20 Şubat 2009

Michael Tarnat ve Formalari.!


Niklas Tarnat, Michael Tarnat'in oglu.. Arkadaslariyla mac yapmaya gittigi zaman bazen sirtinda Zidane formasi olur, kimi zaman Anelka,Ronaldinho olmadi David Seaman.. Önemli ayrinti hemen hepsinin gercekten bu oyuncularin sirtindan cikmis olmasi zira babasi onun sayesinde forma koleksiyoncusu gibi bir sey oldu. Mac sonu forma degis tokusu gibi konulari hep merak etmisimdir ve 39 yasinda hala üst düzey futbolunu oynamaya devam eden Hannoverli Michael Tarnat bu konuda az biraz bizi bilgilendiriyor.. Oglu icin bu isi yaptigi ayrintisini da ekliyor.

Oglunun istekleri dogrultusunda 300'ün üzerinde forma ve futboclulara ait cesitli nesneleri evinde depolamis Tarnar.. Herkesden forma almiyor ve herkese de formami vermem diyor Bayernin en iyi zamaninda bayernde alti yil icerisinde her türlü kupayi kaldirmis eski milli alman futbolcu..

Oyun icerisinde baktim ki bana söyleniyor, anlamadigim halde küfür oldugunu cikarabilecegim kelimeler dökülüyor agzindan mac sonu o zaman o oyuncuya formami vermiyorum diyor.. "hayir olmaz" ya da "bugün sana degil" gibi cevaplar verdigini söylüyor.. Normalde devre arasi kimseyle forma pazarligi yapmadigini dile getiriyor fakat bazen oglunun "Özel" istekleri adina mac sonrasi özellikle gidip formayi istedigi oluyormus..

Tarnat, nasil desek Hirvatistan teknik adami Bilic'in karlsruhede oldugu dönem yildizi parladi. Akabinde Bayern'e transferi ve alti yilin ardindan ingiltereye, Man City'e 33 yasinda transfer oldu. Bir yil sonra Hannover'e geri geldi..

Ingiltereye gittgimde oglumun kaleci formasi ve eldivenleri meraki vardi diyor ki oglu 8 yasinda ve Hannover'in altyapisinda orta saha oynuyor.. O dönemin hemen hemen bütün büyük kalecilerinin ogluna kucuk bir notun da üzerinde yazildigi formalar mevcut ama basaramadigi zamanlar da oluyor.. Misal özel istegi Christiano Ronaldo.. Ondan forma istediginde bir baska city'li oyuncuya söz vermis ve alamamis. Veyahut önceden anlasip da sonradan sorun cikaranlar da olmus.. Sampiyonlar Ligi macinda Real Madrid'e karsi oynuyorduk diyor.. Onlar cok iyi oynamasina ragmen Kahn hepsini tuttu ve mac sonuna dogru Elber'in golüyle yenik duruma düstüler ve elendiler Sampiyonlar Liginden.. O kadar kizdilar ki hicbir futbolcu formasini vermedi diye ekliyor..

1969 dogumlu futbolcu iki hafta öncesi Cottbus macinda 10 aylik aradan sonra bir comeback yapti, 39 yasinda.. Hala iyi oynamaya devam ediyor,yasina aldirmiyorsunuz bu sol bekin.. Su an Bundesliganin en yasli oyuncusu konumunda. Takim ici hiyerarsinin en üstünde olan Tarnat, ayni durumda ve seviyede diger kaptan Enke'nin de yoklugu Hannover'in düsüsünün en önemli nedeni olarak görüyor..

Gecmis ile Bugün kiyasini en iyi yapabilecek konumda olan Tarnat, artik arkadasligin, takimdasligin gecmise göre cok farkli oldugunun altini ciziyor. Eskiden mac sonralari tüm takim oturur futbol disi muhabbet eder iken simdi ücü play station, ikisi baska yerde pek cogu yalniz takiliyor diyor.. Ben milli takima girebilmek icin yillar yili istikrarli bir sekilde oynamak durumunda iken bugün üc mac üst üste iyi oynayan hemen kadroda diye ekliyor.. Üc kere topu kaldiranin da yildiz, süper star oldugunun da altini ciziyor..

Velhasil, güzel oyuncuyudu ve 39 yasinda hala da iyi oyuncudur Tarnat.!

3 yorum:

tunchay dedi ki...

ben de bizdeki kücük hikayeyi anlatayim o halde.

Fenerbahce'de calistigim dönemde, takımın malzemecileriyle de iliskilerimiz epey iyiydi (hala da iyidir gerçi). Eh öyle olunca da bu formaların akıbetini daha iyi görebiliyorduk.

Genelde futbolcular maç sonu değiştirdikleri o terli formaları, ya soyunma odasında birakirlar, ya da gelip malzemeciye verirler. Ve pek cogu da sonrasında bu formaları almayı unuturlar. Malzemecilerin pek cogunda inanilmaz bir koleksiyon vardir mesela. Ama onlar da bu isten sıkıldıgında, ese dosta dagitmaya baslarlar.

eh biz de bu sayede cok ekmek yedik. AIK, Panathinaikos, Konyaspor, Denizlispor, İstanbulspor formaları arsivden bazi parcalar.

en guzellerini sona sakladim. 2004-2005 sampiyonlar ligi macerasından, psv-farfan, schalke-kobiashvili, gilardino-milan formaları bende.

neler cikmadi ki soyunma odalarından. bir fenerbahce-manu macindan sonra arsenal formasi gecmisti elimize mesela. maclarda kaptanlarin degistirdigi flamalardan birkaci, malzemecilerin devre aralarinda kendilerinin degistirdikleri, alakasız formalar.. yazalım bunları bir ara, resimli olarak bari..

Borges dedi ki...

Tuncay: O malzemeci E-bay'den haberdar olup aslinda müthis bir satis gerceklestirerek malzemecilige uzunca bir süre ara verebilecek konuma gelebilir.. Orada durum nasil ama degerlidir o formalar aslinda.. Ben de bir GS li ismail'in formasi vardi cocuklugumda, milyar verseler satmazdim gibi..

Pek cogu degis-tokus'u birisi üzeirne dogru geldigi icin yapiyor, sonra da dediginiz gibi sallamiyor fazla, malzemeciye malzeme cikiyor.

Sahsen kiskandim valla fenerbahcedeki isinizi. Saglam yere kapak atilmis zamaninda demek ki..

tunchay dedi ki...

fazla icinde olunca uzaklasiyorsun o heyecandan. o yuzden cok da sasirmiyorum aslinda.

yani bi yandan cok eglenceliyken icerde olmak, bir yandan da feci can sıkıcı sonuclar doguruyor.

yasandi bitti diyelim, eski güzel günlerdi..