4 Kasım 2013

Fesih Bedelleri


100 milyon Gareth Bale'e verilir mi arkadaş.. Öküzler alırdık biz o paraya.. O açıdan bakınca mesela..

Marco Reus.. 2015 sonrası geçerli olmak üzere sözleşmesinde var olan fesih bedeli: 35 milyon euro! Ocak ayında fırtınalar kopabilir. Arsene Wenger harcayacaksan parayı buraya. En ufak bir pişmanlık olursa gel bana.. 

Reus eğer bu maddeden kendi isteğiyle vazgeçerse yıllık kazancı 4.5 milyon euro'dan 6'ya çıkacak. Elinizi çabuk tutun desem de Reus Dortmund'a çok yakışıyor..

Julian Draxler 2018'e kadar uzattı. Yine de sözleşmesindeki madde gereği 45.5 milyon euro ödeyen Draxler'i alıp götürebilir.  Manchester City vermişti ama Draxler ikna edilememişti. Bakalım gelecek günlerde başka teklifler olacak mı?

En iyisine geliyoruz. Bayer Leverkusen'in bu sene en formda oyuncusu olan Sidney Sam 2.6 milyon euro bonservis bedeli karşılığı bu yaz serbest kalabilirdi. 2015'te bitecek olan kontratı uzatılmazsa Ocak ayınıda bu oyuncuyla sözleşme dahi imzalanabilir. Vereceksen 3-4-5 milyonu böyle oyuncuya vereceksin zira sözleşmesi uzatılırsa 20'nin aşağısında bu oyuncuyu alamazsın. En az 25 milyon euro eder ki ben ikinci ligde Kaiserslautern'de oynadığı vakit altını kalın kalın çizmiştim. Schalke ve Wolfsburg yine bu oyuncuyla ilgilenmişti ama olmamıştı. Hala vakit var..

Alvaro Dominguez 2012 yılında Gladbach'a Atletico'dan 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığı transfer edildi Dante'nin yerine. Bugün onu almak isteyen 15 milyon euro bonservis bedelini Gladbach'a ödemek durumunda.

Kaleci mi arıyorsunuz? Hannover'in başarılı eldiveni Ron-Robert Zieler'i sözleşmesindeki fesih bedeli olan 8 milyonu ödeyen alabilir. Yetenekli bir kaleci, bu meblağ da çok değil.

Misal Eskişehir olsam Bursa olsam bu oyuncuya çökerdim. Pirmin Schwegler.. Orta sahada ritmi belirler, yönetmendir, pasördür. Frankfurt'un kalbi.  1987 doğumlu oyuncuyu 2.5 milyon euro veren alır. Schalke ve Wolfsburg yazın bu opsiyonu kullanarak transfer etmek istedi oyuncuyu ama kaptan kulubüne sadık kaldı. Özellikle Schalke'de banko oynardı.. Çok çok iyi bir oyuncu, kalite..

Son olarak yine bir kaleci. Geçtiğimiz hafta sonu Hamburg'dan 3'ü de hatalı olan 3 golü yiyen Freiburg kalecisi Oliver Baumann.. Çok çok iyi bir kalecidir, bakmayın siz o istisnaya. Bu hafta Nürnberg karşısında yine harikalar yarattı. Baumann'ın şu an piyasa değeri 7 milyon euro ve fakat sözleşmesindeki fesih bedeli ise sadece 5.5 milyon euro!

Hiç yorum yok: