12 Aralık 2008

Hildebrand&Weidenfeller&Enke.!



Hoffenheim ilk defa herkes tarafindan taninan bir stari kadrosuna katti.. Hildebrand yanlis transfer konusunun ana temasi olacak ölcüde hareket etti bir önceki transferinde.. Öyle ki hem kendini hem de takimi Stuttgart'i yakti. Stuttgart takimindan gidesiye kadar Kahn sonrasi en iyi kaleci olarak anilan isim yokoldu.. Stuttgart da o gün bugündür kaleci sorunu yasamaktadir.. Dortmund keza cok fazla istiyordu timo'yu ama o akillandi ve cok dogru yere gitti: Hoffenheim'a.. Ve üzerine ekledi maddi olarak cok daha iyi teklifler vardi ama ben burasin sectim, iyi yapti.. Dortmund olmazdi zaten zira..



Weidenfeller yedekte kalacak bir kaleci degil.. Su an 418 dakikadir gol yemiyor.. Ola ki Hildebrand gelmis olsaydi bu kalecilerden herhangi birisi yedekte kalmayi kendisine yediremeyecekti hele ki bu Valencia deneyiminden sonra Hildebrand ise.. Asla yedekte kalamaz, cok fazla sorun olurdu.. Bu acidan Hildebrand ve Weidenfeller icin güzel bir gelisme olmustur..



Enke ise sakat hala.. Röportajini okudum, bir kac kismi suraya ekliyorum.. Fenerbahce'den sonra takim bulma konusunda sikinti yasayacaginizi düsündünüz mü ile baslayan Türkiye muhabbetinin önemli kismi sudur:

Siz Futbola profesyonel bakmak icin fazla mi duygusalsiniz ?

Istanbuldan kacis cok profesyonel degildi (düsünüyor..) Aslinda ben o dönem Barcelonada ve Fenerbahcede bankta oturup parami alsaydim cok fazla profesyonel davranmis olarak anilacaktim kesilikle..

Bu sizi yolculuga mi sürükledi ?

Eger ki gerekli performansi göstermiysorsaniz, yasadiginiz ülkede mutlu degilseniz oturup düsünmeniz gerekiyor orada kalmayi hala isteyip istemediginizi.. Elbette benim Fenerbahce klubune karsi sorumluluklarim vardi ve ben onlara cok kisa süre icerisinde yeni kaleci bulmalari icin firsat yaratiyordum ama onlar yapmadi yine de Sampiyon oldular ve elbette ben de (Gülüyorrr)

Fiziksel olarak da rahatsiz edileceginizi düsündünüz mü Istanbulda ?

Sadece bu degil. Türkiyedeki fanatizm benim icin cok daha fazla tehlikeli olabilirdi. Bu durumda olan futbolcular aksamlari eve inanilmaz mutsuz dönüyorlar ve sabaha kadar yataklarinda iskence cekiyorlar ve bu sekilde yarim yila yakin bir zaman diliminde sahnede kalmak durumunda oluyorlar ki ben bunu yapamadim..

Bu sizde nasil bir iz birakti ?

Istanbulda yasadiklarim ve o dönem benim hayatimin kirilma noktasidir. Iki yil önceki kizimin ölümü gibi.. Artik futbol benim hayatimda eskisi gibi bir anlama sahip degil yine su an icin futbol hayatimin merkezinde ve fakat kesinlikle her seyin üzerinde degil..

Biraz rahatlama mi söz konusu ?

Yine maci kaybettigimizde sinirleniyorum, kiziyorum,sinirleniyorum ama eskiden bu bir hafta sürerdi simdi sadece iki gün..

2 yorum:

UzunPaslar dedi ki...

hildebrand sahiden de en doğru kararı verdi. ama bir önceki valencia tercihi bu doğruyu ne kadar yaşatır bilinmez. bir ara fenerbahçe'ye geleceğini de duymuştum ama bu baya baya risk olurdu onun için.

Borges dedi ki...

Ben Volkan Demirel'in her seye ragmen iyi bir kaleci oldugunu düsünengillerdenim hala sevgili gklsrt.