7 Ocak 2013

Messi ve Barça



Messi tarihe geçti. 4 kez üst üste bu ödülü almayı başardı. Böylesine bir ayrıcalıkla taçlandırılmlalıydı onun başarısı. Pele ve Maradona ikilisine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bunların dışında kalan yeteneklerin aksine Messi bu klasmana geçiş yaptı.

Farkı şudur; Çok yetenekli bir oyuncu olmasının yanı sıra en onun yeteneği kadar özel olan bir takımla buluştu. Bu fark onu zirvede kalıcı yaptı. Zira..

Messi olmadan o özel kadro bugün Messi'nin zirvede olduğu gibi tarihe geçerek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını üç kez üst üste kazandı. 2008 Avrupa Şampiyonu, 2010 Dünya Kupası sahibi ve 2012 Avrupa Şampiyonu İspanyası'ndan ya da Barça'dan bahsediyorum.

Barcelona..  çok özel bir takım. Yüzyıl sonra da anlatılacaktır.

Messi çok özel bir futbolcu. Yüzyıla damgasını bugünden vurmayı başardı.

Bu ikisinin buluşmasının kaçınılmaz sonucu 4 kez üst üste dünyanın en iyi futbolcusu olması anlamını taşıyor.

Ben kendi içimde sürekli olan tartışmayı sonlandırdım; Bir daha Messi gelir.. bir daha Barça gibi takım gelmez.

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Altın top ödülünde Messi için seçilen jenerikte Messi top ile birlikte hızla ilerlerken bizlerin top duruken ancak zorla becerebildiğimiz topun dibine girerek aşırtmayı ,Messi hızla topla katederken muazzam şekilde aşırtabiliyor. Gerçektende muazzam sözcüğünü hakediyor o tür aşırtmaları. Bu sene o kadar güzel aşırtma vuruşlarını çok hızlı bir şekilde o kadar güzel yaptıki.