20 Şubat 2009

"AUA AUA"



Aslinda olay Jeremies ile Vieira arasinda geciyor bir Arsenal macinda ve Mehmet Scholl anlatiyor.. Jeremies, Vieira'ya sert girip onu yere düsürdükten sonra Patrick Vieira ayaga kalkar ve Jeremies ona dogru söyle der:

"Ortadaki cizgiyi görüyor musun ? buraya gelirsen AUA, oraya gecersen yine AUA ama orada durursan iyi.."

Aslinda derdim Okay Karacan'nin Sali Mektuplarinda Aceto Blogda dile getirmis oldugu ile hemen hemen ayni. Ben Hakan Sükür basligina da sözlükte cok yazdim "kitap yazmali bu adam" diye.. 17 yil oynamis, neler var neler bu yillar icerisinde.. Bunlari bilmek türk futbolunun analiz edilip daha iyi yerlerde olmasi saglanmasi adina da önemlidir. Gelisitirilmesi gereken belki de sadece futbol degildir, futbol disi pek cok ortamin da icerigi, futbol adina önemlidir. Jardel yazmasa biz onun devre arasinda Emre ile yasadiklarini ögrenemeyiz.. Jardel yine yazmasa 2-0 yenik girilen Real Madrid macinda onu cikarmak isteyen Lucescuya tavir koyan Hagi'nin aslinda sadece futbolcu olmaktan öte nasil bir lider olup ne gibi takima etki ettiginden bihaber olurduk.. Hakan Sükür yazmali, Aykut Kocaman yazmali, bunlar ve diger pek cok fubtolcu anilarini kitaplasitrmali ve bizlerle paylasmali..

4 yorum:

Othello dedi ki...

Borges, Jardel nerede yazdi? Bilgilendirebilirsen cok super olur.

Tesekkurler

Borges dedi ki...

Othello, JArdel "HAyatim" adli bir kitap yazmisti, Galatasaraydan sanirim gittikten bir yil sonra filan.. Orada ilginc anilarini da dile getirmisti ki bir kac GS zamanlari ile ilintiliydi..

varol döken dedi ki...

aua ne bilemedim:)

Borges dedi ki...

Aua olursun, canin acir seklinde bir tercümesi mümkün. Aua yaparim bak gibi.. Bir an Vieira'yi düsündüm, sonra Jeremies'un ona cocuk diliyle bir seyler anlatmaya calistigini :)