29 Aralık 2012

Eren Derdiyok ve Fenerbahçe


Fenerbahçe Eren'i istiyor. 

Bu transfer olabilir mi?

Bence önünde bir engel yok. Hoffenheim bu kadar pahalı bir yedeği kaldırabilecek durumda değil. Eren için de yeni bir şans.. Üstelik Fenerbahçe sportif açıdan da Hoffenheim'dan çok daha iyi bir seçenek. 

Çok yetenekli. En üst seviyede futbol oyayacak şekilde donanımlı. Kafası çok iyi, ayakları da.. Transfer olursa teknik detaylar yazılır muhtemelen.

Bir şey eksik sadece..

"Azim" ya da "Hırs"

Futbol Almanya'da biraz daha fazla 11 kişiyle oynanmaya başladı. Yeteneğin yılda atacağı dört beş estetik golden ziyade azmin, hırsın, mücadelenin her maçta takıma her anlamda katkı yapmasını bekliyorlar. Stefan Kiessling bu yüzden iki adım önüne geçti. Joselu da aynı şekilde.

Aykut Kocaman Eren'i yeniden diriltebileceğine inanıyorsa hemen bugün bitirsinler işi. Lakin bu sanıldığı kadar kolay değil. Bundesligada bugüne kadar olan süreç içerisinde başarısız olmuş bir futbolcuyu transfer ediyorsunuz.

Yeteneğinden kimsenin şüphesi yok. O hırs, azim, istek konusunda sorunlu. Tek sorun o potansiyeli işlemekte. Leverkusen'in onu bırakma nedeni budur. O potansiyel açığa çıkarılamıyordu.  Bir açıdan Kuyt'un tam aksi yönünde bir oyuncu diyebiliriz her ne kadar Dirk Kuyt'un da hafife alınamayacak bir yeteneği olsa da.. hırs konusunda ise Eren tam zıttında duruyor. 

Ben şahsen böyle bir yeteneği izlemek isterim ama takımda görmek ister miyim çok başka. Beş yıl önce geleceğin yıldızı konumundaydı, bugün değil.




9 yorum:

futbolkolik1 dedi ki...

Eren Derdiyokun alınmak istemesinin en büyük nedeni Türk pasaportuna sahip olması

Bjk_KnightS dedi ki...

Eren'i yedek forvet olarak almak çok büyük israf yaa. Eğer eren alınıp 4-2-3-1'de sow kanada çekilerek oynatılırsa ofansif olarak güzel bir takım çıkar ortaya. Tabii bir de 10 numara transferi ile. Arkasına koy meireles ve topal'ı. Çok güzel bir takım olur. Ama Aykut Kocaman yapar mı oyle birşey? zannetmem

KEREM dedi ki...

Erenin kalitesine diyecek yok elbette. Fakat Fenerbahçenin en büyük eksiği futbolcuların isteği ve hırsı. Bir tane daha bu tarz oyuncuyu kaldırabileceğini düşünmüyorum takımın..

shadowturk dedi ki...

çok iyi bir santrafor ve en azında yerli pasaporta sahip.ancak bencede sakatlığından sonra pek düzen tutmadı ve yeni takımıda oynatmıyor fazla.ancak sizde talip olan takım gs olmadığı için futbolcuya yönelik bir eleştiri var sanki:)

Borges dedi ki...

offf offf.

ne dememi bekliyorsun?

Leverkusen göndermiş "potansiyelini açığa çıkaramıyoruz, hırsı eksik" demiş Voller. Hoffenheim ligde diplerde gezin,yor, kadroya giremiyor. yedek.. Milli takım desen aynı şekilde. Hayır buna rağmen yeteneğini "en üst seviyede" demişim, hiç mi eleştiri olmayacak yahu?

azalarak bitin artık.. Ernst var, Hilbert var, Almeida var Olcay var tonla analiz var burada ve hala daha "gs fb" muhabbeti.

Ne seviyorsunuz arkadaş şu geyiği..

Muratonovic dedi ki...

Eren'le ilgili şöyle bir problem var aslında, kendisi ciddi bir pkk sempatizanı. Hatta neden Türk milli takımını seçmedin sorusuna "ben Kürtüm, Türk milli marşını söylemem" gibi cevapları bile var.. O yüzden bence bu iş zor, ama tabi Fener'in verdiği para adama çok şey de yaptırır..

Ama herşey bir yana, Semih'ten ne fazlası var diye de sormak lazım. Semih gibi bir adam bile kariyerini Fener'in yedek kulübesinde geçiriyorsa, Burak gibi diğer yerli forvetlerin de akibetini görünce, ve Guiza, Kezman gibi örneklere de bakınca Türk pasaportlu bir forvetin Fenerbahçe'de en fazla yedek olabileceğini görürsünüz..






Borges dedi ki...

Muratonovic:

"kendisi ciddi bir pkk sempatizanı"

Bunu bana ispatlar mısın? İspatlayamadığın bir cümleyi sağda solda söyler misin?

Yahu 2008 Avrupa Şampiyonası'nı bu ülkede bir tek ben mi izledim? Bize gol attıktan sonraki röportajını bir tek ben mi dinledim? Kimse ilgilenmedi, bekledik Türkiye'den davet ama ne gelen ne giden.. kendimizi göstermek için isviçre'nin teklifini kabul ettik demediker mi?

O röportaj da sahte arkadaşım burada belirttik, adam da zaten sildi etti kaynağı yok dedi v.s.

shadowturk dedi ki...

çok iyi bir santrafor ve en azında yerli pasaporta sahip.ancak bencede sakatlığından sonra pek düzen tutmadı ve yeni takımıda oynatmıyor fazla.ancak sizde talip olan takım gs olmadığı için futbolcuya yönelik bir eleştiri var sanki:) mesajım buydu ve dikkat ettiyseniz gülmeyle bitiyor.yani bir espiriydi.sizin bu kadar alınganlık gösterip sert üslüpla yanıt vermeniz gerekmiyordu ama dediğin gibi böyle cevap verirseniz futbol dünyasında bu geyikler bitmez kanımca.emin olun futbol toplumu benim gibi olsaydı şu anda türkiye'deki ortam daha mülayim olurdu.ama maalesef cevap gerekecek durumu meydana getirmek ortamı geriyor.aynen türkiyenin durumu.neyse uzattım galiba.eğer benim gibi olsaydı derken bir fenerli olarak sizin gsli bir yazar olarak yazdıklarınızı takip ediyorum.fanatik bakmıyorum olaya.ama geriye dönüp bakarsanız yazılarnıza işin işine takımlarla ilgili bir durum olduğunda taraflı oluyorsunuz.kabul etmesenizde.benim yorumumdur.bunda nsonraki yazılarınız için bir geliştirme vasıtası olarbilir.tabi burası bir blogdur istediğim gibi yazarım takip etme deme durumunudasında.bişey diyemem.

Borges dedi ki...

Shadowturk: Ben taraflı olduğumu düşünmüyorum. Benim konumumda olursanız biraz daha başka bakabilirsiniz belki. Çünkü Bundesligadan oyuncu geldiğinde geniş analiz yapılınca her satırın hesabı soruluyor. Burada tek kaygı futbolcuyu doğru bir şekilde tanıtma kaygısıdır.

Eren eğer transfer edilirse nasıl bir futbolcu olduğu konusunda burada daha teknik detaylar olabilr.

Lakin Kuyt transfer edilmiş. Peki ben ne yazmışım?

http://devrimderki.blogspot.com/2012/06/fenerbahcenin-kuyt-transferi.html

Olcay GS'a transfer olacağında ne yazmışım? bunlar mı taraflı blog yazıları?

Ernst gelmiş biz ne yazmışız? Hilbert'e on sayfa yazdım, Almeida'ya on sayfa.. taraflı mı bunlar?

Siz bu kadar kolay yargı koyarken biraz düşünün derim ben. Basit olmasın bu kadar yorumlar. "aaa gslı ya ondan.."

Üzülüyorum zira buradaki insanlar başka bakıyor diye kendimi biraz kandırıyorum sanırım ama aslında yok öyle bir şey.