11 Ocak 2013

Evine döndü


Nuri geri döndü.

Yazarak iyileşir insan diye  düşünerekten devam edeyim.

Nuri Şahin'in geri dönüşünde kullandığı bir ifade süreci ve belki de Jürgen Klopp'u  iyi tanımlıyordu. Ben sadece burada mutluyum ve sanırım sadece Dortmund'da işlerlik kazanıyorum. Belki de şunu söylemelidir: Jürgen Klopp'un takımında bir başka oynuyorum ben.  Zira ilk yılında Nürnberg'deki performansını da yakından takip ettiğim İlkay'ın 8 ay sonra yaşadığı dönüşüm ve gelişimi inanılmazdı.. 


Madrid'de 10 maç oynadı 10 galibiyet. Keza Liverpool'da da Arsenal yenilgisi hariç oynayıp da kaybettiği maç yok ve buna rağmen iki takımda da yeterli şansı bulamadı.Madrid'de  sorun sezon başı sakat olup takım içerisinde oynayacak boşluğu bulamamasıydı. Liverpool'dan ziyade Ada Futbolu'nun ona biçtiği role uygun olsa dahi o şablon içerisinde "yıldız" olup fark yaratabilir mi bu konuda "artık" şüpheliyim.  

Ben yanıldım Nuri Şahin hakkınıda. sakatlığı, uygun olmayan takıma gidişi derken böylesine bir kariyeri onun için düşünmemiştim. 

O artık Dortmund'un değerini biliyor. Yine de taraftar az da olsa bir kırgınlık hissedecektir. Üstelik buraya gelirken bir miktar paradan vazgeçmiş olsa da taraftarın gözünde onları bırakmış bir Nuri Şahin olacak. Ama bu adam öyle pozitif ve sevimli ki sanırım kırgınlık kısa sürede aşılacaktır. Sorun bu sistemde nerede oynayacağı?


Bu benim Bayern'den, Almanya Milli Takımı'ndan ve sonunda Dortmund'dan beklediğim bir gelişme. Bir üst aşama bu olmalıdır.  Barçalaşmak da diyebiliriz. Özellikle Reus bu sahte dokuz formasyonuna olabilecek en uygun isimlerin başında geliyor. Keza zorlarsanız Götze..

Bild'in bu öngörüsüne "kabaca" katılıyorum ama merkezde ben Nuri'nin olacağını düşünüyorum. Ön alanda ters ayak etkili olsa da Nuri ve Kehl'in orta sahada  ters ayaklı oynamasını da çok mantıklı bulmuyorum. Kehl'in verimliliği, oynadığı maç sayısı değişebilir. Daha çok Nuri-Bender'in hemen önünde İlkay ya da geride Busquets rolünde Bender'in önünde solda Nuri sağda İlkay olabilir.

Artık bekleyip göreceğiz ama şu kötü  günün güzel haberidir Nuri'nin dönüşü.

6 yorum:

Devil dedi ki...

Hocam benim okuduğum haberlerde dortmund taraftari "kayıp ettiğimiz evladımızi geri aldık" gibi yorumlar la karşılastim. Bence 2 tarafta memnun. Hadi be nuricim göster dünyaya bir kere kim olduğunu )))

Borges dedi ki...

Nuri'yi sevmemek zor;) Lakin Weidenfeller'in de feysden geçtiği kaybolmuşluk durumu kariyer açısından Nuri'nin yok olmasıyla da bağıntılı.. Sadece "çocuğumuz" vurgusu yok, Nuri'nin futbol sahalarından uzak kalması da söz konusu.

İlk tepkiler olumludur ve öyle de olur. Zaten insanlar onun çocukluk hayalini gerçekleştirmelerini saygıyla karşıladılar ama misal Kehl'i bu yüzden çok severler, en iyi zamanında onu herkes istedi ama o gitmedi derler v.s.

Yüzde 85'i sevinmiştir kesinlikle ama vardır da bi kırgınllık. ve evet bekliyoruz onun nasıl bir futbolcu olduğunu insanlara göstermesini..

Mehmet Reşit dedi ki...

Lewandowski yolcu mu bu formasyona göre?

mst dedi ki...

ya nuri dortmunda bişeyleri başarmış olarak dönebilmeliydi.ki benim gözümde mesut özilden daha olan nuri için real de liverpoolda oynayamadığı her maç için arkadaşlarımla kapıştım göreceksiniz olum mesuttan bile daha iyi olacak diye ama olmadı.ben biraz burukum anlayacağın umarım başarılı olur çok başarılı olur.ya keşke hiç gitmeseydi ya da başaramayıp dönmeseydi keşke..

Celal Abbas dedi ki...

Nuri için italya ligi ve ispanyanın barcelona ve real harici hedef kovalamayan orta sıra takımları Nurinin futbolunu geliştireceğine inanıyorum artık.
İtalyanın taktik futbolunun Nurinin Akıl içeren oyununu dahada geliştirirdi bence. İspanya liginin orta sıra takımlarında geçireceği 2 sezonda nurinin oyun karakterini kabul ettireceği bir oyun karakterine sahip olurduki gideceği daha büyük takımlar bunu gözönüne alarak ona göre transfer ederlerdi.

Celal Abbas dedi ki...

Birde ilkay varken Nuri ,Alman milli takımı oyuncusu İlkay forma kapışmasının sonucunu merak ediyorum. Sanki yine işler ters gidecek gibi.