7 Aralık 2007

4-6-0


Futbolda boyle bir taktik yok, varsa eger "cagdisi" dir. Sevgili Osman Tanburaci alinmasin, pek de iyi degildir forvetsiz bir maca cikmak. Soylenilmek istenilen iki tane forvetin orta sahaya kadar gelip takima yardim etmesi, ya da forvetlerin "cakili" olmamasi ise cok baskadir. Kim bilir bu da belki Hakan Sükür'den kurtulmak isteyen Osman Tanburaci'nin bir baska umududur.. Ama iste, iyi degildir nedenleri de sunlardir.

1- Bu sistemde rakip takimin defans oyunculari orta sahadaki adamlari rahatlikla etkisiz hale getirebiliyorlar, baska isleri olmadigi icin. Orta Sahada gereginden fazla "düz futbolcu " kivaminda oyuncu vardir ve elbette takimda yüklenilecek ilk isim Orta Sahanin en iyileri.. Galatasaray Trabzon Macinda Ve Galatasaray Panionis macinda forvetleri tutmakla görevli olan defans oyunculari öne cikarak Arda, Lincoln'e adim attirmamislardir. Dolayisla baskili degil pozisyon vermeyen bir galatasaray izledik.

2-Gol pozisyonuna nasil girecegiz. Hele ki bizim takim gibi boy ortalamasi bir yetmis bes ise.. Orta kime gidecek.. Trabzon macinda hic atak yemedik, velakin o sutun disinda ya da toplam cekilen üc sutun disinda tek bir pozisyonu var midir Galatsaray'in, daha da önemli soru sudur; 4-6-0'da pozisyon bulabilir mi Galatasaray..? Trabzon macinda Ümit Karan oyuna girip forvette yerini alamasaydi, Serkan Calik sürebilir miydi topu kale önüne kadar kimse gelmeden ? Hakan Sükür girmese o ataklar olabilir miydi panionis macinda.. Bu sistemle oynayip da basari kazanmis tek bir takim var midir ?

Cakili forvet, en azindan bir tane sarttir. Hele bizim gibi yaraticilik konusunda sorun yasayan takimlar, ligler icin.. ikinci adam forvetimsi olur, Arif Erdem misali Serkan Calik olur, bir baskasi olur, ya da kanat.forvet oyunculardan secme olur.. Ama mutlaka ki bir tane Forvetiniz olur, Striker babinda elbette, Serkan Calik degil...

Hiç yorum yok: