6 Aralık 2007

Formtutturangiller




Franck Ribery: Beklenileni verenlerin arasinda bana göre listenin basinda geliyor. Geldigi günden beri sicakkanliligi ve yildiz olmasina ragmen mutevazi durusu ile bayernlilerin sevgilisi olmasi bir yana, ayni zamanda oynadigi futbol, sonuca giden yolda en önemli ve kimi zaman son adim olmasi takdire deger.. Gerci öyle bir kadrosu var ki bayern'in Sadece görevinizi yapmak kaliyor size. Örnek vermek gerekirse eger pres,baski ile vakit harcamayip macin tamamina fizik gücünüzü yayabiliyorsunuz. Bunun icin teknik olarak alt seviyede olangiller var. bir baska acidan gerektigi kadar topla bulusuyor, kendisinin disinda önlem alinmasi gereken tonla futbolcu oldugundan Lincoln misali baski altinda da kalmiyor ve geriye sadece sov yapmak kaliyor, eh haliyle o da bunu en iyi sekilde yapiyor diyelim..

Diego: Öncelikle Schaaf faktörü var.. Boyle hucum oynunu cok iyi oynatabilen bir teknik adamin elinde iseniz, sansinizin yaver gitmesi icin en önemli adim atilmistir. Takim sürekli hucum futbolunu oynadigindan, gerektigi kadar topla bulusup hünerini sergileyebilecek durumda.. Bunun disinda Diego inanilmaz top oynuyor.. Ribery mi Diego mu derseniz, Diego derim.. Daha bi etkili, tek basina maci cevirengillerden.. Golcülügü de keza artisi.. Daha ne olsun ki ?

Luca Toni: Son dönemde yasanilanlar, Rummenige-Hitzfeld cekismesi ve bunun takima yansimasi, düsük gollü galibiyetler ve Klose'nin zaman zaman kendisini yalniz birakmasi, podolski'nin bir türlü istenileni en azindan Bayern'de verememesi -milli takimda degisiyor adam, bambaska oluyor- kendisini etkilemis, muhtesem cikisini gölgelemistir. Ayni zamanda Klose ile hucum artisini paylasmak durumunda.. Yine de Lizbon'a lizbonda attigi bir gol var ki; tek kelimeyle iste bu deyip birakabilirsiniz Luca Toni yorumunu. Aslinda nistelroy'dan daha etkilidir o bes metre karede. Bana göre beklenileni verenler arasinda ve biraz daha zamana ihtiyaci var, Klose ile olan uyumu da görülmeye deger.. attigi 9 gol de özetliyor zaten. Ha yine de benim tercihim Klose olur her zaman, bu cok ayri.

Rafael van der Vaart : Hamburg'un her seyi. Ribery ve Diego'dan ayrildigi nokta yaninda oynayangillerin bu ikisine oranla pek de ismi anilmasi gereken futbolculardan olusmamasi.. van der vaart hamburg takiminin önlem alinmasi gereken ilk ve belki de tek oyuncusudur. Bu yüzden buna ragmen basarili bir sezon geciriyor, her bakimdan hakkini veriyor. Elbette bizim ülkemizdeki gibi degil, lincoln'a yaptiklari gibi baski, adam adama oynama gibi cagdisi yaklasimlar yoktur Bundesliga'da. her sene mutlaka ki manyak bir gol atar diego gibi.. Her bakimdan aslan parcasi. Sezon basi Valencia soylentisinin ve getirilerinin sonucu olan küskünlügü kaldiracak düzeyde basarili bir performans cizmistir..

Rene Adler: Yetenek.. cok iyi bir kaleci. hakkindaki yorum da sudur

Tamas Hajnal: Kucuk dev adam. Birinci lige cikan takimini üst siralara tasinmasinda en önemli pay onun. Asistleri ile yakiyor bundesligayi. Macaristanin yüz aki. Bu sene güzel bir performans göstermistir.

Szabolcs Huszti: Madrid'e karsi sezon basi attigi gol ile dikkatleri üzerine cekti, schuster dahi hakkinda arastirma yapti. 3.0 yenmisti sanirim hannover Madrid'i sezon basi arkadaslik macinda. Velakin o günden sonra ilk golünü yedinci haftada atabildi, sonrasinda üc gol daha geldi. Mike Hanke ile iyi bir ikili olsuturmus durumda.. 24 yasindaki solak golcü gelecek icin hannover96'nin umutlarindan..

Jermaine Jones : Sezon basi Schalke'nin ne isi olur Frankfurt'un Jermaine Jones'u ile gibi sorular gündemdeydi transfer edilmeden önce. Oysa su an sakat ve Jones olmadan schalke ne yapacak sorusu dillerde. Güzel bir defansif orta saha. Löw milli takima da cagirdi sonunda velakin sakatligi var su ara.. Cok güzel bir baslangic yapti, su ana kadar dikkat ceken isimlerin arasindadir kendisi de..

Hiç yorum yok: