15 Mart 2009

Trabzonspor - Galatasaray: 2-2



Lincoln yedek basladi maca.

Ben bunu bir disiplin sovu olarak görmüyorum. Bizim kaptanin mac sonrasi "hamburga sakladim onu" beyanati verip bir oyuncuya bu sekilde disiplin verecegini daha da önemlisi bu demeciyle oyuncu korkusu olan teknik adam imaji cizecegini düsünmüyorum. Ve yine Lincoln'ün mac öncesi ve mac sirasinda olan gülümsemesi, destegi, mutlu yüz ifadesi de ortaya koyuyor ki oyuncu ile konusulmus ve sonrasinda bu karar verilmis. Daha kötüsü taktisel acidan Licoln'ün oynatilmamasidir. Ve yine üzerine basa basa söylüyorum ki bir disiplin verilecekse eger bu daha cok Lincoln konusunda kendisini yere atmasindan vazgecirme daha da vahim olani Baros'u saha icerisinde dizginlemektir.. kacinci kez korkuyoruz Baros'un sari üzeirne sari yiyip takimi yalniz birakmasindan ? Hamburg macinda yok, Eskisehir macinda yine yok ve hepsi de bilmem kacinci sarisindan kaynaklaniyor ve burada ben hakemleri sunu bunu suclayamiyorum, Masallahi var Avrupa,Türkiye demeden beserden on sariyi koydu cebine ki bes alti tanesi de verilmemistir.. Disiplin buraya lazim.. Lincoln sessizdir, sakindir isine bakar bir de arada kendini kolay bir sekilde yere birakir bunun disinda sorunu yoktur bu futbolcunun.. Disiplin ve simariklik, öküz altinda buzagi arama seyircide daha cok vardir Lincolnden ziyade.. Saga sola bakmayin siz, böyle disiplin sacmaliklari olmasa on macin dokuzunda oynar her ne kadar biz para verdik her mac bes gol yedi asist yapsin diyen futboldisi mahluklarin sesi hep cikacak olsa da.. Yildizdir, Bundesliga performansi da yeterince iyidir buraya Anelka,Hiddink su bu gibi yolu bir sekilde düsmüstür..


Lincoln misal Hamburg macina saklaniliyor da en az onun kadar önemli olan takimin belkemigi/atesleyicisi/hareketlendiricisi durumunda olan Arda Turan neden korunma altina alimiyor ? Bu saklama mantikli bir is midir ? Hamburg neden Petric'i saklamadi da sakat birakti ? Yedek oyuncular ne icin varlar ?

Ayni zamanda gelir gelmez Skibbe'nin yarattigi uyumu yerle bir etti kaptan.. Bilmelidir ki bugün Ferguson,Hitzfeld gibi pek cok buyuk hocanin etiketinde yildizlarla iyi anlasiyor diye bir cok önemli dipnot vardir.. Keske zamaninda Hiddink-Arshavin geyiklerini de suraya postlasaymisiz.. Klinsmann'dan bilmem nesine kadar her teknik adamin belki de en önemli özelligi yildizlarla anlasabilmesi, onlari oynatabilmesidir.. Ben milyon tane röportaj okuyorum, siz henüz yildiz kaprisi, yildiz oyuncu sacmaligi görmemissiniz diyorum.. her takimin bir süre sonra kacinilmaz olarak yildizi olacaktir ve onu motive etmek, onu oynatmak üc bes iki, dört dört kiden cok daha verimli, cok daha yararli olacaktir o takima..

Galatasaray Lincolnsüz basladi bir kere maca.. Alainzinho'nun müthis vurusu gerceklestiginde henüz ne nedir, kim nasil oynuyor netlememisti daha.. Akabinde elektrikler.. Ve Trabzonspor seyircisinin gariplikleri maca br baska acidan damgayi vurmustur.. Trabzonspor'un bariz bir sekilde hizini yer yer kesmis ve senelerdir varolan negatif etkiyi baska bicimde tekrardan sahnelemislerdir..

Faul calma konusunda son derece kötü bir mac cikaran Hakemin bariz hatali karari sonrasi devam eden atakta Arda'nin muhtesem pasini baros gole ceviriyordu ki iste forvet bu diyorduk, yeter artik nonda-karan ikilisi isyanlari daha da alevleniyordu..

Bu golden sonra Trabzonspor oyun disiplininden koptu ve ben yakistiramadim bunu Ersun Yanal'a. tam bu anda aslinda Lincoln'ü de aradi gözler, o ortasahasizlikta pozisyona giremiyordu her iki takim da.. Ümit Karan mac boyunca kac kere topla bulustu, takima ne katti kimse bilmiyor. Lincoln neden yok ? Hamburg macina neden saklansin, hangi akilli yöneticinin, teknik adamin fikridir bu ? Bir daha iyi bakmak gerek kararin ne kadar "anlamli" olduguna..

Blanc diyor ki UEFA bizim icin ikinci planda.. Bir bakima dogrudur neden ? Cunku isin ucunda Sampiyonlar Ligi var.. Ordan gelecek para, karizma, oyuncu satisi UEFA sampiyonlugundan dahi daha önemli olabiliyor.. Galatasaray ne yapiyor ? Cok da zor olmayan turu gecmek adina en iyi ve etkili oyuncularindan birisini UEFA kupasina sakliyor ? Zemin bozuk degil, kart sacmaligi olsa avrupaya etki etmiyor, neden ? Sakatlanir korkusu.. BAros kac mactir gereksiz yere cikiyor, neden ? Bu seferki bahane kart görür diye ? E kim gördü karti ? Kim sakatlandi ? bunlardan kacinabilir misiniz, bunlarla teknik adamlik yapabilir misiniz o kart görecek bu sakatlanacak ? BAros simdi karti gördü, gecen iki macta neden cikti kimse bilmiyor, yerine oynayanlarin oyunu ortada.. Skibbe dogrusunu yapiyordu, oyuncu dinlendirmiyor, rotasyon nedir bilmiyor dedi, elestirildi ve bunlari uyguladigi icin kovuldu.. yahu bir önceki hoca Arda-Baros dinlendirmesi yüzünden görevinden kovulmus hala da mac var oyuncu sakliyorum geyigi ?

Mehmet Güven, garibim elinden geleni ortaya koydu macta. Ikinci golde ortasi da etkiliydi.. Iki forvet, Lincolnsüzlük ve tüm bunlarin disinda Trabzonsportun oyun disiplininden yoksun kopuk oyunu ve Alainzinho bu macin özetiydi ama benim icin Bülent Kaptanin acemilikleri ve kim tarafindan kararinin alindiginin bilinmedigi lincolnsüzlük..

Emre Asik ve Hakan Balta muhtesem oynadilar.. Tüm bu garipliklerin ortasinda iyi olan bu ikilinin defansif güzelligi, Ayhan'in hic bozulmayan istikrari ve Baros sevinci ..

Bir daha tekrar etmekte fayda var, kötü bir hakem vardi sahada.

Toplamda neymis:

1- Oyuncu sakla sakla bitmezmis.. Lincoln dersin Arda gider, Ardayi alayim dersin Hakan Balta gider Lincoln defans oynar belki.

2- O sari kart görmesin diye oyuncu degistirirsin tutar o giren oyuncu kirmizi görür.. Hayat bazen böyle de sasirtir. umit Karan ciksaydi en kötü kirmiziyi saha icerisinde hissetmezdi takim, ki Baros haftaya zaten oynamiyordu filan..

3- Lincoln sonucta hakli cikti. Disiplin filan hakgetire durumu bu disiplinsovuyla sagladiniz, hayirli ugurlu olsun. Simdi adam oynarsa ayri korkacagiz, oynamazsa da küstü mü geyikleri sürecek ki bu basina bu malzeme verilir mi yahu ? Bunun arkasinda kim var cok merak ediyorum..

Simdi Hamburg maci var, Cottbus macininin ilk yarisini seyrettim. Petric yok, Olic deli formda. Yapi itibari ile kontraarak futbola cok uygun.. Disiplinli bir takim, kendilerine geliyorlar..Umarim her sey istedigimiz gibi gider..

Bir seye daha inanc getirdik mac sonu. "Hadi oglum, hadi aslanlarim" devri basliyor.. Bursa,Konya,Hamburg ve Trabzon maci. Kaptanin hazirlamadigi Bordeaux maci haric az daha tv basindan kalkacak düzeyde kötü futbolun sergilendigi maclar.. Her seye ragmen cok sey icin erken. Bülent hoca böyle böyle ilerleyecektir, onun iyi niyeti, onun azmi belki cok baska yapacaktir, ona inancimiz bu noktada hala var.. Bir Avrupa maci dengeyi yerine oturtur diye umuyoruz.. Ama Kaptan keske Lincoln'e ceza kesip kadro disi biraksaydin.. taktik,saklama filan diye isitince gelecege dair korkularimiz depresti birden.. Bu macta Lincoln'ün etkili olacagini bilmek icin yirmi yil top oynamaya gerek yok, bakinca görülüyor zaten..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam kaldı ki Bülent Korkmaz Galatasaray'a, bu takımın yıllardan beridir yapmadığını yaptırıp savunmaya dayalı, kazanılan topları da en iyi şekilde kullanıp pozisyon bulmaya yönelik bir futbol oynatıyor.

Bu sistemde de Galatasaray'ın en işe yarayacak adamı Lincoln'dür. Bir pas atar olayı koparır. Mesela Hamburg maçında Nonda saçmalamasaydı şimdi işler çok daha farklıydı.

Dün de mesela... Takımda yaratıcı kim varsa kenardaydı hâttâ Kewell kadroda bile değildi. Baros'u almaktansa yapılacak bir Ümit-Lincoln değişikliği olayı çok farklı yerlere götürürdü ama olmadı işte.

Neyse, umarım Hamburg maçında takım daha doğru kararlar verilerek oluşturulur. Ben taraftar olarak Lincoln'ü her maç sahada görmek isterim çünkü seyirciye zevk veriyor adam. Bugün Mehmet Güven harikalar yaratsa bir ton alkış alır mesela ama aynı alkışı Lincoln tek bir hareketle alır götürür. Umarım sahada olur.

Adsız dedi ki...

çok güzel yazmışsın borges eline sağlık..ben bi tek hasan şaş konusu eklemek istiyorum; şaş son 2 maçtır en kritik anlarda sahada..prim alsın diye mi yapıyor acaba bülent korkmaz..hakan ünsal da hazırlansın onu da oynatabilir..
bülent korkmaz konusunda ben senin kadar iyimser değilim..en iyi ihtimalle (kendisi için) sezon sonu gider, gitmezse 2009-2010 bundesligadan takım tutmaya başlarız..
özgür

Adsız dedi ki...

saklanması gereken tek oyuncu hakan balta idi. Ya sakatlansaydı? :D İşte acemi teknik direktör bülent korkmaz, umarım bundan sonra çokça hata yapmaz. Galatasaray teknik direktörlügünde "hadi koçum mantıgı" bir yere kadar söker sonra çöker. Ben B.Korkmaz ın daha mantıklı işler yapmasını bekliyorum.

jose dedi ki...

Son 20 dakika 6 aydır sakat Hasan Şaşı sahaya sürerek "dinlendiriyorum" bahanesi ile Lincolnu üstelik ona tam ıhtıyac olan zamanlarda oynatmamak saçmalıktan baska bır sey degıl.Bu Umıt Karan sahada duruyorsa Lincoln hayli hayli oyuna girer.Yazık...