10 Ocak 2009

Militarizm.!



"Bir insanin dörtlü sira halinde bando esliginde uygun adim yürümekten zevk almasi ona acimam icin yeterlidir. O büyük beyin ona yanlislikla verilmistir sadece bir omurilik ona yetecektir."

Albert Einstein

3 yorum:

Fuzzy Logic dedi ki...

iki gündür aklimdan cikmayan fotograf. Basi sarili cocugun yanindaki kanli yerde bir kardesi daha yatiyordu ben bu resmi gördügümde.
Tevrat'da ki on emirden altincisi "katletmeyeceksin". Ne israilli, ne filistinli, Insanlar degistiremeyecegi gercekler yüzünden ölmemeli, cok yazik.

İsmail Şayan dedi ki...

Yürüyen o işten ne kadar zevk alır ayrı meseledir ama bir de onların yürümesinden zevk alanlar, gurur duyanlar var ki oksijenimizi asıl heba edenlerin onlar olduklarını düşünüyorum.

Borges dedi ki...

hebenneka: Ben artik "savas kötüdür, kakadir" demeyi insanliga hakaret olarak algiliyorum. Ne denilebilir ki tüm bu olup bitenin karsiligi olarak ?

Füzenin düstügü yerde görüntü hep aynidir, milliyetleri, yerlesim merkezleri farklidir sadece.. "elime silah almak istemiyorum" diyeni yuhalayan grubun bunlara da acidigi bir ülkede yasiyorsunuz.. Sonuca giden yolun üzerine güller döseyip sonucu kinayan insanlarin oldugu yerde..

Bu savas umutlari kirmistir aslinda.. Devir ne kadar degisirse degissin,teknolojik devrimden suraya buraya her yerde cesitli gelismeler ne kadar olursa olsun degismeyen tek sey iste budur gibi görüntü..