10 Kasım 2013

10 Kasım 1938



4 yorum:

Unknown dedi ki...

abi yıllardır takip ediyorum seni Atatürk hakkında hiçbir yazını hatırlamıyorum varda atladığım mı oldu acaba?

Borges dedi ki...

yok yazmadım. Kemalistler hakkında yazmışımdır da Atatük hakkında yazmadım. Burada da fotoğraf iyiydi, o güne ait tam.. Belki ileride.

pink dedi ki...

Aman o topa da pek girme zaten abi.Ucundan köşesinden dahi yakalama.Çünkü hükümete muhalif olan her insanın ulusalcı veya kemalist olduğuna dair bir izlenim oluştu ben de.Senin de öyle olman beni şaşırtır açıkcası.Bir Alevinin Kemalist olması bana en az bir kürdün ülkücü olması kadar absürt geliyor.Ben senin bu objektif muhalifliğini sevdim daha çok:).Blogda pek bu konuda fikirlerini paylaşmasan da sözlükteki eski entrylerinden gündemi takip ettiğini ve duyarlı biri olduğun izlenimini verdin bana.Tabi ne yazacağına ben karar verecek değilim:).Neyse abi,kal sağlıcakla.

Borges dedi ki...

Herhangi bir Xist değilim lakin Alevinin Kemalist olması çok sık rastlanan bir durumdur. Kürtlerin ülkücü olmasıyla pek uyuşmuyor. Alevilerin büyük çoğunluğu böyledir. Dinin etkin olduğu her alan onların yaşamda nefes almasını zorlaştırdığı için.. Oysa diğer açıdan "ötekine" karşı faşizan tutum hemen her alanda mevcut. İlla ki birisini sahiplenmek zorunda değilim sanırım.