7 Ocak 2013

Boateng!


Topu dikti, sahadan çekildier. Son günlerde dozajı iyice artan ırkçılığı biraz daha gündeme taşıdı. Blatter'i sallamıyoruz ve iyi yaptı.. 

Ona destek veren arkadaşlarına da Boateng'e de helal!

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Ayı Kardeş diye bir film vardı. Ayıyı Öldürmek isterken bir anda ayıya dönüşüyordu genç. Böyle bir dönüşüm lazım zihinlerdeki karşı tarafın ne hissettiğini anlayabilelim. Hadi bir kişiyi iki kişiyi dönüştürdük tamamınıda dönüştürmek imkansız çok daha başka şeyler gerekiyor çözüm için.

Birde düşünüyorumda bu düşünce nasıl vucut buluyor diye. Birincisi böyle bir şeyin kültürden beslenmesi lazım. ikinciside innsan kendini güçlü hissetmek ister biraz. Eğer birini böyle aşağılayarak güçlü yada egemen hissetmekten başka bir gücü yoksa bundan başka herşeyde eziklik hisssediyorsa böyle şeylere sanki daha çok sarılıyor insanlar. Böyle şeyler yaparak kendine bir kimlik ediniyor kendini daha güçlü hissediyor. kendini Ankaradaki güçlü bir dayısına sırtını dayamış gibi hissediyor gibi. Bundan başkada çokda tutnacak dalı yokmuş gibide bir halleri var gibi. Bu kadar basit değildir tabii ama bu kadar basitte olabilir.Bu düşüncesel mantık bir yerde siyah ırktan insanlara böyle davranırken başka bir yerde filiistinlilere karşı vucut buluyor başka bir yerde başka bir mezhebe yada dine karşı vucut buluyor yada millete karşı. Farklı farklı şeyler gibi görünsede hepside aynı beyinsel mekanizmadan besleniyorlar. sadece şiddetin yöneltildiği gruplar ve dozajı farklı.