16 Mart 2009

Disiplin Komedisi.!



Getirmeyin arkadasim bunlari buraya.! Siz, bugün Juventus'un aldi alacak dedigi dünyanin en iyi üc on numarasina sokabilecegim Diego'yu misal almayin.. Basa cikamazsiniz.! Belki pek coklarina göre en iyi sag kanatlardan birisi dedikleri Rafinha'dan da uzak durun aman.. Keza Robinho ola ki cilginlik yapmak ister, yolu buraya düser kapiyi gösterin.. Hani Effenberg,Beckham filan girmiyorum hic bunlara.. Keza Arshavin.. Birakin bunlari ait olduklari yere koyun. Bunlarla ilgilenmek, bu oyunculari oynatmak maharet ister.. bunlar sizi yillardir civilendiginiz yerden bir adim ileriye götürür.. Hagi, az mi problemliydi saha icerisinde ? Terim, ona gereken saygiyi gösterdi, Emre'ye tokati yapistirir iken Hagi'nin liderligine ses etmedi.. Böyle basari geldi. hitzfeld, bilinir ki yildizlari idare edebilmesiyle basariyi yakalamistir ve ekler de: bir de Ferguson vadir onlarin dilinden anlayan..

Terimin basarisi taktik, teknik mi saniyorsunuz ? Bir sekilde idare edebiliyor, türk oyuncular üzerinde inanilmaz etkisi var. Onlari disipline etmesi bir yana, anlasabiliyor.. Basariya giden yol onlari anlamaktan gecer, Felipe'yi anlayamadi, kendisi de felipe de Galatasaraydan kovuldu. Yok öyle tek basina her seyi ben yapayim mucizesi.. Lincoln icin Hamburg macinin önemini, Trabzonspor tavri sonrasi olagelecekleri hesap kitap edemiyor musunuz ? Idare et arkadasim, istemiyorsan da sene sonu gönder iki tane daha Mehmet Güven al, senin bilecegin is.. Ama su zamanda sampiyonlukta ve Sampiyonlar ligindeki en önemli rakibinle mac yaparken oyuncu sakliyorum sacmaligi olur mu ? hem bu nasil disiplin... Schaaf, forvetsiz kaldigi zamanda, kovuldu kovulacak derken son idmani kaciran Pizzarosuna kesti cezayi, kadroya almadi.. Sen de alma kadroya yahu, bu nedir ? Akabinde "hamburg macina sakliyorum" nedir dogru mudur ? saklayacagin adam neden klubede, klubede ise tam da ona ihtiyac duyuldugu zaman neden kadroya girmiyor da abuk subuk tercihler söz konusu ?

bir oyuncu disiplin cezasi nedeniyle cok önemli bir macta dahi oynatilmayabilir. Lincoln'ün yaptigi yanlis vardir uygun görürseniz ceza verirsiniz, örnek olmasi acisindan ekleyeyim Hitzfeld, Oliver Kahn'i arkadaslarini basin önünde elestirdigi icin mac kadrosuna almadi.. Bu cok önemli bir ayrintidir, mac kadrosuna alinmaz. Zira klubede sizi rahatsiz eder, girip de maci kurtadi mi disiplin sovu tam tersine etki eder.. O korkuyla Bülent Korkmaz bütün kosullar lincoln'e dogru gitse de onu alamadi, o da biliyor onun maci olma ihtimali olasiliginin oldukca yüksek oldugunu.. Klubede olup da onu degistirmezseniz bu sekilde alaya alinirsiniz.. Lincoln'ü oyuna almamak icin neredeyse yedek kaleciyi oyuna sokacakti, nedir bu rezalet, komedi ?

Bunun adi ne disiplin ne de baska bir sey, komedi.. Su saniyeden sonra en azindan ben Lincoln'e bir sey demiyorum, beklesin sezon sonu da dönsün.. iyi-kötü baska bir sey, ait degil buraya.. Bir degil iki degil sürekli bu sekilde gündemde olacaktir.. ne kendisine ne de takima fayda edecek gibi duruyor, Skibbe vardi o da gitti, Lincoln da böyle giderse gidecektir ki simdiden söylüyorum üzülmeyecegim, tek derdim seyredebilecegim bir lige gitmesi..

Dipnot: Mail atmayin, oturup yorum yazin ya da bulasmayin. disiplin adi üzerinde "disiplin cezasi" olmasi gerekir. Ilk defa verildigine sahit olmuyoruz ama ilk defa kendi icerisinde baska nedenlerden dolayi verilip disariya abuk subuk bir bahene ile ortaya konulduguna sahit oluyoruz. Oyuncu olsan ne dusunurdun ? Teknik adam seni oynatmiyor ama bunu basina aciklamaktan da korkuyor.. ? aslen disiplinsizlik budur. Bir disiplin cezasini vermeyi dahi eline yüzüne gözüne bulastirmaktir. Adam olun yahu.. Galatasaray teknik direktörüsünüz.. "BEn lincoln'e yaptigi olaydan dolayi cezayi kesiyorum, bitti gitti". E bu ne ? Disiplin cezasi mi hamburg maci komedisi mi su mu ? Bir hocaya saygisi kalir mi bu demeclerden sonra oyuncularin ?

8 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

borges bi önceki posta başlarken lincoln'un oynatılmamasının disiplinsizlikten ileri gelmediğini düşündüğünü söylemişsin, burda ise olay tamamen disiplinsizlik üzerineymiş gibi konuşmussun.. ben tam anlayamadım :)

aksilaz dedi ki...

Dünkü maçın tek sorumlusu Bülenttir. Çapsızmış maalesef. bir antrenör m.güvene sarılıyorsa yazıklar olsun ona. dün 3 puan alınsa şamoiyonlugu cok ciddi konusur olurduk

Borges dedi ki...

Pek cok insan disiplin cezasi olarak yorumladi, kesin ve net. Ben de eger bu disiplin cezasi ise komedi diyorum. Sonuc benim icin daha cok sudur: bu olay kapanmaz, Lincoln de oynamaz burada cok.. Bu bir disiplin cezasi ise komedidir alessandro del piero, yok degilse trajedi..

Adsız dedi ki...

Hamburg maçını gerçekten daha önemli bulup Lincoln'u dinlendiriyor olsaydı, Hamburg maçının defans hattını da denerdi Bülent Korkmaz. 3'lü mü yapacak, Semih mi oynayacak yoksa Kewell fantazisi mi olacak, her ne yapacaksa, onu denerdi. Ama bu sadece komik bir bahane. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Amacın ceza vemekse, süresiz kadro dışı bırak. 1 maçla neyi kime ispatlıyorsun. Yoksa teknik direktör olmadan önce yaptığın açıklamayı mı haklı çıkarmaya çalışıyorsun?

Gelecek sene Avrupa'ya gidemediğimizde Baros ile Kewell da ayrılır, yeni İnamoto'lar ve Carrusca'lar ile yola devam ederiz.

İlk yarı bitiminde rakiplerin nasıl olur da Lincoln'u zayıflatırız emelini sağolsun Büyük Kaptan gerçekleştrdi.

Murat1905 dedi ki...

Zaten böyle bir kapışmanın olacağı belliydi, yani Lincoln bilmiyor muydu Bülent kaptan'ın Galatasaray'a hoca olmadan önce kendisi hakkındaki görüşlerini? Ben takımın beyniysem ve sahadan alınıyorsam küfür de ederim hoca da döverim ki Lincoln bunları yapmadı, iddaa edildiği gibi 'Fuck off' demişse ve bunu bizim kulübün ingilizce özürlüsü tercümanları çevirdiyse Haldun Üstünel'in 11'e alınmama cezası da o kadar haklıdır (her ne kadar Bülent kaptan onu Hamburg'a sakladım gibi daha vahim bir açıklamada bulunmuş olsa da). Stoper yokluğunda Semih'i neden ısrarla denemediğini merak ediyorum (Skibbe varken de merak ediyordum-Inter'in laçka olduğu yıldız adayımızı ne zaman göreceğiz diye), gelgelelim amatör taraftarı olan Trabzon'u dün çok güzel yenebilme imkanı avucumuzun arasından kaçtı. Kontra oyuncusu Baros çıkar, sakatlıklarından ve idman ekiskliğinden dolayı kağnı gibi olmuş Hasan Şaş oyuna girer, Arda sakat sakat oynamaya çalışır ve değiştirilmez. Hocayı erken asmak değil niyetim ama ben Skibbe'de de hiç bir ışık görmemiştim ki kendisi futbolu çok iyi bilen bir profesyoneldi, Bülent'in Galatasaray gibi büyük bir takımda hocalık yapabileceğine hiç inancım yok. One touch footballdan şimdi dan dun footballa geçtik zaten hatırlayanlar Bülent'in rüzgar paslarını bilir ki bizim tribünde lakabı Rüzgar Bülent idi. Şampiyonluk UEFA'dan daha önemsiz ise o zaman yeni bir hocaya gerek yoktu, zaten Adnanlar gerekli teknik becerilere sahip olduklarından topçulara biraz gaz verip (onların kitabında ceplerinden para vermek yoktur) çantada keklik gördükleri UEFA'yı alabilirlerdi. Ama yok onların derdi bizim medyamıza faul yapılan Meira'nın hatasıyla Zenith gol yedi diye yazdırmaktır. Federasyonla sürtüşme nedeninin istenen avans olduğunu öğrenmiş olmak ise cidden içler acısı bir durum ki fazla derinlere inip konudan kopmak da istemiyorum.

Tekrar ceza mevzusuna dönecek olursak Hakan Ünsal'ın yazısını okuyun derim malum kendisi hocamızın akıl hocası olmuş durumda ki kendisinin Erman ile birlikte azılı Lincoln düşmanı olduğu da aşikardır. Burada yönetim Bülent'e Lincoln'ü oynatma maç başına primini ödemeyelim gibi birşey demişse ki ihtimaller dahilinde o zaman işin rengi çok değişir ve bu yönetimden herhangi bir oyuncunun para için satılması uğruna her türlü oyunu beklerim ve diş geçiremeyecekleri hocayla çalışamayacaklarından adım gibi eminim dolayısıyla Bülent'in oyunculuktaki asi tavrını hocalıkta göreceğimize pek inanmıyorum ama inşallah ben yanılırım ve Bülent Kaptan bu sezon hem UEFA kupasını hem de TSL şampiyonluk kupasını müzemize koyar.

Borges dedi ki...

Sadece bu cezaya iliskin bir degerlendirme yapilacaksa, sonuc sifirdir. kararsiz kalinmis, bir yandan ceza, tavir, mesleki onurun zedelenmesi, otorite kaygilari hakim olmus iken diger yandan Basarisizligin acilimlarinda lincolnsüzlügü disarida birakma, kendini siyirma hakim. Isin ic tarafini bilmiyoruz. sadece sunu diyorum: Iki secenek vardi. 1- Acik acik, netbir sekilde almanyada her daim oldugu gibi, su oyuncu su tavrindan dolayi kadro disi kalmistir, bir mac yoktur, bir macliktir. 2. Lincoln'un tavri oynama hirsindan kaynaklaniyor, su kadar para cezasi ve olay kapanmistir.

Hicbirisi olmadi, yarim yamalak is. Giden 2 puan ve rakibe verilen bir puan gibi sampiyonlugu belki daha da önemlisi Sampiyonlar Liginin kaybinda önemli kayip, baska acidan Lincoln ile ola iplerin gerilmesi, oyuncuya daha da güc vermek.. Bundan sonraki gelismeler adina:

1-Lincoln cikip maci kazandirdi hamburg maci.. Kim tutar onu, ben olsam kralligimi ilan ederim.

2- Lincoln oynamadi, mac gitti, tur da saracoglu finali de. Lincoln der ki beni gördünüz, skibbe ile nasil bir ilk yari cikardigim ortada ama böyle teknik adamla benden bu kadar.!

her iki durumda da zararli kim cikiyor ? Sinir oldugum durum budur ve gs yönetimi..

Transferlerde basari söz konusu, akilli hamleler de oluyor ama teknik adamin isine karisma geyigi hic bitmiyor.. haliyle Almanyada yayimlanan türkiyede calismis teknik adamlarin tecrübelerine geliyor konu.. berger diyordu, her yönetici br oyuncu almis, hepsi onun oynamasini istiyor, hepsinin dedigini yapinca bes mac üst üste yenilgi geliyor sonra silahlar cikiyor vesaire. Yani teknik adam icin olumsuz kosullar söz konusu ve bilmiyorum sonumuz ne olacak..

Bülent Korkmaz'in teknik adamlik becerisi ise biraz sansa biraz da kendisine bagli. basari bir sekilde gelir de tutunursa, o basarinin gölgesinde ilke, prensip pesinde kosup bu yönetimle anlasamaz ama simdi teknik direktörlügün devami adina her seyi örtpas edecektir, aynen dün oldugu gibi..

Adsız dedi ki...

galatasaray taraftarı şampiyonluk falan haketmiyor. herkes teknik direktör olmuş her hoca korkak.3 haftada anladık nolduğunu hemen takım iki maç üst üste kaybetse stadıda yakar bu taraftar.

Adsız dedi ki...

ister Lincoln'ü suçlu bulun ister Bülent Korkmaz'ı, ama aLlah aşkına şu karaktersiz adamınadını Hagi'yle birlikte yazmaıyn. Hagi saha içinbde problemliymiş de bilmem ne. Hagi'nin karakterinin, kariyerinin, futbola, takım arkadaşlarına olan saygısının 100 de 1 ni taşımayan adamı Hagi ile aynı cümlede yazmayın lütfen.