25 Nisan 2009

Hoffenheim'in Cöküsü.!



Tipik bir Hertha Berlin galibiyetini yasadilar yine. Hertha Berlin, her zaman oldugu gibi yaptigi iki hucumdan birisini gol ile sonuclandirip üzerine yatti. Gerekirse üc atak yapar, iki gol bulur onun üzerine yatar.. 40.dakikada ilk defa Hoffenheim kalesine gelip gol attilar ve baska da hicbir sey yapmadilar doksan dakika boyunca.. Her daim bu sekilde oynar ve itici futbollari ile ligin zirvesine oturdular.. Bir elestiri olmasi mümkün degil zira bu kadro yapisi ile bu galibiyet orani bir teknik adam basarisidir. Üstelik en önemli oyuncusu Pantelic olmadan bunu basardilar.. Simdi de Voronin , Arne Friedrich gibi belki de en önemli iki ismi sahada yok ve Pantelic sahnede.. Asil konu ise 11 mactir galibiyet yüzü göremeyen Hoffenheim..

Neden böyle bir cöküs..?

Bence cöküse etkiyen en önemli unsur oyuncularin hicbirisinin gercekten Hoffenheimli olmamasi ve sezon basi hedeflediklerinin yeteri kadar üzerine cikmis olma durumunun yarattigi rahatlik. Bu oyuncularin hicbirisi Hoffenheim'li olarak bir kimligi yok, kadro 23,5 yas ortalamasina sahip. Simdi kim cikip "hadi kazanmaliyiz" gibi bir cümle kurabilir ya da "Biz hep yendik, tarihimiz .." gibi cümleler de kurulamaz.. Ayaga kaldiracak oyuncu karakterinden yoksun.. Rahatsizlik duyacak en ufak bir sorun yok aslinda.. Elinden gelenin fazlasini yapmis oldugu duygusu onlari civiledi yerlerine..

Bunun disinda Ibisevic'in sakatligi. Tek basina bir oyuncunun eksikligi bu kadar kötü etkileyemez ama buna bazen bir macta dört defa olmak üzere Sanogo'nun bugüne kadar direge nisanladigi toplari, cok yetenekli diye göklere cikardigim oyuncu Obasi'nin bes metreden golleri kacirmasini da eklediginiz vakit degisiyor. Ben ki Ibisevic'i pek begenmez iken su Hertha karsisinda ilk yari baskisinda olsaydi golü atardi gibi cümleler kurmaya basladim. Bunun yani sira Eduardo gibi bir oyuncunun yoklugu.. 3 mac yoktu, geldi 5 mac daha ceza aldi. Misal Stuttgart karsisinda maci 4-4'e getiren Hoffenheim uzatma dakikalarin sonunda Eduardo ile bir penalti daha kazaniyor, Salihovic kaciriyor.. Yani bir o kadar da sansizliklar, direkler, oyuncu eksiklikleri de söz konusu. Sanki bir el "durun daha fazla ileri gidemezsiniz" demis gibi durdurdu bu takimi..

Hertha macinda Gustavo-Eduardo gibi iki önemli eksigine ragmen yine de oyunu domine edecek bir kadro gücüne sahip oldugu görüldü ama sansizligi kiracak bir liderleri de yoktu sahada.

Kaptanlari Selim Teber.. Baska acidan en yasli oyuncularindan birisidir.. Asil kaptan Frankfurt'dan bildigimiz yasli kurt Copado'nun gönderilmesi belki de büyük hataydi. Selim, sezon sonu gidecegim diyor, ROGON sirketinin bir oyuncusu oldugunu düsünürsek Türkiye ihtimali cok da uzak degil. Hildebrand var, 30 yasinda ve daha devre arasi takima katildi. Digerleri de 26 yas ve altinda oyuncular. Arsenal da bunun acisini cekti, 35 yasindaki bir Giggs cok sey demektir bazen, bir denge olmak durumunda ve her seyin fazlasi zarardir. Futbolu oynayan insanlardir ve teknik adamlarin büyük bir kismi o insanlarin sahada gerekli enerjiyi vermesi icin caba sarfediyorlar. Motivasyonun futbolda yeri kücümsenemez ve Hoffenheim her türlü motivasyondan yoksun bir görüntüsü var.. Kim neden oynasin ?

Hedefsizlik, tatminkar olma durumu, oyuncu eksikligi, sansizlik gibi faktörlerden dolayi daha uzun süre kendisine gelemeyecek gibi. Simdi Hoffenheim'un üzerine oynayabiliriz zira cok büyük bir motivasyona sahip takim. 11 mactir galibiyet yüzü göremiyorlar..

2 yorum:

T. Egemen Gul dedi ki...

Aynı Giggs her sene gol atarak kırılamayacak bir rekor daha yazdırmıştır EPL sayfalarina. O yüzdendir herhalde ki yaşının pek önemi yoktur. Ve bence bir 2 sene daha oynar istese.

varol döken dedi ki...

hafta sonu olympia stadium a gidip borges hepinizden nefret ediyor pankartı açacağım:)

bu hafta sonu kendi evlerinde oynuyorlar sanırım?