30 Kasım 2008

Galatasaray: 3 Hacettepe: 1



Garip bir mac oldu. Tatsiz, tutsuzdu kendi adima, kötüydü Galatasaray..


Mactan önce ve mac icerisinde Baros'u ilkonbire koydugu icin sinirlendim teknik adama. Mac sonrasi hak verdim, teknik adam olsaydim Ümit Karan'in abuk subuk bencilliklerinden dolayi mac icerisinde cikarirdim Frankfurt teknik adaminin Fenin'e yaptigi gibi.. Bu kadar bencil olamaz ki bir insan ? Ümit Karan.. Gol kacirmasi beni deli etmiyor ama bencilce alakasiz yerden sutu cektigi zaman halimi görmeliydiniz masa basinda.. Su formuyla Barosla devam karari dogrudur..

Galatasaray takimi klubede bekleyen teknik adamin sahadaki yansimasiydi. Pek cok bakimdan kötüydü, takim olarak kötü olmanin disinda defansin göbeginde oynayanlarin da formsuzlugu hali hazirda yenik duruma düsürülmesinin en birincil sebebiydi. En az Metalist macindaki kadar hataydi Servet'in bombos pozisyondaki kaleciye geri pas yerine rakibe dogru topu sallamasi.. Dönen top gol oluyor.. Burada kizamiyoruz zira böyle bir hata ülkede affedilmez. O geri pas yanlislikla rakibin ayagina düsse yaklasik bes yil boyunca o hatalar üzerine yapisir kalir Sevet'in. Insandir yapar eder yok burada.. Onca azmi, onca mac cikarmisligi iki hatada tek bir macta silinir gider.. anlik yasariz, anlik tüketiriz her seyi.. Dolayisla Servet de yine golü getirdi ama dolayli yönden haliyle baskidan da kurtuldu..

Teknik adam su an icin devre disi kalmis durumda, günü kurtarmanin pesinde. Baska türlü sansi yok.. Gelecege dogru takimi hazirlamak, dingin bir durus ve cok sey eksik. Skibbe kadar onun bu konumda olmasini saglayanlar da ayni sekilde sucludur. Takim tuhaf bir futbol oynadi, oynadigina futbol demek dahi oldukca zor.. Hicbir sey iyi degildi.. Allahtan Lincoln var, maci seyretmemizin karsiligini aliyoruz az biraz futbol olarak.. Kewell uzun süredir kötü oynuyor, Arda kendine gelemedi, takimin tamaminda gözüken organizasyon bozuklugu söz konusu. Artik pek cok patron var bu takimda.. Kimileri itiraz ediyorum ama yönetim diyor, digerleri Feldkamp ama Skibbe olmadigi kesin. Siz Arda olsaniz, Ayhan olsaniz takar misiniz hocanizi iyi niyetin disinda..? Zorunuza giderse sallar misiniz ? Su an isimden bagimsiz Galatasaray takiminin teknik direktörünün takima etki etmesi en aza indirgenmistir ne zaman Berlin'i Berlinde yener, akabinde seri galibiyetler ile devam edilir, güc toplar,güclü olur yönetim karsisinda o zaman biz de sahsiyeti olan teknik adam ve takimi görebilecegiz sanirim ya da cok daha ithimalli olan kovulmasi yasanacaktir..

Lincoln benim maci seyretme nedenimdir Galatasaray takiminda. Daha önemlisi benim icin yoktur daha umut bagladigim da yok. Yetenek bakimindan benim icin yine en üstte yer alir, sonuca giden yol onun ayagindan gecer.. En yoklari oynadigi macta dahi bir sari kart gördürür, bir korneri vardir bir frikigi penalti yaptirir velhasil onunla baslar cok sey.. Yaptigi top sektirme ise aslinda güzel ama dokuz kisi kalmis bir takim karsisinda "bence" olmamasi gerekir.. Ve fakat kimse de "Hayir yapamazsin" diye üzerine yürüme gücü kendisinde bulamaz. Böyle bir sacmalik Arica'ya mahsustur. Bunun yerine mac sonrasi kucuk bir dokundurma yapsa Lincoln dahi olsa "haketti" derdim inanin.. Yazilmamis kurallardir, talep edemezsiniz ama kirgin olabilirsiniz sadece.. Ve fakat adamin üzerine sen nasil top sektirirsin gibi yürüme cüretini ancak Erdogan Arica bulabilir sanirim.. Sonrasinda Metalist macinda yapsaydi geyigi de ayri bir terane. Lincoln en gerilimli mac olan Fenerbahce macinda dahi koseye inip topukla orta yapan insanogludur, o sokak futbolunun temsilcisidir..

Maca dönmeyeyim, mac diye bir sey yok. Bu kadar daginik olmamalidir bir takim. Defansda bariz problem var sudur ki ; Meira emre, Servet Emre ve hatta herhangi birisi ile Emre Asik uyumlu iken Servet-Meira sorunlu bir ikilidir buna bir care ancak Emre güngör'dür, Servet de hakettigi dinlenmeyi bir süre yasar ve sonrasinda siki bir rekabete girer Meira ile, baska cözüm malasef yok..

3-1 galip gelmis Galatasaray ve üc gol atmis Milan Baros. Hem Galatasarayi ve hala da Barosu begenilmis degilim. Zaman gerek diyorum Baros icin, digeri icin yönetim kaderini belirleyecektir veyahut aslinda belirlemistir de ...

Bu takimin ve devam edilecekse eger bu teknik adamin bu kosullar altinda kendisini kabul ettiresiye kadar olan süreci zaferlerle süslemelidir. ve fakat arkadan bu kadar kuyusu kazilir iken nasil takima hükmedip basarilari saglayacak görecegiz hep birlikte..

biz biletimizi aldik, yolculuga hazirlandin Ultraslanlarla bulusuyoruz Berlin Olimpiyat Stadinda.. Ve fakat Berlin inanilmaz form tutmus durumda, saglam bir mac olacaktir.. Lakin deplasman gibi bir durum söz konusu da degildir, belirtelim..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi Baros 11'deydi ne diyorsun:DŞaka yapıyorum tabi beğenmedim futbolu zaten bir sürü gariplik var ama yazıyı okumadan hemen söyleyeyim dedim neyse..

Borges dedi ki...

Ümit KAran'i görünce sevdim Barosu birden.. :)

Bolat dedi ki...

Lincoln antipati duydugum bir isimdir. Alex de öyle mesela. Birinin (Alex) oyun anlayisi asla asla hosuma gitmez. Digerinin (Lincoln) pek "ahlakli" ve "centilmen" olduguna inanmiyorum.

Maci izlemedim Stadyum top sektirdigi icin Arica üzerine yürüdü Lincoln'ün diye duyunca "ulan gene ne terbiyesizlik yapti bu herif" dedim. Ama maci izleyince acikcasi haksizlik edildigini görüyorum kendisine. Zira Lincoln'ün yaptigi hareket manasiz bir yerde, rakipleriyle dalga gecercesine yaptigi bir top sektirme degil. Oyun icerisinde topla birlikte hareket ederken, sektirmis topu. Cevresinde de kimsecikler yok. Bu hareketi yapmak icin müsait bir an. Dolayisiyla birakalim Arica'nin yaptigi hirtligi, ufacik bir sitem bile hak etmiyor bence bu hareket.

Borges dedi ki...

Ben Alex'i cok severim, eksiklikleri olsa da bu denli yetenek adama göre bir kadro kurulmasi taraftariyim da ayni sekilde.. Keza adamin karakterini de cok severim. Mac öncesi kimse sakatlanmasin diye dua ettigini söyler iken ayrintisini da ekliyor, sahadaki bütün insanlarin sakatlanmamasi adina.. benim icin örnek ve basarili futbolcu tipidir Alex..

Lincoln ise acik acik maci hicbir zaman kacirmamama neden olacak isimdir su an icin. O olmadigi vakit su anki takimda´n aldigim keyif azaliyor buyuk bir oranda..

Lincoln her macta yapar ama burada yapmasa dahi iyi olurdu belki ama abska acidan kimsenin de "neden" sorusunu erdogan arica misali sorma hakki yoktur, sitem edebilir cok daha anlasilir bir dille..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Amann ne saçmalıktır bu adamdaki. Sarı kartlı oyuncusu gider sarı kart isterken kırmızı görür. Diğer oyuncusu gider gole giden topu eliyle keser. Takımına bunları öğretemez. Sonra neden top sektirdin? Var mı lan böyle bişey?

Bunlarda öğrenmişler Lincoln'e diklenmeyi, vurun kahpeye gibi bişey olmuş. Her maç aynı şey.

Bunlar da antrenör olacak. Ümit Kayıhan ilk yarı geçmiş 0-3 öne. Maç sonu ben ne salak antrenörüm hiç kafam çalışmıyor diye bıracağına Denizli'yi. Oturmuş ağlıyor. Erdoğan Arıca'da aynı. Ne yapmışlar geldikleri 60 küsür yaşlara kadar. 30 senedir antrenörler ne yapmışlar. Lincoln'ün çalımına mahalle çocukları gibi kızmaktan başka.

Ulan bi bok değilsin bari olana saygı göster. Sen yumurtadan çılbır yaparken Lincoln Almanya'da yılın futbolcusu seçiliyordu.

Yaww bırakın sizin gibi antrenör topluluğuna köpekler çüvdürsün

dchetin dedi ki...

Bu top sektirme muhabbetinde magazin ünlüsü kavgalarının tadını alıyorum.

Bir tutunamayanın ya da başımıza musallat olanın diğerine çemkirmesi.

Arıca Alihan ise, kabul edelim Lincoln de ancak Ebru Yaşar'dır.

Alınmasın kimse.

a.c. sedef dedi ki...

borges mehmet demirkol'la ilgili entryni bloga da bekliyoruz.ekşi'nin arşivlerinde kalmasın o tespitler..