8 Şubat 2009

Yorum Farki.!




Öncelikle müthis bir yan hakem karari.. Budur hakemi aldatmaya yönelik hareket.. Gercekten cok hosuma gitti böyle bir pozisyonun son anda dahi yakalanmasi.. Ama derdim bu degil, bir de bu pozisyon sonrasi yaklasimlara bakin sicagi sicagina..

Sizce Obasi'nin bu pozisyonu icin ne der takim arkadaslari, Obasi'nin kendisi ve teknik direktörü ?

Obasi: Kesinlikle Penalti. O topu degil beni bicti, bu bize galibiyete maloldu. (Ulan iki post asagida hakkinda iyi seyler söylemistik, dur biraz bekle.. Penalti almak istemesine degil, bunu hala savunmasina ifrit oluyorum.)

Selim Teber(Kaptan): Penalti filan degil, Obasi kendisini cok erken birakti. (helal..)

Rangnick: (Hoffenheim tekik direktörü) Obasi penaltiyi cok istedi ve bu da hataydi.!

Spox sitesinde her hafta bir ünlü tahmin yapar ve sagda görürüz.. Bu sefer Rafinha idi. Schalke'nin Brezilyali Sag beki. Evinde oynayacagi Bremen maci icin tahmini ise 1-1 idi. Yillar yili "üc puan alacagiz, dayayacagiz,döseyecegiz demeclerini duymus bizimgibiler icin oldukca sasirtici bir tahmin idi.

Sonuc itibari ile nesnel bakisa, kendi üzerimizde objektif cikarimlara ihtiyacimiz var.. Bir Alman ile mac seyretmeyi seviyorum. Adam kendi takimi üzerinde dahi o kadar objektif ki inanamiyor insan.. taraftarlik burada kendi tarihine hakim olmak, kendi klubunu ve karakterini iyi özümsemis olmak ile bir tutuluyor, milyon tane insanin yaptigi her eylemi gözü kapali savunmak icin türlü türlü soytariliklari sergilemek degil..

10 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Öncelikle yan hakemi kutlamak gerek, gerçekten güzel yakalamış. Aldatıcı bir pozisyon çünkü..

Yalnız tarafsız konuşabilmek bizim ülkemizde zor. Her şekilde bir kulp bulabiliyorlar oyunculara. Mesela anadolu takımında oynayan bir santrafor kazanmamız zor dese ve maçta bir gol kaçırsa ne senaryolar üretilir hakkında?

Ama herşeye rağmen biraz farklı ve gerçekçi düşüncelere ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Gözünün önünde olan pozisyon hakkında konuşmak istemeyip hala ''akşam bakarız'' diye kıvırabilen oyunculara sahibiz, bunları aşmak zor gibi geliyor..

SozenE. dedi ki...

Borges Selamlar,

Kelime oyunlarını pek sevmem; ama şöyle bir gerçek var maalesef.

Ülkemizde yanda duran hakemler, ''yan'' hakemler. Almanya, İtalya veya farklı futbol ülkelerindekiler ise ''yardımcı.'' Milan ve Fiorentina arasındaki karşılaşmada da benzer bir görüntü yaşanmıştı geçtiğimiz haftalarda. Bunlar doğru olanlar.

Bizim yan hakemlerimiz, köşe bayrağında sırtını rakibe verip kendilerini yere atan oyunculara destek mahiyetinde ellerindeki bayrağı şiddetle sallayıp oldukça önemli bir iş yaptıklarını düşünürler. Ya da en fazla kendilerine hakaret edildiğinde (su sıçratıldığında) ''hakem'' olduklarını hissederler. Bu durumlar dışında pek fazla göremezsiniz yan hakemleri oyun içerisinde. Orta hakemi yanlarına çağırıyorlarsa, bilin ki; ağızlarını kapattıkları elleri, bir süre sonra ceplerine gidecek ve o cepten de kırmızı kart çıkacaktır.

Belli komutları uygulayan robotlar gibiler. Maalesef.

Eray.

Ser dedi ki...

Almanlar isin icine cok fazla duygusallik karistirmamaya calisiyorlar. Yenilince dünyalari yikilmiyor genelde. Bu sebeple daha objektif bakabiliyorlar. Yalniz sözkonusu Alman milli takimi olunca biraz daha duygusallar. Euro 2008'deki portekiz macinin ertesinde 3. golde ballack faul yapti diyecek oldum isyerinde, dedigime pisman oldum.. :)

aşkın dedi ki...

Keşke bizler de objektif olabilsek.
Lincoln Obasi'den daha iyi futbolcu, kendini yere bırakması dahi böyle ucuz ve acemice değil komplike bir biçimde.Ayağını rakibe takarak.

cikkoleite dedi ki...

Ayni macta ayni yan hakem Hoffenheim´in ofsayttan attigi golü göremedi dikkatinizi cekerim.Insanlari mükemmellestirmeyelim bu kadar cabuk söz konusu hakem Alman da olsa ondan önce bir hakem.Sonuca olumsuz etki ettigi bir macta bu kadar övülmesi sasirtti beni.Penalti konusundaki ustaligi takdire deger buna ragmen.

Borges dedi ki...

Cikozi: Ben burada alman hakemlerine bir övgü düzmedim ama bir kiyasa sokacak kadar dahi ayni capta görmüyorum alman ile türk hakemlerini fikrimi sorarsan eger.. Burada güzel yakalanmis bir sasirtmacayi göz önüne getirsem de ana konu daha cok insanlarin kendi takim arkadaslari dahi söz konusu oldugunda objektif yaklasmalari.. Konuya yaklasim duygusal degil daha nesnel ve bu da aslinda gelisim icin önemli bir özellik..

Ikimiz de almanya da mac seyrediyoruz, yer yer alman takimlarinin yabancilarla yaptigi maclari da . Sadece spikerlerin olaya yaklasimi dahi aslinda yeterlidir..

cikkoleite dedi ki...

Ben seni kastetmedin zaten.Yorum yapan arkadaslar maci seyretmedikleri icin bu ayrintiyi gözden kacirdilar dogal olarak.

Noat Samisa dedi ki...

Gerçekten harika bir hakem uygulaması.Ben bunu genele yorumlamak istiyorum.Ben topu attım, adam dokunamadı; öyleyse hamle avantajı benimdir.Bunu amatör kümede öğreten hoca var, delil olarak kullanan yorumcu var.

Herkes bir maç hakemlik yapsa keşke bizim ülkede, bunu tüm ciddiyetimle söylüyorum.İddialı bir halı saha maçı bile olur.Yazları eşrafın halı saha turnuvası oldu mu kazmalık nedeniyle ya kaleci ya hakem olurum ben, maçı izleyenler her maç sonrası 20 tane hatamı anlatırlar.Ha, 10 hakem değişir ama hata sayısı değişmez.Hakemi ''aldatılması gereken'' olarak görüp de maymun edersen, taraftarlık apoleti altındaki insanlar da ''hakemin işi bu, görecek'' diyip de işin içinden çıkarsa hangi akılsız hakem olur ki?Neden olsun ki?Gittim federasyona hakemlik başvurusu yaptım en son, bunca sözün sonrasında neden yaptın? dersen bir gün belki fırsat gelir de bir şeyleri değiştirebilirim diye diyebilirim.Umut işte..

Borges'in bu konudaki hassasiyetini bilmeme rağmen Kayserispor maçında Lincoln'ün ilk sarı kart pozisyonunu da ilk parafta bahsettiğim yönden değerlendirdiğimi belirtmek isterim. :)

Borges dedi ki...

Lincoln'un düsürülüsü on onbes kez izledikten sonra net bir penaltiydi diyemem.. Ama buradaki ile aynisi dersen ona da itiraz ederim sevgili Noat :) Bu cok bilincli bir kandirma, orada müdahaleyi belki lehine bir sekilde cevirme söz konusu, her daim sari kart verilmiyor, cok var örnekleri, bir temas da var..

stalker dedi ki...

bizde 50 metreden elle oynamayı gören yardımcı hakemlere "sen nasıl görürsün lan orayı" diye çemkiren otoriter zevata göre penaltıdır bu. sen kim oluyon da iptal ettiriyon penaltıyı allaan almanı!

yorum farkından ziyade bilgi farkı bence. bizim hakemler futbolu iyi bilmiyorlar. selçuk dereli olsun, cüneyt çakır olsun, ben bu admların art niyetli olduklarını bir anlık tepkiyle küfüre dönüştürebilirim ama sakin kafyla baktığımda görüyorum ki adamlar oyunu bilmiyorlar, ve bunların hakemlikleri felaket.