24 Nisan 2009

Penalti Canavari.!



Almanya kupasi yari final karsilasmasinda Bremen Hamburg takimiyla yenisemedi eskilerin deyimiyle ve mac penaltilara kaldi ve Tim Wiese.. bu kaleci bir degil iki degil kacinci kez penalti konusunda canavarlasiyor bilmiyorum, üc penaltiyi kurtardi ve Bremen'i finale tasidi. Kaledeki durusunu görmelisiniz..

Imdi, genelde basarili penalticilar kaleciye bakip topa nasil vurdugunu görmeden istedigi köseye o topu atabilen oyunculardir. Önceden bir köse secip penalti atisini kulanmak, önceden bir köse secip de o köseye dogru yönlenen kaleciler karsisinda kimi zaman caresiz kalmak demektir ve bu taktigi benimseyenler cok da iyi penaltici olamazlar.. Ama kaleci Wiese ise durum farkli.. Diyelim ki kaleciye bakip atladigi köseyi önceden görmeye calisiyorsunuz .. Wiese o üc saniye icerisinde bir saga bir sola zipliyor ki nereye atlayacagini tahmin etmek cok zor.. Siz de o saskinlik esnasinda bir köse secip vuruyorsunz ve Wiese kahraman..

Wiese öncesinde de birden fazla bir mac icerisinde iki penalti kurtardigini bilirim. Hatta üst üste üc kez iki macta penalti kurtarmisligi da vardir.. Bazen böyle kaleciler final demektir, UEFA Kupasi veya Dünya Kupasi demektir, güzel bir özellik..

11 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

bugün pişti olmuşuz borges :))

neyse benim yazıya yazdığım şeyi sana da sorayım fikrini almak için

enke, wiese, adler, rensing...geriden gelenler..alman futbolunda bu derece bir kaleci potansiyeli varken biz neden 9 sene önce 3 aşırtma golüyle uefaya yürüdüğümüz, hiçbir özelliği olmayan leo franco peşindeyiz alabilir miyim...yani illa kiralık peşindeyseniz kiralayın bir adam Alman liginden

Borges dedi ki...

:))))

Bir süre sonra o kacinilmaz olacak, cok fazla blog var, yapilacak cok sey yok. Ayni konular.. Ama Flying Dutschmann seninki cok baska bir post, biz öyle geyik islemesiz:)))) Yani ayni dahi olsa ben ayni icerigin hicbir zaman atilamayacagini savunurum. Ayni resmi kullanmak tuhaf oluyor sadece ama bazen kacamiyorsun iste..

Almanlar ezelden kalecileriyle ünlüdür zaten.. Yani burasi kaleci fabrikatörüdür ki katiliyorum, misal bak düsecek takim, Karlsruhe, ama kalecisi süperdir, Miller.. hatta Alper de sanirim begenmisti filan.. Kaleci Alman olmalidir derim ben de , en garanti secim genelde bu.. Tarihde de bu hep böyle olmustur..

barış dedi ki...

bremen dortmundla değil de hamburgla oynadı sanırsam.

Borges dedi ki...

Tesekürler Baris, düzelttim hemen..

PENALTY dedi ki...

"Galatasaray, bu kadar yakın ilişkiler içinde olduğu Alman futbolundan bu derece iyi kaleciler çıkarken neden hala 9 sene önce kalesinde durmaması sayesinde 3 aşırtma golü ile geçtiği ve zerre kadar beğenmediğim Leo Francolarla uğraşıyor çözemiyorum belirteyim" diyor Flying Dutchman ki yukarda da yazmış aynısı ve de inanılmaz derecede haklı. Neyse aslında nezamandır ben başka bişey sormak istiyordum ki bu kaleci konusu da açılmışken sevgili Borges, geçen sene Leverkusen ile Samiyen'de oynarken ilke kez çıplak gözle seyretmiştim Adler'i. Yanlış hatırlamıyorsam Leverkusen'in 1.kalecisi sakat olduğu için o oynamıştı diye okumuştum gazetelerde (yanlışsa lütfen düzelt). Müthiç bir maç çıkarmıştı ki o maçta kaleciler için oldukça zor bir hava vardı. (Özellikle Ümit Karan'ın bir topunu). Sonra milli takıma kadar yükseldi. Geçen sezon Galatasaray kaleci ararken hep onun da ismini görmek istedim transfer haberlerinde ama olmadı. Sorum odur ki; Galatasaray ve Adler???? Aslında biraz da temenni diyelim.:)))

Borges dedi ki...

Penalty: Yok biraz yanlis var.. Adler, onun öncesinde bugün Bayern Münih takiminda bir numarayi sirtina gecirmis Butt'dan kaleyi teslim almistir cok cok öncesinde.. 2007 subat ayinda bir Schalke macinda Butt cezaliydi ve Adler kaledeydi, iste orada muhtesem oynayan Adler kaleyi bir daha hic birakmadi. Akabinde 2008 subat ayinda da Galatasaray'a karsi oynadi. Benim en cok begendigim kalecidir, yetenkli olmasi bir yana demecleri, semaptik olusu ve akliyla her daim benim bir numaramdir.. Bu sene ilk defa büyük hatalar yapmaya basladi sadece..

Bunun disinda Alman Milli takim kalesini korudu ve simdi Enke'ye kaptirdi yerini.. GS'in onu almasi cok ihtimal dahilinde degil ama burasi KAleci fabrikatörü, zilyon tane iyi kaleci bulunur.. Dedigim gibi lig sonuncusu olan Karlsruhe'nin Miller'ini ben begenirim mesela..

varol döken dedi ki...

penaltı anındaki o bakışıyla bir ömür boyu unutamayacağım tek kaleci: goygoecha!

o penaltı kurtarmıyordu, o bu dünya üzerindeki bütün kalecilerin onurunu, o yalnızlığını kurtarıyordu bir bakıma!

ona penaltı atmak istiyorsan asla gözlerine bakma (hayır brehme'nin değil benim lafım:)

T. Egemen Gul dedi ki...

Penalti esnasındaki sansli kalecilerden degil de kurtarici kalecilerden olması onu bu kadar özel kılıyor bence.

- http://daemnia.mybrute.com

Adsız dedi ki...

Yha wala sadece penaltı tutmayı beceriyo saten :D

Osman dedi ki...

Tim Wiese Volkan Demirel gibi bence... takimini rezil de eder, vezir de. Volkan'da Sevilla macinda penaltilarda kahraman olmustu...

Sahi, ikisi de Almanlarin zamaninda Türkiye'yi 1-0 yenip Ümit Millilerin Avrupa Kupasina katilamadigi macta sahadaydi... Orada Wiese'nin hareketleri de Volkanvari idi...

Borges dedi ki...

Osman: Wiese, Neuer.. Jeneriklik kurtarislar ve yine ayni sekilde cok büyük hatalar, bu yüzden Adler baskadir veya güven vericidir. Keza Enke de inanilmaz oynadi milli macta filan.. Cok cok iyi oldugu icin degil bir ortalamaya sahip olduklari icin daha cok bu iki kalede olacaktir. Yetenekölcer olsa Neuer-Wiese üst seviyede cikar sanirim ama iste hayat.. Kesinlikle Volkan da dahildir bu gruba..