17 Şubat 2008

Warlords



Ben Jet li hastasiyim her seyden önce. Mesele aksiyon filmi,estetigi degil sadece , Jet li'nin oynadigi en dandik filmi dahi seyrederimdiyengillerdenim. Gerci böyle dedikten sonra ilk filmi oldugunu düsündügüm pek de bir seye benzetemedigim bir filmini seyredemedim biraktim ama geride kalan bütün filmlerinden keyf almisimdir.. Severiz zaten estetik olan her bi seyi.. o da sevildiginin farkinda ve fakat tek yönlü bir sevgi bu.. Orada tek gecilince diger alanlara dogru kaymaya basladi.. Oyunculuk,iyi bir film.. Bu konularda da kendisini gelistirmeye cabaladi.. Sonrasinda "karakter" oyuncusu olamasak da oyunculuk konusunda da ilerleme kaydetmek istiyorum dedi ve bu yönde ilk adimini atti.. Ayaginda prangalarla esir bir adami oynar iken filmdeki diger oyuncu ve ayni zamanda "hocasi" da Morgan Freeman o oldu.. Bekledik,takip ettik, hani o bize sundugu estetik dövüs sanatlarinin disinda bir sey sunsun diye ama.. Eli yüzü düzgün bir film cekilmis, hepsi bu. Sonrasinda hic beklemedigim bir anda geldi sürpriz.. Hero.. Bugün bile bu filmden sonra duydugum saskinligi anlatamam.. Muhtesem bir filmdi ve beklenildigi gibi Martial Arts kisminin cok da bir önemi yoktu. Cinde Hero, Titanici dahi sollamis ve tüm zamanlarin en cok seyredilen filmi olmustu.. Belki benim farkli beklentiler ile sinemaya kendimi atmamdan kaynaklanan bir manipülasyon söz konusuydu degerlendirmemde diye dusunurken Quentin Tarantino imzasini gördük.. Film ile yakin uzak alakasi olmadigini biliyorduk öyle ki dört bucuk filmi vardi ve biz onlarla yatip kalkmistik uzunca bir süre.. Yapimciya getirip bu filmin haklarini alin demis Tarantino.. da ancak onun da isminin bir yerlerde görünmesi nedeniyle pazarlamaya girismisler.. Sinirini bildiginiz bir adamin sinirini astigi zaman duydugunuz mutluluk baskadir.. Hakan Sükür sevgisine olan analojik gönderme dahi yapabilirim.. Hani cok daha iyileri vardir ama Jet Li'nin arkasinda boyle bir film birakmasi beni her zaman keyiflendirmistir..

Simdi Warlords.. Seyredin mutlaka.. Aksiyon isteyenler icin hayal kirikligi olabilir, bir baska acidan ben bu filmi cok sevdim.. Post'a Jet Li'nin degil gülerken aglayabilen adamin oldugu posteri koyduk.. Zira bu filmin "hero"su da bu adamdir..Andy Lau..

Aslinda "The Kite Runner" ve sonrasinda "Once" vardi gidin izleyin diyecegim de.. Bunu seyrettik etkisindeyken "gidin" diyebilecek kadar iki kelam edelim.. Spoilersiz yazmak ne zormus usta..

P.S: Oralarda sinemasal durum nedir bilmiyorum ama en kötü caninizin sikildigi bir geceyarisi fullsinema.com'a iki dakikada üye olup cayinizi/biranizi alip evinizde seyredebilirsiniz...

Hiç yorum yok: