2 Ocak 2014

Avrupa Ligleri İlk Yarı Değerlendirmeleri


Bundesliga ile yakından ilgilenenler son 50 yıldaki ilginç rakamlara buradan ulaşabilirler..

Öte yandan bir ilk yarı değerlendirmesi de yine sayılar üzerinden yapıldı. O bölümden önemsediğim bir kısmı buraya alıntılayım..

Çok koşan mı kazanır koşturan mı? 

Ligin en fazla koşan takımı maç başına 121.7 km ortalamasıyla Freiburg olurken en az koşan takımı ise 114.9 km ortalamasıyla Schalke oldu. (Hannover'i pas geçmişiz. 13.8 ile en kötüsü) Lakin sıralamaya baktığınızda Freiburg tabelada kendisine 16. sırada yer bulurken Schalke zirveye yakın yerde ligi bitirdi. Hatta sondan birinci sırada yer alıp da ligin galibiyet alamayan tek takımı Nürnberg de ligin en çok koşan dördüncü takımı! Bayern Münih’in hiçbir oyuncusunun en çok koşan ilk 10 içerisinde yer almaması ve takım olarak en fazla koşan 13. takım olması ise “onlar topa sahip olup rakibi koşturuyor” görüşünün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Nihayetinde en az koşan takımlar arasında yer alan Stuttgart ve Hannover’in bulunduğunu da dile getirirsek tek başına az ya da çok koşmanın belirleyici olmadığını da görürüz. Bu arada Hannover en son Hoffenheim maçında 101.4 km koşarak ligin bir maçta en az mesafe kat eden takımı olmayı da başardı. Futbolculara gelirsek... Mönchengladbachlı oyuncu Christoph Kramer toplamda 204.6 km(maç başına 13.1 km) ile en yakın rakibine 4 km fark atarak devrenin en çok mesafe kat eden oyuncusu oldu. Daha az süre almasına rağmen maç başına 13.1 km koşan diğer oyuncu ise Tolga Ciğerci.


Bunların dışında Emre Özcan da harika bir Serie A ilk yarı değerlendirmesi yaptı. Buradan okuyabilirsiniz..


Benim Bundesliga'ya olan düşkünlüğümden de öte bir La Liga manyaklığına sahip Emre Çelik de ilk yarıyı değerlendirdi. Muhteşem bir analizi de buradan okuyabilirsiniz..

Hiç yorum yok: