26 Mayıs 2009

Beklenen Transfer: Mario Gomez.!



Hitzfeld diyordu ki her ne kadar Wolfsburg sampiyon olsa da Bayern ile diger klupler arasindaki fark hala cok büyük..

Dogrudur bu. Almanyada oynayan her futbolcu Bayern'e gelmek ister.. Bir kac istisna vardir lakin genelde hepsinin hedefidir Bayernde oynamak.. Baska acidan bu futbolcuyu alabilecek Bundesligada baska bir klup yoktur aslinda.. Düsünün ki UEFA kupasindan 4 milyon Sampiyonlar Liginden bir takim 40 milyon euro aliyor.. Bayern yari finalde elendigi sezon TV gelirlerinden öyle para aldi ki -acik kanalda yayimlatti maclarini- Sampiyonlar Ligi gelirlerini dahi gecti.. Bu Almanya ici gücünün en güzel göstergelerinden birisidir benim icin..

Gomez, benim en begendigim forvetlerdendir.. Ispanyol kani da var ve kac yildir performansi üst düzeydeydi. Kuranyi'ye filan benzemez her yerde her sekilde oynar, disiplinli ve kendisini futbola vermis yetenekli bir golcü. Bayern hedefi onikiden vurmustur.. Su durumda Toni'nin en fazla bir yili vardir Bayern klubunde ve seneye üc büyük forveti ile Sampiyonlar Ligine iyi bir hazirlik yapiyor lakin asil sorunlari sag bek,kaleci ve defansif orta sahadir.. Timoschuk ile ortayi ve Zhirkov transferi ile Lahm'i saga kaydirip sag bek sorununu cözebilirler.. Neuer ile de kaleci sorununu cözmek istiyorlar ama Magath birakacak gibi degil..

30 milyon euro ödedikleri söyleniyor ki degerdir bence.. Bu da sanirim tüm zamanlarin rekorudur zira Gomez'in 2013 yilina kadar kontrati vardi Stuttgart takimi ile.. Yani her iki taraf da oldukca mutlu..

20 yorum:

Empyrium dedi ki...

Şu haberi okuduktan sonra öyle bir kahkaha attım ki.Zira geçen sene daha önce belirttiğim üzere bu adamın adı bizle ilişkilendirildiğinde bu adama forumlarda kazma, işe yaramaz, Zigic gelsin,Oliviera gelsin bu gelmesin diyenleri düşündüm de.Acaba utanmışlarmıdır?

Borges dedi ki...

Empyrium: ne kazmasi yahu.. O forumdakilerin dünyadna haberi yok demek ki.. Adam Bundesligayi tek basina salliyor ki cezaici forveti olarak adlandirmak biraz haksizlik olur, her sey vardir Gomez'de.. Süper Adam;)

scugnizzi dedi ki...

30 milyon euro sırf bonservisi ise gerçekten çok büyük bir rakam. O paraya David Villa bile alınabilirdi...

Borges dedi ki...

scugnizzi: ben ise David Villa'nin üzerine 5 milyon euro daha veririm Gomezi alirim diyengillerdenim.. Gomez daha 23 yasinda ve gelismini tamamlamis bir oyuncudur.. 30 milyondan asagi gitseydi, ucuza gitti derdim sahsen..

Empyrium dedi ki...

Vallahi billahi bu lafları okadar çok okudum ki hiç sorma.Herşeyi okuyan biri olarak okuyacak birşey kalmayınca onlarıda okuyan biri olarak çok şahit oldum.
Şuan ki tablolara bakınca,(olabilecek yapılanma transferler düşünülerek) seneye Scalke - Bayern sert bir şampiyonluk serüveni bizi bekliyor gibi.Gerçi ne zaman böyle laflar edilse aksi oluyor ama neyse.Güncel örnek Galataray-Fenerbahçe 1. yada 2. olur gerisi arkalarından gelirdi sene başında söylenenler, söylediğimiz.Sonuç derin bir hüsran olarak kaldı elimizde.

Konuya tekrar dönecek olursak Gomez hakettiği yerdedir.İstikrarlı bir şekilde her sene üstüne koyarak ilerliyor.Umarım devam da eder buna.

LeFoot dedi ki...

Açıkcası 30 milyon euro müthiş bir para ve Gomez bu parayı fazlasıyla hak eden bir oyuncu... Ancak Bayern Münih'in Almanya futbolunun üzerinde kurduğu şu hegemonya çok rahatsız edici. Ligde son yıllarda parlayan tüm golcüler Bayern'in yolunu tuttular. Klose, Podolski ve şimdi de Gomez. Benzer bir politikayı Lyon'da Fransa da uygulamaya çalışıyor ancak Bayern geçmişi çok daha güçlü bir takım...

Borges dedi ki...

Le Foot: Cok para kesin ama bu adam hakediyor.. Bu parayi hakeden baska bir bundesligist futbolcu da sanirim yoktur, yaptiklari, yasinin 23 olmasi ve her seyiyle.. Takimlar büyüyemiyor, Bayern harici takimlar gercek anlamda büyüyemiyorlar bir türlü. Eskiden cok daha ucuza kapatirdi, simdi akillandilar ve 30 milyon euro bence her iki klup icin de iyidir derim.. Tuncay gibi sözlesmesi unutulsa bedavaya kapacakti, o zaman benim icim giderdi.. Simdi Stuttgart güzel hamleler yapacaktir, inancim odur.. Fark biaz daha kapanabilir aslinda bu parayi akili bir sekilde kullanabilirse Vfb..

scugnizzi dedi ki...

ben gerçi Gomez'i devamlı izleyen bir insan değilim, doğal olarak Almanya'da yaşayan birisi olarak daha iyi bilirsin fakat ben yine de 30 milyon euro etmez diye düşünüyorum. Kendisiyle yaşıt olan Diego 24 milyon euro'ya gitti Juve'ye bildiğiniz gibi. ha bayern'i sevmeyen birisi olarak bayern'den ne kadar fazla para çıkarsa o kadar iyidir diye düşünüyorum.

LeFoot dedi ki...

Umarım Stuttgart bu parayı doğru kullanabilir. Çünkü Gomez'in takımdan ayrılmasının ardından yapacakları hamleler yaşamsal önem taşıyor. Hamlelerini kolaylaştıracak para ellerinde var artık, tam isabet sağlamak zorundalar!
Birde Marica hakkında ne düşünüyosun? Gomez 'in yerini doldurabilir mi?

dark knight dedi ki...

euro 2008 deki "gol makinesi dedik çamaşır makinesi çıktı" dedirten futbolu bayern i etkilemedi demek :)

alperensaylar dedi ki...

kaleci olarak neuer yerine adler daha isabetli olabilir bence. ayrıca görlitz de sanırım geri dönüyor. ama bana sorarsan orta saha konusunda bayern'e tymoschuk yetmez. van bommel'in yerine adam almaları lazım. olmadı geleceği olan bir adam alsınlar, van bommel'in yerine de hamit'i monte etsinler vs. ama van bommel olmasın yahu, nefret ettiriyorlar iyice. gerçi şimdi van gaal geldi ya ömür boyu kontrat falan imzalatırlar buna:)

Borges dedi ki...

alperensaylar: Görlitz ben kendimi bildim bileli geri dönüyor:)) ama bu sefer olacak sanirim.. Ben de adlerciyim yalniz bu konu uzun.. Neuer biraz Kahn gibi, ordan ateslendi bayern, yoksa adler daha istikrarlidir her daim.

dark knight: onu kimse anlamadi Euro olayini.. Lakin ligde firtina gibi esti, durdurulamaz bicimdeydi yine gecen seneki gibi..

Scugnizzi: Cok para 30 milyon..dogru diyorsun lakin benim takimimda olsaydi 30 milyondan asagi birakmazdim ben.. Marica'ya bile 8.5 milyon eurp ödediler ki nedir ki yani ? Ben olsam asagisina birakmam, sadece sana sampiyonlar ligini getirerek kafadan 15 milyon euro kara bile gecirtmistir bu fubtolcu..

Le Foot: Marica fena olmasa da cok fazla bonservis ödediler, kötü tarafi o. Stutgart'in en pahaliya aldigi futbolcu. O paraya göre kötü ama normal kosullarda fena degil.. oynar ilkonbir de aslinda.. Gomez'in yeri mümkün degil marica ile dolsun..

PENALTY dedi ki...

Aslında Borges, bir üst posta attığın başlık benim bu post için yazacağım yorumla o kadar örtüşüyor ki. O da gitti. Tıpkı Magath gibi. oooff off. "Ah ulan Cimbom":))))

Borges dedi ki...

PENALTY: Abi cimbom alamazdi bunu.. ben hep bekledim, söyle bi düsüse gecse, bi sakatlik yasasa da alsak diye ama olmadi, adam durmadi hic, ben kendimi bildim bileli atiyor da atiyor.. 2006 öncesi 30'a da vermiyordu stuttgart onu, büyüyemeyince bu sekilde büyümeye bakti bir de 2011 de yaklasti..

Ama baska birisi var, biraz kiriga cikti da adini anmaya korkuyoruz :)

PENALTY dedi ki...

Alamayacağını biliyorum Borges ama benimki bir ütopya işte :) 30 milyon eurodan bahs ediyoruz.

Şimdi merak ettim o kişiyi ama:))

Borges dedi ki...

Futbolcu degil teknik direktör :) daha sonra bir post atacagim zaten .. Ama artik eskisi gibi bakmiyorum, cok baska kosullari da göz önüne almak gerekir, bu ligin karakteri,cevresel faktörler v.s..

Fuzzy Logic dedi ki...

30 milyon da verilir bu adama 40 milyon da. Inanilmaz bir golcü bence. Onu seyrettiginizde hakikaten futbolu bilerek oynadigini görebiliyorsunuz, super atletik ve bence avrupanin en iyi takimlarinda (Manu, Barca) oynayabilecek kalibrede bir oyuncu. Milli takim sansizligi olabilir, daha yasi 23. M.Klose uzun sure gol atamadi ama sabredildi, bunun gibi örenekler arttirilabilir.Ben bayern degilde italya ya da ingiltere transferi bekliyordum. Velhasili kelam, iyidir iyi

varol döken dedi ki...

o as 900 kamyon toni yerine kimi alsalar iyidir zaten:) transfer van gaal yetkisi/isteğinde mi yapıldı peki borges yoksa bayern'in o iğrenç gelenekleri van gaal'a rağmen devam ediyor mu?

gomez mutlaka iyi bir oyuncudur ama özellikle şu dönemde 30 milyon euro oyuncudan bağımsız çok büyük bir rakam olarak duruyor bu da kesin...

CaRtMaNtR dedi ki...

Şimdi Sttutgart alt yapıdan Fischer diye bir oyuncuları vardı ona mı yatırım yapacak yoksa direk transfer mi kovalayacak merak ediyorum. Birde Bayern Misimoviç ile Dzeko içinde bir kaç salvo yapar mı merak etmiyor değilim :D

Adem dedi ki...

Seneye Bayern'i sampiyonlar liginde gorecegiz, benimki de bir kehanet olsun, Gomez lig icin degil ama SL icin ellerinde patlayacak...