6 Aralık 2007

Alti saatte iki resmi maca cikmak.!


Bugünlerde suphesiz ki pek mümkün degil, velakin 1985 yilinda Bayern Munchen'in danimarkali yildizi Soren Lerby'nin gerceklestirmis oldugu bir hadisedir. Sonrasinda Mark Hughes da benzerini gerceklestirdi ve bu ikisinin disinda bu duruma örnek teskil edecek baska futbolcu yoktur.

13 Kasim 1985'de Danimarka milli takiminin irlanda karsisinda mutlak puana ihtiyaci vardir Meksika 1986 dunya kupasina gidebilmek icin. Takimin basinda tanidik bir isim; Sepp Piontek. O günün aksaminda ise DFB kupasinda ceyrek finalde Bayern Munchen ile Bochum karsilasiyor, ilk mac. Hem milli takimi hem de klup takiminin ihtiyaci var. Milli takim elbette o dönemlerde her seyin basinda geliyordu futbolcular icin. Simdi sözlesmeye milli takimi birakacaksin maddeleri ekleniyor, yogun mac trafigi yüzünden. Neyse efendim, Piontek'e derdini anlatiyor ve biraz olsun rahatlayinca kendisini oyundan almasini istiyor. Kapida özel kiraladigi jeti hazir tutan Uli Hoeneß bekliyor. Her iki takima da yardim etmek istiyordum diyor Lerby, bir baska acidan her iki takimin da bana ihtiyaci vardi ve bu nerden baksan cok güzel bir duyguydu diye ekliyor yillar sonra Lerby. Danimarka maci Irlanda'da Dublinde oynaniyor ve bir sonraki duragi Bochum. Bunun icin kiralanan Jet de Hoeness tarafindan bekletiliyor.. Bayernli yetkililer de Piontek'in oyunun garantiye alir almaz oyunucuyu oyundan cikarma sözü aliyor, karsi tarafta bekleyen efsane teknik adam Udo Lattek ile anlasilmis ve Irlanda-Danimarka maci baslamistir.. Birinci agizdan dinleyelim hikayeyi...

"Hoeness disarida gergin bir sekilde beni bekliyordu, biz öne gecmistik velakin degisiklik icin Piontek hicbir adim atmiyordu. Her gecen dakika aleyhime isliyordu ve konsantrasyonum sifira yakindi.. Aklimda bochum'a nasil yetisecegiz düsüncesi vardi. 58. dakikada bir gol daha attik ve durum artik 3-1 di. Sonunda Piontek beni degistirdi ve saat 16:15 idi.. Kabineye kostum ve öyle hizli dus aldim ki bir daha o hiza sanirim hicbir zaman ulasamadim.. islak saclarla ciktim stadyumdan Uli'nin yanina, arabaya.. Irlandali motorsikletli eskortlar bize eslik etti hava alanina kadar.. Bochum'a indigimizde bizi porsche bekliyordu.. Stadyuma ramak kala trafige takildik.. Ciktim arabadan, güle güle dedim Uli'ye ve basladim kosmaya.. Iki km'yi kosarak gectim ve geldigimde saat sekize bir kac dakika vardi ve takim sahaya cikmak üzere tüneldeydi.. Latek beni gördügünde gec kaldigimi belirtti ve oyuna girmek icin ikinci devreyi beklememi söyledi.. onca telaseden sonra sasirmadim desem yalan olur ama sonrasinda bu takim ile kupayi kazandik.."

Hiç yorum yok: