21 Şubat 2009

Ruhr Derbisine Dair.!



1-1 sona ermis Ruhr derbisi..



Is-güc arasinda az biraz seyredebildik bu yüzden yorumu yok ama derbiye dair bir kac özel resim.. Andreas Möller, Dortmund'dan Schalke'ye gecerek her iki kesimin de nefretini üzerine cekti. Öyle ki Schalkelilerin büyük bir kismi kombinelerini geri verip üyeliklerini iptal ettirdiler filan.. Her iki kesim tarafindan pek sevilmeyen isim olarak yer etti hafizalarda, üstelik Dortmund ile cok buyuk basarilar elde etmis olsa dahi..



Almanyanin adam akilli belki de tek derbisi. Derbinin gercek bir derbi olmasi icin bugün baktiginiz vakit cok önemli tek bir kosul var.. Her ikisinin de Sampiyonluga oynamalari.. Böyle bir sey gerceklesmiyor, bu derbinin tarihinde öyle maclar var ki birisi sampiyonluga digeri de kümede kalmaya filan oynamistir.. Schalke'nin güclü oldugu yillar, dortmund'un toparlanamadigi.. ya da tersi ama bir inter-milan ya da Barca-Real kivaminda esitlenemedi.. Yine de nefret cok büyük.. Almanyanin en cok seyircisi olan iki takim..



Baska acidan bir esitlik söz konusu. Her iki takim da ortanin biraz üzerine oynuyor, Bayern ve Bremenden, araya giren Leverkusen'den ve Sürpriz takimlardan firsat bulurlarsa sampiyonluga da oynuyorlar.. Su durumda toplamda su cok üstün diyemiyoruz bu da aslinda derbiyi biraz daha heyecanli kiliyor her seye ragmen..



Nefretin Schalke yakasi..



Michael Meier, Dortmund menajeri iken(simdi köln) bu derbiyi su sekilde tanimliyordu:

"Ola ki yenildin bu derbide, bir yil boyunca köpek gibi yasamaya mahkumsundur.!"




Bir baska her iki klupte de oynamis oyuncu.. Lehmann..


;)
Derbiye St.Pauli'lerin yaklasimi.. Muhtesem bir taraftari var bu takimin.. Sanirim hem Schalkelileri ayni zamanda Dortmundlulari en cok kizdiracak olan birlesim budur.. Millerntor'da mac izlemek, bu adamlarin yaraticiliklari ve mac icerisindeki heyecanlari, keyifleri cok baskadir.. Elde kalan endüstriyel futbola karsi savasan son kalelerden..

2 yorum:

alengir dedi ki...

Soru:Herhangi bir ülkeye mensup,her hangi bir takım olarak Uefa kupasını almanın sevincini ne gölgede bırakır?

Cevap:Tabi ki ezeli rakibinin bir hafta sonra Şampiyonlar Ligi'ni alması!

Bknz:1996-1997 sezonu: Şampiyonlar Ligi şampiyonu Borissia Dortmund/UEFA Kupası şampiyonu Schalke 04

Ser dedi ki...

bizim sirkette calisan Münster'li futbol hastasi bir bayan is arkadasimiz var. kendisine bir gün yanlislikla "sen Schalke taraftariydin degil mi" diyecek oldum.. suratindaki ifade sanirim bana da "sen galatasarayliydin degil mi" dediklerindeki ayni ifadeydi :)