19 Nisan 2009

İstanbul BSB - Galatasaray: 0-1



Bu mac icin söylenebilecek seyler sinirli ama en önemli nokta üc puanin alinmis olmasi. Zira Sampiyonlar Ligi bileti hem ekonomik acidan ve ayni zamanda oyunculari tutma bakimindan ve diger nokta da transferlerin daha iyi futbolcu olabilir ayrintisi yüzünden cok önemlidir. Bu yüzden alinan üc puanin önemi cok büyük idi. Bir baska acidan bugün cok bahsedilen bir genc yetenek sahadaydi.

Semih Kaya.

Müthis oynadi. Defans gibi varolan yetenegin bir macta görülmesi cok zor olsa da o bu macta o sahip oldugu yetenegi bize göstermeyi basardi. O fizigine ragmen bu denli hizli olabilmesi, cabuklugu ve her seye ragmen yasina göre olgun futbolunu takdir ettim ben. Belki o boyda bir insanin daha iyi kafaya cikmasi ve kafa toplarinda biraz daha becerikli olmasini bekliyoruz ama bu calisma sonucu giderilebilir kusurdur.(1,82 imis boyu, cok da uzun boylu degil ama ideal bir defans fizigine yeterlidir) Sogukkanli, cabuk ve hizli ki beklememistim böyle bir atikligi ve henüz 1991 dogumlu. Böyle bir adam bir sekilde kaybolursa suclusu bu takimi yönetenler olacaktir zira bariz yetenekli bir defans oyuncusu.

Ikinci önemli nokta oyuncu degisligi konusunda yasanildi. Bu maci en azindan bu üc puanin alinmasinda teknik adamin hamlesi oldukca etkili oldu. Serkan Kurtulus'un o verimsiz oyununu görüp ayni zamanda mac basinda bana göre de gereginden bir fazla olan defansif orta saha grubundan bir oyuncuyu eksiltip forvete adam almasi hem golü hem üc puani ve ayni zamanda Korkmaz üzerine umutlu olan insanlara biraz daha heyecan getirmis oldu.

Güzel olmayan futbolun iki nedeni vardi sahada. Birincisi dizilim konusunda bir sikisiklik yasandi. Orta sahanin ortasi Ayhan-Baris-Topal ve hatta önlerinde Lincoln ve yer yer orta saha oynayan Kewell ile toplasma oldu. Defansif acidan iyi iken forvetlerin yalniz kalmasina ve ofansif futbolu engelleyici konumda idi. Kewell, Ardalik yapti bugün ve o kanadin tamamini kullandi, Lincoln etkisizdi, Topal ve Ayhan cok fazla pas hatasi yapti. Pas hatalari yüzünden geriye gelmek durumunda olan Kewell-Lincoln ve hatta Baros acik ve hucum futbolu ihtimalini ortadan kaldirdilar.

Ikincisi ise.. Düsünce. Skibbe döneminde ne kadar cok yerden paslarla rakip hucumun ortasi cesitli set hucumlariyla delinmesi hedef alindiysa burada da kanatlara inip ortanin gol olabilmesi ihtimali üzerine beklenti olustu. Kewell ortaliyor, Ayhan cikariyor, Serkan Kurtulus,Baris.. hemen hepsi cizgiye inip allaha havale ediyor isi, ya tutarsa üzerinden delinmeye calisildi Belediye kalesi. Iki tane kafa topuna hakim bir defansi varsa rakip takimin sabaha kadar orta yapabilirsiniz, sonuc cok fazla degismeyecektir ki Galatasarayin forveti Baros, diger yarim forveti de Lincoln haliyle böyle bir organizasyonun sonuc vermesi pek de ihtimal dahilinde degildi. Bir sekilde Nonda'nin ilerlemesi ve "görerek" oynamasi sonucu gol geldi.. Isin teknik adam acisindan korkutan kismi budur.

Velhasil bir Semih Kaya sevinci sardi beni baska acidan Sampiyonlar Ligi vizesinin biraz daha olasi ihtimali keyiflendirdi. Güzel bir üc puani pek de güzel olmayan bir futbolla almayi basardi Galatasaray..

4 yorum:

ti esti to dedi ki...

borges semih maçtan sonra açıklamasında benim kafa toplarına daha iyi çıkmam gerekir gibi bir açıklama yaptı zaten. çok güzel bir defans oyuncusu kazandık ama emre güngöre de yazık oldu biraz.

Borges dedi ki...

Bak simdi daha cok sevdim bu adami. Bir adam basarili bir mac sonrasi böyle bir özelestiri yapabiliyorsa cok iyi. Kolay simarmayacagini bir göstergesi oluyor sanirim.

Emre Güngör'ün kronik bir sakat olmadigi düsüncesinden henüz kurtulamadigim icin üzülemiyorum, yani hali hazirda varolan bir sorundur zaten.. Bence bu oyuncunun uzunca bir süre dinlendirilmesi gerekir, hazir olmadan oynatilmalar da bugünkü durumunun nedenleri arasinda..

HasbelKaderKeita dedi ki...

Football Manager'dan tanıyorum kendisini -Semih Kaya- ne zamandır bu cocuk çıksada bi canlı canlı izlesem diyodum. Cok başarılı bir defans oyuncusu olcak inşallah ve Galatasaray Türk futboluna bir oyuncu daha kazandırcak.

Emre Güngör için yazık oldu gercekden sakatlıkdan kurtulduğu ilk maçda tekrar sakatlı ne kadar uzak kalcağını bilmiyorum sahalardan ama iyi olmadı bir Türk futbolu böle stoper sıkıntısı çekerken.

Kapali Ust dedi ki...

Golde bana göre Nonda'nın ilerlemesi ve "görerek" oynamasının yanında en büyük pay Marcos Barborasa'nın.. Nonda uzun süredir aradığı kendinden daha ağır olan stoperi bu maçta buldu ve ilerisi için herkeste bir tedirginlik yarattı.. Umarım önümüzdeki maçlarda ilk 11'de düşünülmez goldeki payıyla.. Her takımda Marcos Barborasa'nın hızında stoper bulmak kolay değil, Bülent Korkmaz umarım bu veriyi değerlendirir maç kadrosu hazırlarken..