8 Ocak 2009

Altay: 1 Galatasaray: 2



Gönülsüz bir sekilde ekranin karsisina gectigimizde bu kadar keyifli bir macin bizi bekledigini düsünmedik.. Kupa maci olmasi bir yana Lincoln gibi maci kacirmama nedenlerinin arasinda olan futbolcularin yoklugu da önemliydi. Kendi adima keyif aldigim bir doksan dakika izledim.. O cok bahsedilen "one touch football" mevzusunun özellikle Kewell-Lincoln eksikliginde görmek isteyenler bu maci bir daha izlesinler.. Galatasaraydaki degisimin en somut göstergesiydi belki de Altay maci.. Sabri'nin o daglara taslara ve kime, nereye oldugu mechul ortalarin en buyuk atagimiz oldugu yillar geride kalmis gibi duruyor.. Ne kadar bilincli oldugu soru isareti olan Skibbe tercihinin/hamlesinin ilk görünür meyveleri bana göre bugün sahadaydi..

Ümit Karan takimdan ziyade kendisinin ihtiyaci olan golü bulmak adina bencillesmeye basladigi anda kendisini saha kenarinda buldu ki cok yerinde bir hamleydi kesinlikle.. Ki bu sistemin dislayacagi futbolcularin basinda geliyor . Son vurus ustasi ve bu bakimdan "Büyük golcü" olarak anilmasinda sakinca görülmeyen futbolcunun sistem ici faydasi söz konusu oldugunda cok buyuk soru isareti olmasi bir yana takimin su an huzurunu kaciracak yegane isimdir..

Sabri su performansi ile sag bekin bir numarali ismi olmasi bir yana hucuma yaptigi katki ile modern sag bek kavramina uygun düstügünü de gösterdi.

Cok fazla yorum yapmadan Galatasaray cok iyi bir oyun ortaya koyarak zor kazanmistir zira akla zarar goller kacirmistir.. Keza Altayin genc kalecisi de günündeydi.

Bir de macin en güzel hareketi kesinlikle Altay'in o muhtesem golü iken ayni zamanda Galatasarayin galibiyet golünden önce Baros'un o ters ayakla topu önüne alisina bittim..

Süperdi.

Izmir yine yapti yapacagini, doldurdu stadi. Benim gibi izmirde uzun süre kalmis, o sehrin büyüklügünü an ve an yasamisgiller her daim bu sehrin buyuk bir takiminin Süper Ligde yer almamasindan her daim üzüntü duyarlar.. Ankara-Istanbul belediye takimlari yerine Altay-Göztepe-Karsiyaka üclüsünden minumum ikisi burada olmali.. Sehrin bir zengini artik takima el mi atar baska gelismeler mi olur bilmiyorum ama bu istirap bitmeli artik..

4 yorum:

barış dedi ki...

öncelikle bu blogda yeni bir yazı okumayı özlediğimi söylemeliyim, bu aralar bloga pek vakit ayıramıyorsun herhalde.

maç iyiydi, güzeldi de, ben ümit karanla barosun bu kadar bencil oynamalarına anlam veremedim. tamam bir forvet mutlaka biraz bemcildir ve olmalı da ama bunlar birbirlerine bakmadan direkt kaleye oynadılar. ümitle nondanın yedek kalmalarıyla ilgili ciddi problemleri var. sırf bu yüzden bile yedek kalmayı bence çok dert etmeyecek olan mehmet yıldızın alınmasını isterim.

bu arada barosun attığı golde, bomboş durumdaki yasere pas vermemesi de ayrı bir konu, kimsenin dikkatini çekmemiş, ilginç.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Borges tekrar yazman sevindirici.
Yanlız biraz soğumuşmusun ne :)
Çok kelime tekrarı var yazıda... Habire yinelenen sözcükler yani

Özlettin kendini, alıştır tekrar elini. Güzel yazılarından mahrum bırakma

Saygılar.

Borges dedi ki...

Baris: Barosda da bencillik var idi.. Ilerleyen zamanda daha net görülür sanirim..

Extensor: Sogudugum bir gercek.. cok fazla uzatacagimi da dusunmuyorum blog yazarligini.. Sacma sapan bir sorumluluk yüklüyor insana ve sanildigi kadar keyfi kader hareket edemiyor insan.. her bakimdan..

Kelime tekrari ve hata cok vardir ama ben onlara konsantre olup post yazmaya kalkarsam üc günde bir post ancak olur burada.. Anlayan bir sekilde anliyor ve bu da bana yetiyor aslinda..

tahir durten dedi ki...

sehmuz'un golu hakikatten cok guzeldi. ama aykut'ta hatali yerde duruyordu. tabii ki birileri hata yapacak ki gol olacak...

izmir ataturk stadi tam bir zulum. ist. olimpiyat'a gore onemli artisi trafik probleminin cok daha az olmasi. ama ayni uzaklik, ayni buyukluk.

GS yanilmiyorsam en son goztepe super ligdeyken izmir'e gelmisti. ara bu kdr acilinca tribunler doluyor tabii...

asil kordon'daki GS store'a de santcis, ferdi ve alpaslan geldi diye baya kargasa icindeydi alsancak. her her polis vs. lincoln, arda vs. gelse ne olurdu bilemiyorum artik...