11 Şubat 2009

Hiddink Chelsea Yolunda.!



Futbol güzeldir. Herkesin futbola kendi penceresinden bakisi vardir.. Sevdikleri, yaklasimlari, baska türlü hikayelestirmeleri ya da her futbol hikayesinde kendine ait bütünlestirdikleri/masallastirdiklari kücük bölmeler.. Her insan farkli farkli tat alir.. Cok insan bilirim Mourinho'dan cok etkilenmislerdir, taktiksel dehasindan, oyunu kitlemesinden ve daha derin futbola hakim cok hos güzelliklerinden ve ben onlardan degilim.. Ben gelenekciyim bu konuda biraz.. Hala calimlara bakarim, estetik olan her seye daha fazla önem veririm bunun yaninda an ve an degil bir bütün olarak ele alip bütünün icerisinde, o bütünün sekil verdigi güzel bir kare olarak yaklasim sergilerim.. Mourinhocu degilim, defans futbolunun modern futbolda inanilmaz yeri olsa da hucumcuyum, golcüyüm,calimciyim hala.. Haliyle hucum futbolu ve bunu sahip oldugu her türlü olumsuz kosullara ragmen gerceklestirebilen Hiddink'ciyim. Gelin görün ki kaderde Premiere Ligde Chelsea taraftari olmak da varmis.. Kader her zaman Mourinho-Inter kucaklasmasi kadar beni memnun edecek gelismelere yol acmiyor, bazen böylesi de oluyor.. Chelsea ve Hiddink.. Haliyle gerceklesirse Chelsea takipcisi olacagiz cunku cok iyi biliyoruz ki basari gelmez belki ama oynadigi her maci seyretmeye yazili olacagiz.. Hiddink olsun o takimin basinda.. Sadece Hiddink oldugu vakit yönetim, kosullar, lig,ülke gibi sayisiz etkenin saf disi birakamayacagi bir oyun karakteri peydah oluyor.. Mevzubahis taraftari oldugumuz Galatasaray olmadigi her macta gecerli olan kural burada da islerlik kazaniyor.. yani , topun pesinde kosana degil o topun kosturulusuna asik oldugumuz gibi..

15 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

hiddink tılsımı ile kaç tane yazı yazdım hatırlamıyorum artık bu olay üzerine yazmayayayım dedim zira sanırım 4 aylık düşünülüyor sadece. hep kalsa gayet güzel olur ama isterim ki hiddink chelsea'nin değil ne bileyim portsmouth'un başına geçsin

bu arada scolariye kovarken 7.5 milyon pound, hiddink'e 2,5 milyon pound 4 ay için...toplam 10 milyon pound teknik adam değiştirmenin bedeli..acaba ingiliz blogcular yer veriyor mudur buna hiç bizim gibi...

sokağa atılan paralar vol: 14 tadında...sanmıyorum..:))

jose dedi ki...

Van Gaalda aklımdan geçiyor AZ'deki başarısı ve geçmişteki kartvizitinden dolayı ama sanmıyorum ona gitsinler:)

Adsız dedi ki...

Hidding mikrofona mi surtunuyor resimde kendinden gecmis bir sekilde?

Borges dedi ki...

Flying Dutchman: Degindigim odur.. Hiddink gibisi Portsmotuh'a, Sunderland'a filan gelseydi cok sukela olacakti ama Chelsea.. O aslinda Chesea,Man U gibi saltanatlari yikabilecek ölcüde basariyi insa edebilecek konumdaydi, cok isterdim Premiere Ligin basit takimlarindan birinde görmeyi.. oLmadi, üzüldüm ama klup takimi calistiracak olmasina da sevindim cok..

Mourinho: Gelismeleri bekleyip görüecegiz efendim..

Ser dedi ki...

FD'ye katiliyorum. Hiddink'in basarisinin sirri biraz da baskinin az oldugu yerlerde daha fazla basariya ac oyuncularla calismasinda gizli. Chelsea gibi takimlardaki oyuncular oyunu bastan ogrenme, teknik direktore 100% baglilik/inanc gibi ozelliklerden genelde yoksun oluyorlar. Hiddink tilsimi bu kez ise yaramayabilir. Kendisini buyuk liglerden birinde orta halli takimlarin birine daha cok yakistiriyorum..

Adsız dedi ki...

zahmet olmazsa kısaca inter - mourinho birleşmesine memnun olma nedenini yazar mısın? merak ettim benim düşündüğüme benzer şey mi? :) ben jose yi severim o ayrı da..

Borges dedi ki...

Mourinho'yu sevemiyorum, takdir etmiyorum degil ya da hakkini da teslim ediyoruz her zaman. En azindan bendeki yeri Christiano Ronaldo gibidir. Tavirlari, cok fazla "ben ben ben soyleyim" beyanatlari.. Arkadasim da olsa, basarilari da olsa bu gibi demeclerin ve tavirlarin sahibine ifrit olurum ki sanirim yalniz degilim bu konuda ve bir o kadar insan da aksine, cok seviyor ve belki böyle oldugu icin tapiyor. O basarilardan daha fazlasini yakalamis insanlari bilirim ve onlarin tavirlari, duruslari ve elbette en önemlisi oynattigi futbol.. Inter ise her ligden sevmedigim takimin italyadaki versiyonudur.. Inter'i loddar döneminden beri takip ederim, Hakan-Emre-Okanla daha da yakina aldik, sevmedigim kluptur. Bu iki sevmeyenin bilesimi beni cok mutlu etmistir, inter yenilince iki kere sevinir olduk..

Basarili olmak önemlidir ama basariya giden her yolu da benimseyemiyoruz, etkilenmiyoruz.. Lucescu basarilidr,Dino Zoff italyaya final oynatmistir ki lanet bir futbolla.. Mancini'ninLAzio ve inter deneyimleri de keza ayni sekilde.. Mourinho bunlara göre biraz daha iyi fubtol oynatir ama o BArca'nin verdigi tadi vermez.. Ronaldo iyidir ama karakterinin disinda bir messi tadi vermiyor, Messi oldugu icin her maci izleyebiliyorduk keyif aliyorum cunku.. Ben Rusya-Galler maci icin cirpinmistim ZDF verdiginde seyretmek icin.. Avrupa Sampiyonasinda her RUsya macindan sonra iki Hiddink maci olsa da izlesek demisimdir.. Schalke Bremen keyifsiz macti,Pazar Bayern-Dortmund maci müthisti.. gibi nedenler.. Düne Kadar inter takimi senede 25 oyuncu alip satardi. neyi seveceksiniz ki ? Bugün var, yarin yok.. Bu Kaosu mu ? Oyuncu eritme merkeziydi, kimliksizlik ve daha mancini fubtolunun üzerine gelen Mourinho.. Kapali sert cizgiler cekmiyoruz,hafif nedenler hepsi,degisebilir, bakiniz chelsea taraftarligina yavas yavas kendimi alistiriyorum abromoivc'in hayat hikayesine filan merak salariz simdi :)))

Adsız dedi ki...

ben jose yi de cristiano yu da severim. hak edilmiş ukalalık bana batmaz zaten.. hatta "vay piç vay" sözünü sempatiyle söylerim beter olsun it demem kimseye :) bi bok olmadığı halde çok artistlik yapanları sevmem ben.. ama bu adamlar ortada. hem çok başarılı hem çok mutevazi kişiler olmadıkları için kızamam belki bende öyle olurdum derim çünkü.. :)

messi de mahallenin şirin çocuğu imajının altında süper bi sahtekar barındırıyor bence ronaldo onun kadar ağlamıyor faul yapılınca, ak kaşık değil messi.. adı çıkmaya görsün insanın olumlu ya da olumsuz..

inter doğuştan loser bi takım olarak ilk defa winner bi hoca getirdi.. bu ikisinin buluşması enteresan.. onun dışında "futbolu geç önemli olan renksiz zevksiz olsa bile sonuç" zihniyeti buluşunca bende memnun oldum. ac milan a uymaz mesela jose milan başkadır :)

jose dedi ki...

Ve Hiddink Chelsea'de(:

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Senden bir şey rica edebilirmyim Almanya (izleyebildiğin bütün liglerde) bu sene başına göre çıkışa geçen oyuncuları ve öne çıkmalarını sağlayan özelliklerini kısa olarak yazabilirmisin(pato gibi). Ne kadar çok oyuncu yazarsan o kadar iyi olur ve ben mutlu olurum. Önemli bir iş için istiyorum senden :)

Borges dedi ki...

dark knight: bakis acisi bu, ben kimseyi yargilamiyorum, cok sevdigim kardesim ronaldo'cudur benim.. Ama sunu eklemek isterim, Ronaldo "kendisini yere atma krali" dir.. Obasi'nin yaptiginin alasini yapar, üstelik ihtiyaci yok iken. Messi de bu yoktur. Ronaldo, madrid'e gitmek ister, Messi'yi alacagiz diyemez kimse, bilirler, o gitmez.. Ve karakter acisindan da ben sizin gibi düsünmüyorum ama baska türlü düsünceler de olabilir sonucta..

Taylan Özgür: Artik evimin disinda bir yerdeyim, böyle bir sey su an icin mümkün degil.. Ilerisi icin de pek mümkün olmayabilir, simiden özür.. Cok ileride belki..

Adsız dedi ki...

onu bilemeyiz üstadım.. luis figo yu beyazlar içinde görmeyi ummuyordu kimse.. ama biz adamı böyle alırız :) (madridista yım da) :)

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Üzüldüm :( Neyse bir gün yaparsan iyi olur :)

Borges dedi ki...

TAylan Özgür: Evime ulastigim zaman baska olabilir, su an mümkün degil sanirim. Kusura bakmayin, post bile girilemez iki üc gün..

varol döken dedi ki...

kötü insan yoktur, kötü şartlar vardır... bir de insan değişir be her an her saniye... messi nin mi ronaldonun mu iyi olduğuna da kendileri karar verir zamanla...

hiddink fener de neden yapamadı asıl bunu merak ediyorum ben?