9 Ocak 2009

Ribery Sadakatsizligi.!



Ben cok fazla röportaj okurum.. cok eski futbolculardan yenilerine kadar gördügüm her röportaja dikerim gözümü.. Ribery'nin bir bucuk yil icerisinde kacinci röportajini okudum bilmiyorum ama hemen hepsinde "cok mutluyum, sözlesme sonuna kadar buradayim" gibi benzer aciklamalar vardi.. Simdi durduk yere söylenmeye basladi.. (bir teklif almis olabilir ihtimali bu yüzden olasidir) Kontratimin sonuna kadar burada kalacagima söz veremem, her teklife acigim her an her sey olabilir gibi.. hatta Madrid'de oynamayi isterim gibi söylemlerini ispanyol gazeteleri yazmis, Madrid'in de 60 milyon euroyu gözden cikardigini filan diye gidiyor daha asparagas haberleri..

Ama su kesin, bu adam gidecek.. Yeter ki birisi onu istesin, o da gitmeyi.. Kim tutabilir ? Hangi oyunu bu sefer oynar bilemiyorum ama bu yüzden sadece bir gün saglam cakilmasini isterim..

Sunu da iddia ederim ki bu performansini baska hicbir ligde gösteremez.. Misal Diego, her yerde oynar, Ribery oynar ama bu sekilde degil.. Bayern'e gelesiye kadar olan dönemde hicbir zaman istikrarli bir oyuncu olamamistir ne Marsilyada ne de Metz'de ve hatta milli takimda da.. Sadece bu bence futbol icin cok olumlu olan ortamda ancak kendisini bulmustur..

Yine de gitmesini ve yere cakilmasini cani gönülden de diliyorum..

4 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Bayern´de Hoeness ve Rummenigge gibi cok tecrübeli adamlar var onun olasi gidisi mutlaka kazanca dönüstürülür yerine düsündükleri oyuncular mevcuttur mutlaka.Ribery´de ise bence sorun para degil de basari gibi sanki sürekli daha iyi takimlarda oynamaliyim havasinda.Hali hazirda uluslararasi ses getiricek bir basarisi yok.Herkes Ronaldo,Messi tartismasini yaparken onu kimse hesaba katmiyor.

alperensaylar dedi ki...

bence gitse de öyle bir oynar ki, o adam. bence yazdığının tam tersi olay; ribery her yerde oynar, diego bremen dışında oynayamaz.

İsmail Şayan dedi ki...

Gitmek istemesini çok da abes karşılayamıyorum. Şampiyonlar Ligi kazanmak istemesi bile yeterli sebep olabilir.

Aslında hikaye United'ın borsaya açılması ile başlıyor ya, neyse, uzatmayayım.

Borges dedi ki...

Elbette gitmek isteyebilir.. bir futbolcunun hedefi her sene ayri takimda hatta ayri ülkede futbol oynamak da olabilir.. Ama mevzubahis konu ribery ve onun gidisleri oldugu zaman isler degisiyor.. Sözlesmesi onu baglar iken o cok daha baska nedenler bulabiliyor.. Galatasaray ile mahkemelik, galatasaraydan onu o sekilde kaciran Bruno ile mahkemelik, 6 milyon euroluk bir tazminat davasi acilmis durumda ve kaybetme olasiligi de hayli var.. Marsilyalilar da benzer seyler söylere.. Hep bir illegal durus, kivirma su bu olacaktir.. Sorun gidis sekli..