis faaliyetleri yaptıysa o zaman da yapsaydı derim. Su an senelerdir üst düzey sekilde mesleğini yapan bir hekim olarak ülkede bazı isimlerin yanında seve seve asistanlık yaparım ben. Avci' da hiç gocunmayip, Hiddink ile çalışmalıydı.
Bunu yapmış olsaydı su an hem Avcı hem de milli takım çok çok farklı yerlerde olurdu