27 Kasım 2008

Adnan Polat'in Kalli Aski.!



Cok büyük bir askmis arkadas bu..

Kalli'nin benim icin su zamanda tek yarari rahmetli Oguz Atay yasasaydi su yasta nasil görünürdü diye düsünmeme yardimci olmasidir.. Her ikisi de 1934 dogumlu. Bunun disinda bu yasta bir adam dünyanin en zeki, en önemli spor adami dahi olsa uzun vadede "calismamasi" gerektigini düsünüyorum.. Olur da teknik adamsiz kalinan son bir kac haftaligina takimin basina getirmek gibi kisa vadeli cözümler icin belki derim ama fazlasi zarardir.. Bu yine tartisilir, bir ihtimal teknik direktör degil de danisman olarak faydalari-zararlari konu edilir ama sorun cok baska..

Bir yol göremiyoruz.. Cikmaz sokakta kalmis gibi Galatasaray. Kim neyi neden yapiyor anlamiyoruz.. Kötü de olsa nedenini tam olarak bilemiyoruz. Adnanlar Skibbe'yi takimi yönetmek icin getirdi dedikleri vakit Skibbe cikip benimle ilk temasi kuran Feldkamp'tir diyor.. Takimin Sampiyonluk yarisindaki son dönemecte istifa eden adamin o klubun baskanlari veyahut yönetimi ile cok buyuk sorunu olabilir derken yine dönüp dolasip bir sekilde klupte yönetimin icerisine sokuluyor... En basindan tüm bu huysuzluklarina ve sacmaliklarina ragmen takimda tutulmus olsa su an cok daha fazla bir yol almis olurduk ama bu gidis-dönüsler, anlamsizliklar klubu/takimi yipratti.. Adnan Sezgin'den ziyade Adnan Polat'in ne yaptigini bildiginden gercekten suphe ediyorum.. Su kosullar altinda hicbir teknik direktörün basari saglayamayacagi da kesindir..

Bir teknik adamin klube etkisi sandiginiz kadar fazla degildir. Kosullar yerine oturduldugu vakit teknik adam potansiyelini koyar veyahut Türkiyede oldugu gibi kosullari bizzat teknik adam saglar.. Ama bugün bu cok zor.. Yarin da Skibbe icin burada olacagiz cok daha detayli bir sekilde..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

borges sen değil miydin geçen sene kalli'nin iyi hoca olduğunu ve mantıklı işler yaptığını söyleyen?

Borges dedi ki...

Bendim.

Yeni bir sistem kurup ardili da düsünüldügü vakit cok hos bir baslangicin arifesinde olacak idik. Misal daha Kalli'yi getirmeden arkasini dusunup yanina yardimcisini koyup bir yilin sonunda Kalli bu dönemki gibi danismanliga cekilip yavas yavas elini etegini cekmesiyle iyi olacak idi..

Yeni bir baslangic icin türkiyeyi taniyan, Türkiyeyi bilen bir adamin otoriter yapisi ile beraber güzel bir secimdi, bugun bile diyorum ve fakat sorun Galatasarayda teknik adamlar, danismanlar, kalliler degil gercekten ne yaptiginin kimse bilincinde degil uzun vadeli kimse plan yapmamis gibi duruyor budan baktigimizda..

Fuzzy Logic dedi ki...

Birinin kendi ayagina kursun sIkmasi böyle birsey olmali. Yani bu kadar dogrunun arkasindan ve ortada dogru duzgun bir sebep yokken bu kadar yanlisin yapilmasi anlasilir gibi degil

Borges dedi ki...

Fuzzy: Yanlis da olsa cizilen bir yola yine lafim yok ama bir öyle bir böyle, ne öyle ne böyle olmasi.. neyaptiginibilmememzliktir umutsuzluga sürükleyen..

Sinan Yılmaz dedi ki...

@ borges

Uzun vadeli plan nasıl yapılmamış gibi duruyor dersin.

Geçen sene Adnan Polat Başkan oluyor ki bana kalsa cebinden 3 tane Aziz Yıldırım çıkarır. Çok akıllı bir adamdır. Ve uefa kupası kadrosu bana kalırsa ona aittir.

Geliyor takıma ve 15 yıl önce yaptığını yapıyor. Baskın karakter olan Kalli'yi takıma getiriyor. Bu sıra da da ülkedeki ne kadar yetenekli genç varsa kadroya alıyor. Üstelikte takımdan kokuşmuşları arındırmak Kalli'nin işi.

Kalli geldi 92-93. Yine her zamanki gibi 1 senede yapılacak ne varsa yaptı sonrada gitti yardımcı oldu. Hani büyük imparatorlar tahtı oğullarına bırakırken. Danışmanı olurlarya aynen öyle. Zamanında Mustafa Denizli'ye de yapılmıştı bu.

Neyse canım bu güne bakalım. 10-13 tane gelecek vaadeden genç var kadroda. Hemen hepsi Kalli disiplininden geçirilmiş. Baskın karakter ile yollar ayrılmış ve Kokuşmuşlar gönderilmiş. Yeni Popescular, Taffareller alınmış.
Ve başa da daha ılımlı futbolcuyla abi kardeş ilişkisi kuran ve ısrarla kızmadan sinirlenmeden anlatan karakterli bir adam Skibbe getirilmiş.

Skibbe'nin tahtını kuvvetlendirmek için de Kalli tekrar göreve gelmiş ki muhaliflere karşı bir boy gösteridir bu. Sizin düşünceniz ve genel düşüncenin aksine ben Kalli'nin gelişini Skibbe'nin kalışının garantisi olarak görüyorum.

Şimdi sıra sabretmekte. Olur böyle mağlübiyetler tabi normaldir. Binde bir olacak şey olmasa... 0-0 bitecek maç ve. Galatasaray lider olacak büyük ihtimal. Ama olmadı

Neyse herkese saygılar.

Borges dedi ki...

Extensor: Eh böyle bakinca iyi ama arada sorunlar var biraz.. Ben zaten onu yaziyordum gece ama yarim kaldi, söyle ki..

Cok güvendigi bir adam olan Kalli neden ligin bitmesine alti hafta kala takimi birakip gitti ? Bu bir teknik adamin en son yapmasi gerekendir.. Ihanet ile esanlamlidir. Simdi burada Kalli ihanet etti demiyorum, diyelim ki istifa etmesini saglayacak gelismeler yasandi, peki neden Adnan Polat böyle bir sacmaligi onayladi ?

Akabinde madem Skibbe'ye güveniliyor neden öyle veya böyle sürekli basinin önüne yem ediliyor, türk basinini mi bilmiyor yoksa tüm bu olup bitenden teknik adamin gercekten etkilenmeyecegini mi düsünmüs ?

birbirlerine istifadan sonra cesitli ithaflarda bulunan iki adam nasil süper iyi anlasan iki insan oluyor ? o sezon bitmedigine göre Kalli ile demek ki iliskiler saglam degil.. Olabilir, ama simdi bugün geriye dönüs o günün hesabini cikartmaya itiyor insani..

DÜsünebiliyor musunuz en önemli zaman diliminde takimi birakip giden adam bir yil bile olmadan yine geliyor, demek ki adam gitmekte haklimiy mis ki klup onu affedip ödüllendiriyor ya da nedir ben burada bir plan göremedim...

Belirli bir programm dahilinde hareket ettigini düsünürsek:

Kalli, simdi sen son alti hafta istifa ediyorsun ordan güc alan takim sampiyon oluyor, sonra yeni teknik adam geliyor sezgin yapamazsa danismanlik isini onuncu haftada tekrar sen devreye giriyorsun mudur, bu mudur Uzun vadede yapilmis plan ?

Sinan Yılmaz dedi ki...

Geçen yılki istifanın öncesinde Galatasaray'ın oynadığı son 5 maçı hatırlayın. Kötü gidiş kanser gibi yayılmıştı. Kalli'ye karşı büyük bir basın ordusu vardı. Büyük baskı kurmuşlardı. Oyuncularla kalli arası bozulmuştu.

O gün istifa etmesi her şeyden önce Galatasaray lehine idi.
Bu gün geri gelmesi yine Galatasaray lehine.

Tsbi bence...

ti esti to dedi ki...

ben bu konuda bay extensora katılıyorum. skibbenin üzerine gidilmesine bu kadar anlam veremiyorum. o adam da bilincidedir almanyadaki koşullarının burada olmayacağının. ama seninde dediğin gibi borges(ekşi sözlükte) zamana ihtiyacı var takımın. ve daha önemlisi skibbenin.

Borges dedi ki...

Zaman degil sorun aslinda.. Ona sunulan imkanlar.. Bunu birazdan dökerim suraya sevgili ti esti to.. Yani bu kosullar altinda alti ay da gecse, skibbe gidip cok baska biri gelse de sorun ortadan kalkmayacaktir, zihniyet sorunludur..